Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kje ste aktivne ženske?

Kje ste aktivne ženske?

Če sem prav zasledil, sta Dater in Mariborčan32 samska. In trenutno ugotavljata, da biti samski ni slabo. Samohranilke ustvarjajo kar lepo “tradicionalni moški”, normalni, karkoli naj bi to že pomenilo, taki, ki žensko pridobijo z običajnimi lažmi, ker drugače ne znajo, niti ne zmorejo. kaj bi ti pisal, poglej statistiko ločitev.

Na napačno populacijo zlivaš gnojnico, On_..[/quote]Spider nič ne zlivam, samo razlagam po čem brodijo taki fantje….. 😉

Metka nekje sem prebral, da je pogosto bogat človek revež, ki ima veliko denarja……. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

In preprosto prepogosto je to res.
Kako malo je svetlih izjem, ki so finančno, materialno bogati in bogati tudi duševno, razumsko, čustveno.
Preveč je prišlo do materialnega bogastva na račun drugih, na ne preveč moralen način, in ti nimajo tistega čustvenega, moralnega, človeškega bogastva.

Spoštujem tiste, ki so si pridobili materialno bogastvo na pošten, moralen način in imajo tudi tisto, nematerialno bogastvo. Samo takih je bolj malo. Takim se ni potrebno hvalit kako lepo so oblečeni in kako slabo so drugi oblečeni, ni jim potrebno druge žalit, ni jim potrebno dokazovat, da je njihov BMW nekaj oh in sploh super fajn, sosedov clio pa ni nič vreden…

Po ničemer ne brodijo, ker so samski. Ravno to ti razlagam, samohranilke ustvarjajo tradicionalni moški, ki so kupili teorijo, da je najbolj važno na svetu imeti bajto, ženo, psa in karavan, na tej poti pozabili na svoje resnične želje in potrebe, ali se pa pač vanje niso nikoli poglobili. In da ne bi izpadli bukseljni pred svojimi somišljeniki, da “baba naredi dedca”, stopili v zakonski jarem s figo v žepu, nadaljevanje takih zgodb pa lahko bereš na sosednjih forumih.

Če bi več egoistov imelo jajca živeti tako, kot v resnici hočejo in se ne podrejati družbenim pričakovanjem, potem bi bilo bistveno manj samohranilk, ločitev, nezaželjenih otrok, nesrečnih razmer v družini..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Meni se zdi, da so pogoj za uspeh pri kopičenju materialnega bogastva potrebne zgornje lastnosti posameznika, saj v biznisu se gre samo za gledanja na lasten uspeh, kjer ni prostora za čustva in sočustvovanje. Ženske pogosto mislijo, da če izbereje nekoga z denarjem, da bodo dobile varnost in pravega moškega, vendar pa je velika verjetnost, da bo ta varnost samo finančna. Ženska se pač mora odločit, kaj bolj potrebuje. Če je čustveno zadovoljena in ne potrebuje bližine moškega, ji bo morda ob takem moške prav lepo. Po drugi strani pa je težko verjetno, da bo dobila nekoga, ki je čustven in razumevajoč, ter hkrati izjemno uspešen v poslovnem svetu, se pravi prekomerno materialno preskrbljen.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni se zdi, da so pogoj za uspeh pri kopičenju materialnega bogastva potrebne zgornje lastnosti posameznika, saj v biznisu se gre samo za gledanja na lasten uspeh, kjer ni prostora za čustva in sočustvovanje. Ženske pogosto mislijo, da če izbereje nekoga z denarjem, da bodo dobile varnost in pravega moškega, vendar pa je velika verjetnost, da bo ta varnost samo finančna. Ženska se pač mora odločit, kaj bolj potrebuje. Če je čustveno zadovoljena in ne potrebuje bližine moškega, ji bo morda ob takem moške prav lepo. Po drugi strani pa je težko verjetno, da bo dobila nekoga, ki je čustven in razumevajoč, ter hkrati izjemno uspešen v poslovnem svetu, se pravi prekomerno materialno preskrbljen.[/quote]

Mislim, da je to značilno za slovenski svet biznisa. Da uspe določen tip ljudi ali pa, da ko enkrat uspejo se znajdejo v svetu, kjer vlada taka logika.

Čisto za vsak svet biznisa. V biznisu je važen ratio, ne emotio. Ljudje, ki jim je emotio bistven element, poslovno uspejo le izjemoma.

