Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem klima v avtomobilu

klima v avtomobilu

Kupil sem rabljen avto s klimo in imam nekaj vprašanj.
Kako veste,da vam klima toči?Kako veste,da vam klima slabo dela oz.sploh ne funkcionira?
Na koliko časa treba preverjat oz.menjat tekočino klima naprave(leto-dve)?
Hvala za odgovore.
Vem,vse piše v servisni knjigi,vendar je nimam.

Če nastaviš pri zdajšnjih temeperaturah klimo na minimum in na ful, bi ti moralo začet pihat mrzlo v 10 sekundah, poleti pa okoli ene do dveh minut.
Če v petih minutah ne začne pihat hladno, je plina zelo malo. Ponavadi se jo nafila enkrat letno, spomladi…

Klima toči?? Kaj je to? Če misliš tisto vodo pod avtom ko se ustaviš, je to samo kondenz…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Predvidevam da s vprašanjem, če klima toči si mislil če pušča (plin uhaja), to ti sam ne moreš videt.Na servisu ti klimo napolnijo in dodajo barvilo, potem moreš klimo čim več uporabljati in če slučajno pušča vidijo po barvi kje pušča!
Da klima slabo dela oziroma, da je prazna sem jaz pri svojem avtomobilu vedel tako, da je spremenila zvok (slišalo se je neke vrste žvižganje, ko sem vklopil klimo)…
Klima pa se nafila tudi odvisno od tega koliko jo uporabljaš…jaz sem jo po dveh letih…
Če nisi prepričan, da vredu dela odpelji avto na servis pa ti jo naj napolnijo. Polnjenje stane okoli 50 evrov.

New Report

Close