KLUFUTA……….?
Pepi,
glede na lastne izkušnje (prfoksa po osnovnem poklicu) je trave po šolah ogromno in še več. Tako, da dostopa do trave otroku ne boš mogel onemogočiti. In res je veliko v tvojih rokah in v tem, na kašen način in kako se boš pogovoril z otrokom in kakšen bo vajin odnos. Strinjam se, da je prepovedovanje ena izmed slabših variant.
M.
Tudi starši bi se morali pustiti podučiti o takih nevarnostih in brezmejni ljubezni. Žlahtnik je seme konoplje prešvercel z Nizozemske. Jo zasadil v lončnico. In je bila žena toliko “prisebna”, ko je plela lončnico, poplela še travco… In tako ta moj žlahtnik ni mogel razvijati svojega posla :)))))
Mislim, da bi starši na tak način, kot danes Pepi in Barbara, izmenjati izkušnje, da bi se znali braniti pred nevarnostmi, katere prežijo na nas in na naše otroke 🙂
Pa lep in fantastičen dan, obema!
Jani
p.s. seveda, tudi vsem ostalim tuki gor 🙂
Nic ti ne pomaga , ce so starsi se tako pouceni, ker se mora mladostnik sam odlocit, ko pride v situacijo, da postane bela vrana… Moj je imel lani v razredu enga, ki je bil stalno zadet in je nbil glavni frajer, ker si je vse upal, vsi so ga obcudovali… Njegova mama je smatrala, da ena al dve tabletki ekstazija ne moreta skodit… Sploh, mogoce ne bi bilo slabo okrog mamil novo temo odprti.
Pepi
Res se mora mladostnik sam odločiti, vendar jim mi lahko veliko pomagamo, kako naj se odločijo. Pepi, mislim, da bi bilo resnično odpreti novo temo in si izmenjati mnenja in izkušnje… Ker pri teh različnih starostih, kot smo, ima vsak svoje poglede in izkušnje. Več glav pa več ve…
Pepi, če hočeš, odpri temo..
Lep dan! Vsem skupaj!
Jani
….. jaz pa mislim da je kar nujno, da starši obvladajo paleto najstniških ‘trikov’ .. od droge, do klubov/diskačev ki so “IN” .. saj se samo tako lahko ‘enakovredno’ pogovarjajo s svojim najstnikom.
To o ekstazi tabletkah … zadnjič je govoril po tv nek zdravnik, ki je poudaril, da je četrtinka tabletke že dovolj, da te ‘zadane’ .. sicer traja nekoliko dlje, kot pa če vzameš celo tabletko, je pa zato bolj ‘varno’.
(sama tega ne vem, nikoli probala)
Ti, kot starš imaš zdaj 2 možnosti …
1. brezpogojno prepoveš svojemu najstniku da bi zaužil tabletko… na njem je seveda tista končna odločitev .. bo, ali ne bo.
2. z njim se pogovoriš o izjavi na TV, kjer je zdravnik omenjal nevarnoti tabletk, ter poudaril učinkovitost četrtinke tabletke. Tudi tu je končna odločitev na strani najstnika.
kako se bo odločil? … veselo upajmo da pravilno , ane?
Pepi, lepo se imej … bi rekla da imaš krasnega sina 🙂
Barbara.
Barbi, globoko se strinjam z tvojim načinom razmišljanja o vzgoji otrok, v celoti. Moram reči, da mi je precej, precej domače to tvoje razmišljanje. V praksi se tak način vzgoje, kot ga imaš v mislih, kar dobro obnese. Tu sem mislila na ta tvoj post in ker te redno berem, tudi na druge ptvoje poste, kjer si pisala o načinu vzgoje otrok!
Lp, Jana
Forum je zaprt za komentiranje.