Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kKako kupljeno robo poslati domov

kKako kupljeno robo poslati domov

Ali kdo ve kako lahko stvari ki jih bomo eventuelno nakupili na Kitajskem spravimo domov in koliko to stane.
Hvala vsem, ki vedo in povedo

vprašaj na DHL.Tel: 01/588 78 00

DHL je absolutno predrag, saj te bo prevoz stal več kot je vse skupaj vredno. Vprašaj pri kakšni špediterski službi npr. Intereuropa, Fersped ipd. Ponavadi imajo v tujini tudi svoja predstavništva oz. zastopnike.

Jaz slutim da je potrebno z navadno poštno pošiljko ladijski prevoz in si zmagala.

Pošta ja, če imaš “majhne” stvari. Če pa pošiljaš kakšne večje, pa preko špediterja.

Naši znanci so iz Canade, pripeljali vse domov z ladijskim prevozom.Bilo je najcenejše, na pošiljko pa so čakali 2 meseca.

Če gre za “manjše” velike stvari probaj lepo zapakirati in na letalu doplačati (ca. 20.000 SIT oziroma odvisno od teže) za dodatno prtljago, pa bo doma istočasno kot ti.

Najugodnejši, tako cenovno kot glede carine, je običajna pošta! Vendar je količinsko omejena!

Hitre pošte so lahko zelo drage!

Najboljše pa je kar osebno (z doplačilom nad dovoljeno količino)!

V vseh primerih pa je tu DDV in carina (pri hitrih poštah še njihovi stroški posredovanja, stroški skladiščenja…).

V vseh primerih pa imej račune, da na carini lahko dokažeš vrednost blaga! Pazi tudi, da nimaš kaj, kar ni dovoljeno voziti čez mejo (zaščitene živali in rastline – skoraj vse!, izdelki iz njih; večje količine istega izdelka – npr. 100kos istih puloverjev;…)!

…vse je odvisno od količine, vrednosti in samega blaga!

Jaz sem iz Kanade dobil božična darila za Veliko noč, mi je poslala sestrična ker bi bil letalski prevoz čez 100$ kar je več kot je bilo vredno. Glede večjih stvari pa mora biti osebna prtljaga(rabljena če je dražja, pa seveda ne sme biti več kosov enakih), sicer te bo carina za vrat in te bo poslala h špediterju.

Jaz sem iz Kitajske poslala domov paket knjig z vlakom, je bilo dokaj poceni in pride približno v 10 dneh na dom. Lahko pa pošlješ z ladjo, če imaš večje količine, saj je ugodneje, traja pa dlje in moraš iti v Trst iskat, ko te obvestijo. Dobro je, če znaš malo kitajsko, drugače bo kar problem poslati. LP, T.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close