Po ničemer ne brodijo, ker so samski. [/quote]Ravno zato, ker so samski!!!
In v to s.r.a.nje skušajo zvleč še nekoga….. Pa saj se niti ne zavedajo/te tega… :(((

Toliko materialnega bogastva kot ga imajo nekateri pri nas, težko nagomilaš v tako kratkem času z poštenim delom. Enostavno ne gre, ker je že osnova za kopičenje mat. bogastva pri nas zgrešena. Zakone so pisali tako, da sedaj te reči opravičujejo z zakonom….. Sedaj tudi tisti, ki imajo mogoče pošten namen ne morejo delovat drugače kot tako. In družba kot taka poveličuje take infantilneže, ker od njih živi, jih enostavno potrebuje, potrebuje odvisneže od izgleda, nakupov, imetja…..

Očitno bomo morali (spet) uničit vse, da bomo lahko začeli drugače. Pa bomo res? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ne, On_, v sranje jih skušaš povleči ti. V sranje, da naj svojo svobodo, ki jim toliko pomeni, zamenjajo za kosila pri tašči. Egoiste želiš prepričati, naj postanejo družinski ljudje, samo poglej, kaj pišeš.

Ravno ZATO, ker se nazadnje večina egoistov podredi tebi podobnim in njihovemu pritisku, pa prihaja do: ločitev, nesrečnih družin, kjer je moški v familiji peto kolo, kaj drugega si pa niti nikoli ni želel biti.

Ne, On_, v sranje jih skušaš povleči ti. V sranje, da naj svojo svobodo, ki jim toliko pomeni, zamenjajo za kosila pri tašči. Egoiste želiš prepričati, naj postanejo družinski ljudje, samo poglej, kaj pišeš.

Ravno ZATO, ker se nazadnje večina egoistov podredi tebi podobnim in njihovemu pritisku, pa prihaja do: ločitev, nesrečnih družin, kjer je moški v familiji peto kolo, kaj drugega si pa niti nikoli ni želel biti.[/quote]Spider, ravno o tem pišem, da se MORAJO PODREDIT…… Neumnost!!
Vem, da na tak način razmišljajo, da se morajo podredit, to je njihov način mišljenja!!!
Morali bi si ŽELET! Pa si ne, ker jih je za to izkušnjo oropal njihov oče/mama, te ŽELJE enostavno nimajo v glavi, možgani niso razvili nekaterih miselnih vzorcev, so one druge, po katerih čutijo podrejenost ob nekom, ki jim je preveč tuj od domačega okolja v katerem so zrasli, zato je po eni strani bolje, da so samski, ker v paru enostavno niso sposobni živet, dojemajo to kot podrejene, muko, trpljenje….
Saj že ves čas pišejo o tem “trpljenju”. Kaj ni očitno?
Le vzroke za svoje nelagodje iščejo drugje ne pri sebi, ker oni so “popolni” z njimi ni bilo še nikoli nič narobe….itditd to jih nauči mamica.
Pa z mamico ni nič narobe, da se razumemo, to je njena vloga, ki ni umanjkala. Umanjkala je protiutež tej mamici… 😉
Tu pa imaš/bereš rezultat ….

Čisto za vsak svet biznisa. V biznisu je važen ratio, ne emotio. Ljudje, ki jim je emotio bistven element, poslovno uspejo le izjemoma.[/quote]

Ja, je mogoče zato razlika, če si uspel v poslovnem svetu kot ekonomist ali pa si strokovnjak na svojem področju in si zato dobro plačan. Poznam take, ki so tako v tujini uspeli in nimajo takih težav.

Meni se zdi, da so pogoj za uspeh pri kopičenju materialnega bogastva potrebne zgornje lastnosti posameznika, saj v biznisu se gre samo za gledanja na lasten uspeh, kjer ni prostora za čustva in sočustvovanje. Ženske pogosto mislijo, da če izbereje nekoga z denarjem, da bodo dobile varnost in pravega moškega, vendar pa je velika verjetnost, da bo ta varnost samo finančna. Ženska se pač mora odločit, kaj bolj potrebuje. Če je čustveno zadovoljena in ne potrebuje bližine moškega, ji bo morda ob takem moške prav lepo. Po drugi strani pa je težko verjetno, da bo dobila nekoga, ki je čustven in razumevajoč, ter hkrati izjemno uspešen v poslovnem svetu, se pravi prekomerno materialno preskrbljen.[/quote]

Mislim, da je to značilno za slovenski svet biznisa. Da uspe določen tip ljudi ali pa, da ko enkrat uspejo se znajdejo v svetu, kjer vlada taka logika.[/quote]
Uspeš lahko na moralen ali nemoralen način. Seveda je večini bližji nemoralen način, ker je hitrejši in lažji. Ne rabiš biti posebej pameten, le znajti se je treba in poznati prave ljudi.
In ker so takšni ljudje uspešni in bogati ter na vodilnih položajih, imamo posledično takšne zakone, ki omogočajo izkoriščevalski način bogatenja.

