kje ste že bili?
Tudi jaz se že kar nekaj videla (skoraj vso Evropo, z vlakom, ladjo ali na štop – nori časi, ah :)))), pa Tajsko, Malezijo, Singapur, Iran – najbolj prijazni ljudje!, Sirijo – zakon!!, Jordanijo, Egipt.. vse v lastni režiji. Letos se spravljam v J Amerko. Glede na to, da imam časa samo tri tedne bi si rada ogledala Peru in najbrž še Bolivijo. Pa me zanima, guayabo, ali je to po tvojem dobra izbira ali naj raje izberem Ekvador? Vse troje žal ne bo šlo…
hvala za info, ostalim pa se opravičujem – saj vem da to ni “popotniški” forum. ampak, ker je glih taka tema.. 🙂
Skupinski, ko se pogovarjamo o tem, KJE LEŽI posamezno območje (ni vprašanje komu pripada), se vedno gleda geografska razdelitev. V primeru političnih razmejitev ne moremo reči, da je neko območje v Evropi (celine so geografska kategorija – OŠ), ampak se uporabljajo DRUGI termini. Za Kanarske nekateri tu trdijo, da so v Evropi; za karibske (sicer politično evropske) otoke pa tega nihče ne bo rekel. Tu potem prideš do nesmisla…
Jaz sem jim samo pojasnil, da ne moreš zaradi evra in tega, da se gre za špansko otočje, trditi, da je neka stvar v Evropi, če NI. Je v Evropski uniji, NI pa v Evropi. Enostavno.
Najdlje sem bila v ZDA in sicer v Arkansassu, v mestu Bella Vista. Kljub temu, da smo bili z družino tam zaradi partnerjeve službe (cca 2,5 meseca), smo se imeli fino, spoznali zelo prijazne ljudi in tudi videli kako poteka življenje v”veliki” Ameriki. Prav veliko si nismo privoščili, no, razen enega vikenda v Texasu/Richardson, in manjših izletkov po okoliških veleblagovnicah in znamenitostih. Bi pa še šla tja.
LP
Jaz pa se bojim, da ne bom imela več priložnosti za izsanjanje svojih potovalnih sanj, že od nekdaj sem si želela v Afriko. Drugače pa me na potovanjih najbolj fascinirajo ljudje – domačini, arhitekturne znamenitosti me velikokrat niti toliko ne ganejo. Sem pa bila predvsem po Evropi z vlakom, na štop; Italija, Avstrija, Češka, Nemčija, Nizozemska, Francija, Španija, Portugalska, Anglija, Madžarska, Grčija, BIH, Hrvaška, Tunizija…Pogrešam potovanja in občutek svobode:(((
Forum je zaprt za komentiranje.