kje v Čatežu dobra hrana?
V Brežicah je ful dobra gostilna,imajo vse sorte hrano!Do zdaj sem poskusila pice,špagete z gobovo omako,ploščo za dva in moram reči da je bilo vse ful okusno!Drugače pa mislim da sta v Dobovi dve gostilni(ena zraven druge)In v eni je tudi zelo dobro za jesti!Tja hodita tašča in tast ko sta v Čatežkih!
Dobrodošla v našem koncu.
Ja, Les ima dobro hrano, lokacija čisto blizu Čateških. Proti Dobovi (prvi rondo proti Brežicam levo) – tam je gostilna Cetin – tudi odlična hrana.
Tudi picerija Grič ima super pice. Dostavljajo tudi na dom oz. pri vas verjetno v apartma 😉
V mestu Brežice pa gostilna Splavar (zelo fensi, pa ne drago) ali pa gostilna Italija.
Drugače je pa tudi Kostanjevica blizu, za kakšen popoldanski potep (cca 30 minut vožnje) ob reki Krki.
živjo
ti je Posavka že veliko napisala. jaz bi pa še dodala gostilna Henry,s na Dvorcah, čisto zraven Čateških t., tudi meni je Les OK, pri Cetinu pa mi ni, je boljši njegov sosed Krulc (oboje je na Mostecu, moraš it za Dobovo). V Brežicah oz. malo izven v Brezini pa je zelo dobra gostilna Racman (od pic, do vsega ostalega, imajo “malice”, ki jo lahko dobiš ves dan in po ugodni ceni….
Še iz mojega vidika. Letos smo dopustnikovali v Termah Čatež. Okoliške picarije in gostilne so zelo v redu, bili smo tudi v Podbočju-Kerin, kjer imajo odlično domačo hrano. Same terme Čatež so pa …. V Grillu imajo na mizah rezervacije-ne vem, ali imajo resnično vsak dan skupine? Hoteli so pa poglavje zase. Sicer vsi ponujajo možnost naročanja jedi po narolčilu, smo se najedli le v Hotelu Čatež, čeprav je bila gospodična-predvidevam da študenka, ki nas je stragla, zelo neprijazna. V Toplicah bi lahko jedli le iz bifeja, v Hotelu Terme pa pa je nek bar N&N (ne vem točno), kjer prodajajo prazno slamo na krožnikih začinjeno z mastim denarjem. Svinjsko drago!!! Torej, če imate namen se prehranjevat zunaj, priporočam Čatež z bližnjo in daljno okolico. Lep pozdrav!
V termah v Čatežu smo bili že večkrat, skoraj vedno smo šli kaj pojest (ponavadi kake picerije v okolici), vendar do sedaj nikoli nisem bila navdušena nad tem, kaj smo dobili. Pretekli teden smo spet iskali nek lokal, kam bi šli lahko jest in smo srečali eno gospo v mestu in nam je ona priporočala gostilno SPLAVAR v Brežicah in moram rečti, da sem bila več kot navdušena. Prijetna/prijazna postrežba, odlična hrana (imajo pice za tiste, ki imajo rajši tako hrano- ponavadi otroci hočejo kaj takega- kot tudi hrano za razvajanje brbončič). Ponujajo tudi dnevna kosila in njihove lastne sladice – njami. Nam so bile torte tako všeč, da smo vzeli še nekaj kosov za sabo. Cenovno: srednji cenovni razred. Toplo priporočam, mi se bomo prav gotovo še vrnili, ko bomo spet v okolici.
Forum je zaprt za komentiranje.