klima v stanovanju
definitivno panasonic- inverter
1. liga
mi se z njo pozimi grejemo, poleti pa hladimo
pa ogromno uporabljam IONIZATOR, letos smo bili dosti manj bolni kot lani,
se mi zdi da je bil zrak dosti bolj čist in tak svež
sicer je bila 1000 € samo je res vredna denarja
najprej smo želeli kupiti klimo okoli 250 € in po nasvetih drugih in prodajalcih sem jim res hvaležna za tak nakup.
Fujitsu inverter. Draga, ampak super! 🙂
LP
Aja, montirano imamo v dnevni sobi, smer pihanja se lahko spreminja, z njo grejemo in hladimo komplet stanovanje (nimamo centralne). Itak ti monterji svetujejo kam jo je najbolje postaviti.
LP
Pri klimi je strošek poraba elektrike, ne samo cena klime in montaže. Zato se ne splača kupovati kakšne poceni klime, rajši preveri porabo. Za montažo bodo svetovali monterji, nikakor pa je ne monitirajte tako, da vam bo pihala v glavo, ko boste sedeli za mizo ali na sedežni. Mi jo imamo v dnevni sobi in če bi jo še enkrat montirali, bi jo spet dali v dnevno sobo.
Če obstaja kakršnakoli možnost za montažo vgradne klime, si nabavite takšno. Prenosna klima je bolj v napoto kot v korist, pa še glasna je.
Pri nas imamo gorenjevo klimo. Stara je pet let in doslej ni bilo z njo nobenih problemov. Moraš pa vedeti, da klime izdeluje v bistvu le par proizvajalcev na svetu. Blagovne znamke, ki so gori, so pogosto le blagovne znamke tistega, ki je klimo samo spravil v ohišje in jo zdaj prodaja pod svojim imenom.
Pred nakupom si vsekakor pripeljite dobrega svetovalca v hišo.
Smo jo imeli v stanovanju. Gorenjevo. Enkratno. Smo pa bili zelo previdni pri uporabi. Da ni pihala kot burja, usmejena navzgor…..Montirali, ko je bila tamala eno leto stara, pa nikoli se nismo prehladili. Pa sem jaz zelo občutljiva. Sem fasala prehlad v pretirano ohlahjenem avtu in štarcuni, doma pa nikoli. Hladili smo na 26, 27. Pa še tisto smo nosili zokne in majice z rokavi v stanovanju. Še posebno, če sem mirovala.
Elektrike smo pa pokurili leta 2003 za 10 000sit, ko je bilo 5 mesecev grozno vroče, kilima pa delala praktično celo popoldne in še vsaj tretjino noči (stanovanje v mansardi v slabo izolirani hiši). Ob običajnem poletju pa je bilo do 6000sit.
Kaj je to v primerjavi s sušilnim strojem, ki porabi 3000sit na mesec?
Forum je zaprt za komentiranje.