Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kmalu me ne bo več, zato urejam zadnje podrobnosti

Kmalu me ne bo več, zato urejam zadnje podrobnosti

Daj me prosim razsvetli katero temo sem še odprla. V vsem času kar hodim na ta forum sem odprla čisto samo eno temo.
[/quote]
Vem, se vidi multinična…jaooooo. Budala niti ne ve, da ni predstavljena kot oseba, da je pod multinikom. Če ni to retardiranec strunca z ogromnimi kolobarji okoli okal, osebno, naj me vrag vzame.😁

Beri med vrsticami kako dolgo je iskala rešitev in podobne blesarije.

Poznam človeka, ki je dejansko umiral in so se vsi poslovili od njega, javno. Imelje levkemijo, koliko je sploh reistriral tist poslovilni koncert, ne vem, ker je bil le še kost in koža, ki ni mogel samostojno niti stat. Človek se je po nekem čudnem naključju izvlekel in danes več let po tem živi normalno. Verjemi, da ni snemal nobenih videov in nič od tega kar si pravljično avtorica predstavlja, ampak je prestajal take muke, da si nihče od nas ne more tega predstavljat.

Poznam človeka, ki sluti, da se mu bliža konec, da je šlo zdravstveno stanje naglo navzdol. Nič pravljičnega ne počne, malo je videt, da bolj dokončno in temeljito ureja neke stvari, morda pospešeno tudi navaja otroke na samostojnost, dokler bo lahko še to počel in koliko ga poznam, ko ne bo mogel več in bo zapadel v mučenje, si bo sam pomagal. Skratka nobene pravljice, kot pri avtorici.

Imel sem brata, ki je v pol leta umrl za pljučnima rakom. Do zadnjega je upal, kot so ga tudi bodrili zdravniki, edino ko je zadnjič bil urgentno odpeljan v bolnico je sam rekel, “zdaj je pa konec”, je vedel. Nobene pravljice, videov, opearcija,. kemoterapija, slabost, bruhanje, muke, smrt.

Lahko bi še našteval, še poznam ljudi, tako da ja, avtorica je neokusen troll,če ne še kaj slabšega. Te blesave babe mislijo, da ko je nekdo resno hudo bolan, da je to pravljično in snemaš videe po scenariju filma, da jih pustiš za sabo, ne da so to bolečine, mučenje, zmanjšana zmogljivost, skratka trpljenje…..babe prfuknjene, vedno je baba prej usekana, kot normalna in to kaže vsem.
[/quote]
Se morm strinjat noo! 😄
Sliči na filmsko sceno: Life without me, Before i go.. Podobno res.
In ob vsem natrpanem urniku, kjer je v ospredju umiranje, imaš voljo, čas, vidiš smisel v tem, da to izlivaš na forumu kot je mon? S tem se posmehuješ vsem, ki so dejansko v tako težki situaciji in ko pride tako daleč ti pač NE more zasveti lučka v glavi: joj, izpovedala se bom prijateljem na monu. Ja! Govorim iz lastnih izkušenj in kot pravi viharni ljudje okoli nas umirajo, praksa ni podobna holivudskim dramam. Žau. Pa ponujanje, fomurašev, vam nečesa kar nikakor ne moremo dati je hinavsko. 😄 Pojdi daruj kri, kostni mozeg…. Ne pa kvazi mesce😁 damn ljudje… Vsi držimo tanko nitko življenja – z mezinčkom! Delamo pa se neuničljive.

Tale tema je res filmska, bi pa jaz, če bi le mi energija in bolezen dopuščale, naredila nekaj podobnega.
Poznam pa žensko s tremi otroci, ki je izvedela, da ji čas izteka, se je povezala s CSD, odvetnik ipd in v NULO uredila vse potrebno, da so otroci potem dobili izplačana vsa zavarovanja, pokojnino za otroke, vse dediščine, itd itn. V glavnem v delovni sobi je bilo vse tipi topi pripravljeno in mož in starejši otrok seznanjen z vsem.

Naši sosedje so tudi pred smrtjo mame vse s skupnimi močmi uredili, nikomur pa ni na pamet prišlo to anonimno izpovedovat. Je vse drugo bolj pomembno.

Dobro si se lotila in uredila. Zdaj si lahko mirna. Kljub slabi diagnozi (in ureditvi vsega) pa ti želim, da se ti življenje podaljša še za mnogo mnogo let (pa brez muk).

