Najdi forum

klima

Zanima me, če ima kdo izkušnje s klimatskimi napravami v osebnem vozilu. Imam avto Wv golf 5 let, sedaj pa opažam, da mi klima več ne deluje kot je nekdaj. Ali kdo pozna kakšen dober servis in koliko to stane?

Ko se opazi da klima ne hladi več tako dobro kot včasih, je
potrebno dofilati plin v klimo.
Cena?
Po moje ene 5-10 jurju.

Klima v avtu neha delat ko je prazna..in jo je treba napolnit…to pa stane 12.ooo,oo

Klimo v avtu je treba redno servisirati, ker ce ne lahko mocno skoduje zaradi nekaterih plinov. Vsaj tako sem slisala…

Pozdravljen!

Res je klima izgubi na svoji moči ko del plina “freona” gre v zrak takrat izgubi kompresor tudi na svoji moči delovanja in ohlajanja. Najpogostejša napaka ki jo naredijo lastniki je da pozimi nikoli ne vklopijo klime v avtu takrat se tesnila na kompresorju in na toplotnem izmenjevalcu posušijo in tu začne plin uhajat ven v zrak. Zato priporočam vsem lastnikom klim da tudi pozimi enkrat na teden vklopijo klimo za cca. 15- 20 minut s tem pa boste podaljšali življensko dobo klimatske naprave za kar nekaj let. Za vse klime pa je priporočljivo da se z njimi na nekje 3 leta oglasite pri serviserju klim in vam bo dopolnil plin.

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close