Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kje v bi lahko kupil “xanthan gum”?

Kje v bi lahko kupil “xanthan gum”?

Pozdravljeni!

Mogoče kdo ve, kje bi lahko kupil “xanthan gum” (angleški izraz). To je ena od sestavin za brezglutensko pizzo, ki sem jo našel na spletu.

Iščem še tudi “unfavored gelatin powder”. To je najverjetneje želatina v prahu.

Hvala

Denis

“Zanthan Gum or Xanthan Gum is a powder milled from the dried cell coat of a micro-organism called Xanthonomonas campestris, grown under laboratory conditions. It replaces the gluten in yeast breads and other baking. It is available in health food stores and specialty grocery stores.”

– evo tole sem našla na netu. Očitno gre za dodatek moki in nadomešča gluten v kvašenih kruhih. Torej poizkusi v kateri od naših trgovin z zdravo hrano. Mogoče ti lahko pomagajo pri društvu bolnikov s celiakijo o katerem je bilo tu že precej govora.

lp tinca

Želatina v prahu se kupi v vsaki (Mercator, Špar, …) trgovini kjer imajo pecilni prašek, vanilij sladkor, … tam prodajajo tudi želatino v prahu.

Prodajajo tudi brezglutenski gluten (očitno je to, kar iščeš, nadomestek glutena), proizvajalec Orgran, pri najboljšem sosedu kupila, nisem še sprobala…

Natassa

Tudi jaz sem pri sosedu videla tega Orgranovega. Sem pa mnenja, da ga lahko preskocis in ni nujen dodatek.
LP Barb

Hvala za odgovore!

Na Amazon.com sem našel ta izdelek. Eden od proizvajalcev tega izdelka je Now Food. Ta proizvajalec opiše izdelek tako:

“Xanthan Gum (E415) is a soluble fiber produced from the pure culture fermentation of the microorganism Xanthomonas campestris. It is used in the food processing industry as a thickener, stabilizer and emulsifier for a number of different foods.”

Iskal sem ga tudi v trgovini z zdravo prehrano (v Mariboru) pa so me čudno gledali. Ali mogoče kdo ve kje v Sloveniji bi se lahko ta izdelek kupil?

Lp, Denis

Poglej , pošiljajo tudi v Slovenijo. Carina nič ne komplicira, zaračunajo pa 8,5% DDV in 12% carine.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close