Ne glede na to, ali je zapis resničen ali izmišljen oziroma povzet po kakšni znani zgodbi…življenje je za kar nekaj ljudi točno takšno. In nikoli ne vemo, kdaj bo kakšna taka diagnoza doletela nas. Pa še…. jaz si, na primer, “ne upam” umreti, ker nimam urejenih določenih zadev (oporoka ipd.) Pa čeprav vem, da se lahko hitro pripeti kakšna nesreča. :-/

Saj ni to provoakcija, baba ima potrebo po tovrstnem trolanju. Je pa dejansko točno povzetek enega filma, ki je bil ne dolgo nazaj, pa se ne spomnim zdaj ali na AMC ali kje drugje. Tma je še posnela video az bodočo moževo ženo.

Že samo to, kako je izvedela ipd, je neresnično, medicina ne seznanja ljudi tako, sploh pa ne kot v filmu, imate še dve leti življenja.
[/quote]

Sem bila z mojim očetom na prvem pregledu pri onkologu (slabo je slišal in je želel, da grem zraven v ordinacijo) in ja, točno tako mu je odgovoril na vprašanje, koliko časa še ima – kako leto do leto in pol, če bodo zdravila prijela in če ne, imate še nekih 9 mesecev.

To je moj deda rekel, da ne bo šel, dokler to ne uredi. Pa je drug dan šel. Nimamo vpliva na uro odhoda. Res je veliko bolezni in stisk, roko na srce, da greš to na SČ pisat je pa malo mim.

To je moj deda rekel, da ne bo šel, dokler to ne uredi. Pa je drug dan šel. Nimamo vpliva na uro odhoda. Res je veliko bolezni in stisk, roko na srce, da greš to na SČ pisat je pa malo mim.
[/quote]

No, nekateri celo napišejo in izdajo knjigo (Randi Pausch – Zadnje predavanje).

Tebe primitivni žaljivec in prepotentni ******, bi bilo potrebno odstranit iz foruma. Me prav zanima za kakšno čudno psihozo bolehaš. Glede na tvoje obnašanje si kar precej moten.
[/quote]

Očitno se moderatorji z njim strinjajo, drugače bi njegova sranja in prostaške žalitve brisali.

No, nekateri celo napišejo in izdajo knjigo (Randi Pausch – Zadnje predavanje).
[/quote]
Vsekakor. Knjiga z imenom in priimkom v pomoč, za razumevanje, je še en čudovit koristen pečat, ki ga lahko pustiš. Ko veš, da se zadnja ura bliža deluješ na drugi ravni. Ne nosiš maske, gol postaneš, koristiš kar lahko in ti kognitivne sposobnosti služijo. Na SČ pisarit? ne verjamem.

Vsekakor. Knjiga z imenom in priimkom v pomoč, za razumevanje, je še en čudovit koristen pečat, ki ga lahko pustiš. Ko veš, da se zadnja ura bliža deluješ na drugi ravni. Ne nosiš maske, gol postaneš, koristiš kar lahko in ti kognitivne sposobnosti služijo. Na SČ pisarit? ne verjamem.
[/quote]
Podpišem. In ravno SČ, ki je znan po provokacijah in zmerjanju.

pojma nimaš! Moji materi so povedali,da ima še največ nekaj tednov! 4.i dan ni več nikogar poznala. Umrla je 11. dan . V starosti 40 let

[/quote]

Terapevtsko, oz. psihoterapevtsko pisanje. Posameznik da iz sebe ven kar ga muči in bremeni ter to prelije v tekst. Zdravljenje z besedami. Besede sežejo globlje v posameznika kot zdravila. Besede lahko zdravijo, lahko delujejo tudi obratno. V vsaki besedi je skrit nek potencial, neka moč, neka magija.

https://www.iskanja.si/izdali-smo-tudi/ciscenje-nereda-in-feng-sui.html
Kolk ste eni primitivni. Tolk lep zapis. Oa punca se mora poslovit resno prezgodaj. Lepo si se pripravila. Globoko dihaj naj ti bo vsak dih lepa izkušnja.
http://www.zalozba-grahovac.com/index.asp?a=6&id=1004
https://www.bukla.si/knjigarna/sport-in-zdravje/zdravo-zivljenje-in-alternativna-medicina/skrivnosti-aboridzinskega-zdravljenja.html
https://www.iskanja.si/izdali-smo-tudi/ustvarjanje-svetega-prostora-in-feng-sui.html
https://www.iskanja.si/knjige/zivljenje-je-tvoje.html
Evo nekaj obveznih knjig. In pogum. Držimo pesti.

Serjes da smedi do Kosova.

