Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje v Ljubljani se lahko pripraviš na splošno maturo ?!

Kje v Ljubljani se lahko pripraviš na splošno maturo ?!

Kje se lahko pripravim, sem iz Lj

je potrebno vso tisto matematiko itd….kje , s kom lahko pričnem ?!

a si ti tista,ki že cel teden teži s tem? po moje si za letos malo prepozna, za drugo leto pa se lahko pozanimaš za maturitetne tečaje…če pa misliš iti avgusta, se boš morala pa sama vsesti za knjige in začeti..

Katero, poklicno ali splošno?

Prijaviš se lahko na vsaki srednji šoli, ki izvaja tip mature (poklicno, splošno, zaključni izpiti), ki ga želiš. Za pomladanski rok si vsekakor prepozen/na, ker ta že poteka. Za jesenskega mislim da je prijavni rok nekje do julija, ko so znani rezultati prvega.

zanima me s kom se lahko pripravljam za maturo, no !?

Tega mi še niste povedali

a je kdo bil na maturitetnem tečaju ?

Z nikomer se ne moreš učiti, se moraš kar sama. Pa kaj težiš že tedne s to maturo? Tisoče ljudi z diplomami in doktorati ne dobi službe, ti bi pa maturo? Le zakaj ti bo? Za klenarco ali sobarico je ne rabiš, drugega dela pa itak ni. Sploh pa pri 37 ti stvar ne bo uspela.

Vprašaj na CDI Univerzumo, Grošljeva 4.

Meni je uspelo pri 40+++, tudi tebi bo! Samo prvi korak naredi, potem bo steklo kot po maslu.

Berem vase komentarje in vas je lahko samo sram. Ocitno ste neizobrazeni pa potem tudi drugim ne privoščite.
Avtorici svetujem naj si na tej povezavi pogleda kdaj so razpisi za maturo http://www.ric.si/splosna_matura/maturitetni_koledar/ in se sama odlocis kdaj bi opravljala maturo.
Poznam nekaj znanih sol, ki so na lepem glasu Landis, Cene Stipar, Paratus pri njih pa imas tudi verjetno kaksne priprave.
Delam v velikem kolektivu, moji sodelavci so bili zadovoljni. Poklici in vprasaj kako in kaj.
Ne poslusaj nikogar nikoli ne ves kaj lahko zivljenje prinese, znanja ni nikoli prevec.
Le pogumno naprej.

Lep pozdrav, Maja

Vprašaj na CDI Univerzumo, Grošljeva 4.

Meni je uspelo pri 40+++, tudi tebi bo! Samo prvi korak naredi, potem bo steklo kot po maslu.[/quote]

Se opravičujem za napako.

Na CDI Univerzumu sem želela napisati:)

Tam imajo priprave na maturo vsake pol leta.

Ne vem, zakaj ji ne bi uspelo. Matura res ni bav-bav.

Za dosego 5. stopnje izobrazbe je torej enakovredna poklicna matura, ki zahteva nekoliko manj, kot splošna. Preden me kdo napade: imam obe. Po realni izkušnji sem v en predmet na splošni vložil toliko kot v praktično celotno pripravo na poklicno maturo. Na poklicni izbiraš med angleščino in matematiko, na splošni sta oba predmeta neizbirna, obvezna.

Najbolj splošno vprašanje, ki si ga postavila: pripraviš se doma ali v knjižnici. 🙂 Izberi si dobro delovno okolje, kjer se počutiš dobro, imaš dostop do materiala in imaš omejen dostop do stvari, ki te motijo (FB, telefon). Priporočam, da začneš s pripravami čimprej, poletje je res takoj mimo, konec avgusta pa se prične jesenski rok.

Mene bolj bega nekaj drugega. Matura je zrelostni izpit. Z njo dokažeš znanje, ki ti omogoča samostojno pot. Ampak avtorica pe internetu že en teden cele dneve sprašuje naključne ljudi o maturi. Če bi pa v tem času samo 10 minut svojega časa namenila internetnim stranem srednjih šol ki izvajajo maturitetni tečaj, bi izvedela VSE in to IZ PRVE ROKE, torej z NATANČNIMI podatki. Če ji kaj ne bi bilo jasno, pa bi poslal mail ali po telefonu poklicala referneta za poklicno maturo. Ampak ona ne, še cel teden bo tukaj morila penzioniste, nočne čuvaje in naključne goflje, naj ji povedo.. kar nekaj……..

sem zrela bolj kot ti in daj nehaj že enkrat zasledovat ljudi, pravico imamo spraševati

nehaj in raje delaj kaj doma

ostalim hvala za odgovore

maja

bravo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close