Kje ste letos dopostovali?
primitivne…. ko mora biti človek tako obsojajoč in poln predsodkov.
[/quote] potem ko sem dala cez vse kar je mozno, sem postala polna predsodkov, tocno! ne maram hladne in umazane vode, nestanovitnega vremena, guzve, pir@zar kulture iz campov, imbicilne animacije v resortih, socrealisticnih apartmajev
[/quote]
na razumeš kaj ti pišemo – nihče ti ne očita, če tebi tam ni všeč in raje izbereš druge kraje, samo zato ti še no treba zmerjat drugih s črednim nagonom…
potem ko sem dala cez vse kar je mozno, sem postala polna predsodkov, tocno! ne maram hladne in umazane vode, nestanovitnega vremena, guzve, pir@zar kulture iz campov, imbicilne animacije v resortih, socrealisticnih apartmajev
[/quote]
Oprosti, to je možno samo, če si sama, samska ali pač toliko stara, da so se tvoji otroci že osamosvojili.
Marsikdo je dal skozi marsikaj, predsodke si je oblikoval po svoje, ampak nekateri še vedno sklepamo kompromise in naredimo tako, da od dopusta vsi nekaj odnesemo. Za nas, ki smo starši še ne samostojnih otrok, pač pride v poštev samo sklepanje kompromisov – torej tako in tam, da potešimo želje po zmožnostih. Nikakor se ne počutimo del črede, ne glede na obliko in čas dopusta. Niti se ne obnašamo čredno, niti ne obravnavamo drugih, ki so na istem kraju na dopustu, ne gledamo jim v krožnike in ne ocenjujemo njihovega dopusta – ne po lokaciji, ne po vrednosti avtomobila, ne po hotelu/apartmaju/kampu, ki ga izberejo.
Sploh pa je zdaj trendy, da “nisi del črede”, s tem pa postajaš del “druge črede”, tiste, ki se ima za nekaj posebnega, če viha nos nad drugimi. Zame ste zaradi tega še slabši in niti najmanj posebni.
[/quote]hm, saj ne zmerjam , samo v istro na glavni dopudt te pa res lahko zvlece samo credni nagon 🙂 drugega tam ni najti v glavni sezoni. sicer pa tudi moji trije pubertetniki ne marajo mrzle umazane vode, neviht in dezja, sikaniranja hrvatov, resortov, zar kulture in popivanja v campih, vozenj na plazo z avtomobili, slepanja priajateljckov s sabo (za druzbo). se pa pocasi postavljajo na svoje noge in njihov izbor pocitnic je tudi zelo robinzonski in tako kot jaz tudi oni sklepajo kompromise, predvsem z denarjem na drugem mestu pa so nekateri prijatelji, ki dlje od premanture ne vidijo 🙂
Oprosti, to je možno samo, če si sama, samska ali pač toliko stara, da so se tvoji otroci že osamosvojili.
Marsikdo je dal skozi marsikaj, predsodke si je oblikoval po svoje, ampak nekateri še vedno sklepamo kompromise in naredimo tako, da od dopusta vsi nekaj odnesemo. Za nas, ki smo starši še ne samostojnih otrok, pač pride v poštev samo sklepanje kompromisov – torej tako in tam, da potešimo želje po zmožnostih. Nikakor se ne počutimo del črede, ne glede na obliko in čas dopusta. Niti se ne obnašamo čredno, niti ne obravnavamo drugih, ki so na istem kraju na dopustu, ne gledamo jim v krožnike in ne ocenjujemo njihovega dopusta – ne po lokaciji, ne po vrednosti avtomobila, ne po hotelu/apartmaju/kampu, ki ga izberejo.
Sploh pa je zdaj trendy, da “nisi del črede”, s tem pa postajaš del “druge črede”, tiste, ki se ima za nekaj posebnega, če viha nos nad drugimi. Zame ste zaradi tega še slabši in niti najmanj posebni.