Terapevtsko, oz. psihoterapevtsko pisanje. Posameznik da iz sebe ven kar ga muči in bremeni ter to prelije v tekst. Zdravljenje z besedami. Besede sežejo globlje v posameznika kot zdravila. Besede lahko zdravijo, lahko delujejo tudi obratno. V vsaki besedi je skrit nek potencial, neka moč, neka magija.
[/quote]
Vsekakor.

Primitivni? Ker je objava na SČ plemenito dejanje? Obvezno branje, to je tvoj nasvet? Oseba, ki umira od resne bolezni bo težko pred smrtjo opravila bralno značko. Vse muke in trpljenje. Naivna pa si.

Zelo močna oseba ste, da lahko v stanju zgolj paliativne oskrbe postorite še vse to kar pravite. Pravzaprav ste medicinski fenomen.
Tudi pišete še izredno zbrano in preudarno, kar je za bolnike v kateremkoli stadiu paliativne oskrbe (torej ko ne govorimo več o zdravljenju, vi ste napisali da se ne zdravite več) skoraj nemogoče.
Mogoče so vam postavili napačno diagnozo, ker pri mladem človeku (pred 40. letom) se bistveno hitreje razvija bolezen do končnega stadija, kot pri starejšem, kjer gre počasneje. Jaz vam polagam na srce, da greste še enkrat preverit diagnozo, ker se tudi v zdravstvu lahko zmotimo.
Vsekakor se bo našla rešitev, ker ste še precej “budna”.

Aha, mogoče zgolj popravite začetek in konec pisma. Namreč na začetku ste dejali, da ste ves denar zapravili, celo prihranke staršev, na koncu pisma pa pravite, da boste s svojimi prihranki še kredit poplačali.
Vsekakor bo bolj kredibilna zgodba, če to malo popravite no…

Sicer pa, ne delajte se norca z bolezni, ker dobim alergijo na take stvari.
Seveda, če štejeva neozdravljivo bolezen… Kar je pa mogoče tudi vaša… Ampak taka se zdravi drugod in ne na intenzivnih oddelkih. Taka gre po standardnem postopku – napotnica, napotitev, nekaj tednov zaprtega oddelka, potem pa naprej na odprtega, če pacient napreduje.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Mene kar zmrazi, ko berem nekatere odgovore. Tudi če obstaja samo en procent možnosti, da je zapis resničen, si ne bi upala tako podlo žaliti avtorico. Zaradi tega enega procenta. To, kar pišete o filmih… Sem enega gledala, ja. In je res enak scenarij. Zato bi bilo čisto možno, da bi avtorica iz njih dobila idejo. Je tudi res, kar pišete nekateri, da na smrt bolni ponavadi nimajo ne psihične ne fizične moči za take priprave, treba pa je vedeti, da tudi terminalne bolezni niso vse enake in ima lahko bolnik vmes obdobje, ko se bolje počuti in lahko počne marsikaj. Jaz ob takih zapisih vedno pomislim na to, da je na tem svetu vse mogoče in se raje vzdržim negativnih in podlih komentarjev. Da vas ni sram!

Svoje zadnje trenutke zapravljas na netu, namesto da bi bila z druzino.

Drek komentatorski. Pisejo kvazi zgodbe, da ne bi forum izomrl.

Mogoče pa pomaga:
https://www.youtube.com/watch?v=uJUCpBlmV0k&list=PLsEsLPQnMGB5gqXZwOaDyw3-YnFFNL-rE

To je samo en video od številnih pričevanj nadnaravnih ozdravljenj in blagoslovov.

Tudi sama sem pomislila enako, prebrala cel zapis, potem me je pa zmotilo, kako so vse zapravili za udravljenja, se starsi so financirali, na koncu ima pa parihranke za poplacilo kredita…

Zato se s kaksnim komentiranjem niti nisem ukvarjala.
Zgodbica pac.

ko nekdo omenja smrt v svojih zapisih tukaj, je reakcija normalnega človeka logična, da tist, ki to napiše misli resno. Drugač pa že v startu, ko začneš brat itak razmišljaš, da to ni res..
Tud jst sem gledal podoben film, ena bjonda, je bežala od nasilnega tipa policista, se vsedla v avtobus in se odpeljala v neznano in je logično uletela kot naročena tipu, ki mu je umrla žena, samo iz spomina se mi zdi, da je ta bivša žena čakala toliko časa, da se je prepričala, da bi bila ta nova bjonda dost dobra zaotroka otroke in tipa..
Seveda se je zgodba srečno končala in upam, da se bo tudi ta zgodba avtorice isto končala pa, če je izmišljena ali ne. Kot pravim, s smrtjo se ni za zajebavat in, če avtor/ica uleti s tako zgodbo na sceno samo za hec in zaradi dolgega časa, more bit plitek..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close