Klošarji v Ljubljani na železniški
Zadnjič šla z vlakom v LJ, ker je bil sin na opazovanju na pediatrični in sem šla k njemu na obisk. Ko sem izstopila iz vlaka, sem šla peš mimo parkirišča (malo naprej od železniške proti pediatrični) in tam me je neki klošar/drogeraš prosil, če mu dam 5€. Meni se to zdi veliko in sem se zlagala, da denarja nimam. Poleg tega ne vem, kaj bi on storil s temi petimi evri. On pa je zahteval od mene, da naj mu pokažem denarnico?! Še od nobenega klošarja ali drogeraša nisem doživela, da bi zahteval, da mu pokažem denarnico! Na srečo je bilo v tistem trenutku v okolici veliko ljudi in sem samo rekla, da se mi mudi in sem šla naprej. Na srečo mi ni sledil. Če ne bi bilo veliko ljudi, ne vem, kako bi se vse skupaj končalo… Bi mu morala pokazati denarnico, notri pa sem imela precej več kot 5€? Kako se vi znajdete v takšnih situacijah?
Sem tudi jaz z vasi, ampak toliko zdrave pameti pa imam, da vem, da se z neznanci ne pogovarjam o tem, koliko denarja imam v denarnici. Preslišim in grem dalje. Najraje imajo pa take, ki se userjejo in mislijo, da morajo pokazat denarnico, ker jim je nekdo tako rekel. :)) In edini razlog, zakaj tega niso storili, je zato, ker je bilo okoli veliko ljudi. 🙂
sem iz ljubljane..Res je veliko klošarjev, a pravi klošarji so zelo miroljubni..Kadarkoli grem mimo njih, nikoli ne dajejo pripomb, če bi že radi kakšen euro, te prav lepo pogledajo, pozdravijo…..za dva eura so zelo hvaležni, pa tudi za 0,50 centov..Ta, ki te je prosil za 5 €, je bil v neki hudi stiski, pomanjkanje alkohola, lačen,,,,a to ne upraviči, da je zahteval 5 €, ker je veliko..Prav si naredila, da si se umaknila..
Tam okoli Metelkove, železniške postaje, Bavarca in nasploh po centru je grozljivo. Me je kar groza vsakič, ko moram tam mimo zvečer iz službe. Enkrat se mi je sredi dopoldneva zgodilo, da sem še sedela v avtomobilu in mi je en kar odprl vrata in fehtal za denar s takimi neverjetnimi izgovori, kot jih spravijo skupaj samo mamilaši. Ne, ni bil klošar. Prestrežejo te pred trgovinami, parkirnimi hišami, v lokalih, v bistvu tam, kjer se jim težko izogneš. Včasih jih ni bilo toliko in predvsem niso bili vsiljivi, zdaj pa so ti džankiji postali resen problem.
dajte dajte dajte babe. kva bi ve naredle, odprle bi tošl pa se še noge!!!! daj daj daj ! od kje pa naj ve, a lje drogeraš al samo navaden klošar? a to so sedaj ze čini al kako? a mu na čelu piše?? črtna koda, pa jo z gsm skeniraš pa ti izpise, KOŠAR NAVADN, VIŠJI KLOŠAR, VISOKI KOLŠAR, KLOŠAR ŠTABNI VODNIK?? MISLIM EJ. AL PA DROIGERAŠ, PA KOT BATERIJA, KOK NUJNO RABI!!!!
klošar je klošar, drogeraš!! vse isto. kot jugovina. vse sito. kaj pa jaz vme kdo je alabanc, bosanac, srb, od kje naj to vem?? boli me kur.c.
kolšarjenje je prepovedano namreč!!!! a ni lj neka velesila v SLO pa imate toliko klošarjev?? po novem??
drugič pokliči policijo.!! bo dobil zastonj tuš, spanje in hrano!!!
Jaz definitivno delam razliko.
Pred UKC Ljubljana redno fehtari, občasno pa tudi prodaja Kralje ulice, zelo agresiven klošar, ki stopi predte in te ne spusti mimo. Ko se ti le uspe prebiti stran od njega, slišiš za sabo preklinjanje. Po videzu in obnašanju sodeč je narkoman, ki ga daje abstinenčna kriza.