[/quote]hm, saj ne zmerjam , samo v istro na glavni dopudt te pa res lahko zvlece samo credni nagon 🙂 drugega tam ni najti v glavni sezoni. sicer pa tudi moji trije pubertetniki ne marajo mrzle umazane vode, neviht in dezja, sikaniranja hrvatov, resortov, zar kulture in popivanja v campih, vozenj na plazo z avtomobili, slepanja priajateljckov s sabo (za druzbo). se pa pocasi postavljajo na svoje noge in njihov izbor pocitnic je tudi zelo robinzonski in tako kot jaz tudi oni sklepajo kompromise, predvsem z denarjem na drugem mestu pa so nekateri prijatelji, ki dlje od premanture ne vidijo 🙂
[/quote]
Še nikoli na dopustu v Istri nisem doživela ničesar takega kot opisuješ. Zanimivo, da imaš takšne izkušnje.
…hmmm, na skale, ne hvala, seveda če zaviješ na primorsko stran in v istro, če pa levo in proti dalmaciji potem, pa najdeš lahko vse kaj drugega… mi tukaj, uživajte ostali kjer koli ste že … http://prntscr.com/fzbttq
[/quote]
Pupnatska luka,se vozite ali imate v najemu tisto na levi ali desni? Je dostop že kaj porihtan,..
[/quote]
Kolikor vem so app v glavnem le tisti na desni, no nekaj menda tudi tam za plažo, a se nisem zanimal tam. Glede dostopa ne vem kaj misliš, že blizu 10 let asfalt, dnevno se dol valijo turisti iz cele Korčule…
Pri nas je žena na porodniškem dopustu, jaz sem si pa vzel ves očetovski dopust in smo si privoščili verjetno najboljši dopust sploh.
3 tedne smo bili v Dalmaciji, 2 tedna v Istri, včeraj smo se vrnili, da otroka peljeva na redni pregled k pediatru, obiščemo babice in dedke, v torek greva žal še na en pogreb, v sredo pa že nazaj v Istro, na plažo do nekje konca avgusta, začetek septembra.
Kot družina smo se res dobro povezali, z ženo sva razčistila vse nerazrešene nesporazume, sexava po 5x na dan, otrok je začutil, da sva 100% zrelaksirana in je od popolnega nespečneža, ki se je včasih zbujal na vsakih 20-30 minut, začel spati po 12 ur v kosu.
Skratka res smo srečni. Odpovedali smo se dvema mojima plačama, ampak smo pa za odnose, za dušo naredili najboljšo dolgoročno investicijo, kar smo jo lahko.
Vesel sem, da nam država vsaj pri starševskem varstvu da to, kar nam da.
Hm, tudi jaz ne razumem oznake ‘črednega nagona’, če greš na morje v Istro.
Midva sva finančno verjetno bolje stoječa kot kdorkoli, ki piše tu gor. Najini poletni dopusti so pretežno ZE in JE obale, zimski pa S Afrika, Arabski polotok, otoki bivših Fr kolonij in še kaj.
Par dni nazaj sem bila v Barbarigi, ker sem si želela podoživeti lepe spomine mojega najstništva, ki smo ga z družino nekaj let preživljali tam. Zelo lepo mi je bilo, čeprav nekoliko boleče, ker enega od staršev danes ni več z nami. Prav tako so mi pri srcu Pula, Rovinj, notranjost Istre. Posebna narava, bogata kulinarika, topli ljudje. Zadrti, šikinirajoči Hrvati? Sicer tu na forumu teh oznak res ne berem prvič, spoznala pa še nisem nikogar takega. Verjetno zato, ker tega niti ne pričakujem.
Zdaj se odpravljam za nekaj dni na mali otok v srednji Dalmaciji. Kar ne morem dočakati. To in pa zgoraj omenjena Istra bo moj letošnji edini stik s tem, kar je zame že iz otroštva ‘morje’. Saj sem vesela vsakega skoka v drug del sveta, hvaležna za vsako od teh priložnosti, a še posebej sem vesela, če uspem vsaj za kak dan tudi na Jadran k sosedom.
Ja, svet masikje lep. Ampak zakaj nekateri skozi oblak slabe volje in zadrtosti tako pihate, ko kdo omeni kaj hrvaškega? Se potem res tako bolje počutite? Dvomim. Samo vaš svet je še malce ožji.
Forum je zaprt za komentiranje.