Po drugi strani pred našim hoferjem prodajata Kralje ulice starejši, sivolas moški in mulec v zgodnjih 20-ih. Oba zelo mirna, nevsiljiva. Stojita pred vhodom in kvečjemu vljudno pozdravita. Pač alkoholika, ki se jima nikamor ne mudi. Zelo prijetna.
Očitno je abstinenčna kriza zaradi drog veliko hujša kot zaradi alkohola.
Razlika je precej enostavna: džankiji so koščeni in v obraz sivi, skoraj beli, izsušeni. Alkoholiki pa ponavadi niso take trlice, obraz imajo pa rdeče zaripel in zabuhel. Se tudi strinjam, da vsiljivi in zateženi so ponavadi džankiji, tisti na alkotu so bolj na izi.
Jaz jih vse po vrsti ignoriram in grem hitro mimo. Samo včasih od kakšnega prijaznega kupim Kralje Ulice, nikakor pa ne nasedam tistim, ki imajo samo naslovnico v foliji in na ta račun fehtarijo denar. To so ponavadi džankiji.
V bistvu ni tako zelo velika razlika, ker je danes precejšen del klošarjev na drogah.[/quote]
Klošarji niso na drogah sicer res , da jih večina pije se pa ne drogira , klošar vsaj običajno vpraša, imate kaj drobiža in je zadovoljen tudi s centi, drogeraš v večini vpraša, imate 5 evrov .[/quote]
Vešda! Jih žal več povsem osebno poznam. Tudi đankiji znajo biti prijazni in simpatični, da bi pač dosegli svoj namen, t.j. dobili keš. Razlika je bolj stvar karakterja posameznika kot vrste droge, ki jo uporablja (tudi alko je konec koncev droga), razen od karakterja je odvisna tudi od količine droge (ali alkohola), ki jo konzumira.
Klošarji niso na drogah sicer res , da jih večina pije se pa ne drogira , klošar vsaj običajno vpraša, imate kaj drobiža in je zadovoljen tudi s centi, drogeraš v večini vpraša, imate 5 evrov .[/quote]
Vešda! Jih žal več povsem osebno poznam. Tudi đankiji znajo biti prijazni in simpatični, da bi pač dosegli svoj namen, t.j. dobili keš. Razlika je bolj stvar karakterja posameznika kot vrste droge, ki jo uporablja (tudi alko je konec koncev droga), razen od karakterja je odvisna tudi od količine droge (ali alkohola), ki jo konzumira.[/quote]
Po tvoji logiki je 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} slovencev drogerašev .
Klošarji niso na drogah !!
Vešda! Jih žal več povsem osebno poznam. Tudi đankiji znajo biti prijazni in simpatični, da bi pač dosegli svoj namen, t.j. dobili keš. Razlika je bolj stvar karakterja posameznika kot vrste droge, ki jo uporablja (tudi alko je konec koncev droga), razen od karakterja je odvisna tudi od količine droge (ali alkohola), ki jo konzumira.[/quote]
Daj nehaj ga srat nooo, klošar ni drogeraš in nikoli ni bil, od njih se ločijo že po izgledu in letih starosti , klošarji so v veliki večini starejše osebe brez doma in neke lastnine, večinoma kar vse svoje nosijo s seboj , nasilni so med sabo in zelo redko do ostalih ljudi, večina denar fehta za pijačo ali cigarete in so zadovoljni tudi z malo vsoto nekaj centov , drogeraši in to ravno ti, ki so okoli Metelkove in žel. postaje so v večini mlajši , velikokrat kar agresivni pri fehtanju in večinoma se zmišljujejo, da rabijo 5 evrov za avtobus, bencin ali pa si izmislijo neko zgodbico ki naj bi osebo pripravila da jim da denar, drogeraš za svoj šus potrebuje 50-100€ dnevno, klošar je zadovoljen z litrom vina in škatlico cigaret .
Nehaj se smešit, ne poznaš ti nikogar, vse si zmetala v en koš.
Draga kakakura in jon, klošar = brezdomec:
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=klo{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1ar&hs=1
Zelo veliko mamilarjev slej ko prej postane brezdomcev (ker ostanejo brez strehe nad glavo prav zaradi drog), torej slej ko prej postanejo klošarji. Če pa imata vidva kakšno privatno definicjio besede “klošar”, je pa to vajin problem.
Forum je zaprt za komentiranje.