Verjetno za večino velja ravno to kar pišeš.
Vseeno pa bi rekla, da pa so tudi redki materialno bogati tudi duševno bogati.
V končni fazi je lahko nekdo denar zadel na loteriji ali pa je nek izumitelj, ki mu je nekaj uspelo ali kaj takega.
V končni fazi so tudi recimo zdravniki dokaj dobro finančno preskrbljeni pa imajo nekateri zlato srce.
Pa tudi optimistično verjamem, da obstajajo tudi pošteni, moralni direktorji, managerji. Upam, da nisem prevelik optimist :), ker, da bi bili politiki takšni, že dolgo več ne verjamem.
Saj mogoče je malce prehuda reči, da so zdravniki finačno bogati, ampak slabo jim pa ne gre :).

Jaz pa imam občutek, da v paru ni zmožen živeti tudi marsikdo poročen.

Seveda zato, ker se je poročil predvsem zaradi pritiska okolice, to je pritiska vrednot, ki jih promoviraš ti.

Seveda zato, ker se je poročil predvsem zaradi pritiska okolice, to je pritiska vrednot, ki jih promoviraš ti.[/quote]
Spider…Zakaj pa ne bi ti dokazal, da si sposoben srečno živeti v paru ?

Verjetno zato, ker ni pravih žensk ? 🙂

S tem vprašanjem samo nazorno razkazuješ svojo ozkost oz. pomanjkanje širine in nerazumevanje še kakšnega drugega načina življenja.

Ti bom postregel z mojo logiko, ki tebi seveda ni dojemljiva:

Ko boste tradicionalisti nehali težit, da je treba bit v vezi, da samskim n”nekaj sigurno manjka”, takrat bo več srečnih družin!

zakaj?

Ker se bodo poročali in imeli otroke le tisti, ki to res želijo.

Spider, to kar pišeš je že res. Ne moreš živet tako, kot drugi pričakujejo. V vseh te pričakovanjih ostalih, se moramo ustavit in se vprašat, kaj si mi samo želimo in potem živeti v skladu s tem. In, če nameravamo živeti v paru, si poiščemo nekoga, ki ima podobno vizijo in prepričanja o sveu in partnerskem odnosu, kot mi sami.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Seveda zato, ker se je poročil predvsem zaradi pritiska okolice, to je pritiska vrednot, ki jih promoviraš ti.[/quote]Kakšne vrednote neki?
Pisal sem o željah. Nekdo ima željo živet v paru, temu ne bo težava nekaj nardit na sebi, tisti drugi pa to dojema kot prisilo in bi spreminjal vse ostalo okoli sebe, ker sebe dojema popolnega iz razlogov, ki sem jih zgoraj opisal.
Ne mešaj pritisk okolice in lastne želje, hotenja…. 😉

Nekako ti ne gre to v procesor, se težko vživiš v želje drugih, ti težko sedejo..?.. 😉

Težava je spet v prepričanju, da se nekomu ni potrebno in se ne bo prilagajal drugemu. Zakaj? Zato, ker je to že enkrat naredil in je zelo bolelo. Napačno pa je po taki izkušnji sklepati, da se bo spet ponovilo. Treba je le pogledati nazaj in objektivno oceniti, kje smo sami naredili napako in tisto popraviti. Če verjamemo, da smo vse naredili idealno in ničesar ne moremo storit drugače, potem je to razlog, da ne gremo v zvezo. Ničesar se nismo naučili, vsaj ne koristnega.

S tem vprašanjem samo nazorno razkazuješ svojo ozkost oz. pomanjkanje širine in nerazumevanje še kakšnega drugega načina življenja.

Ti bom postregel z mojo logiko, ki tebi seveda ni dojemljiva:

Ko boste tradicionalisti nehali težit, da je treba bit v vezi, da samskim n”nekaj sigurno manjka”, takrat bo več srečnih družin!

zakaj?

Ker se bodo poročali in imeli otroke le tisti, ki to res želijo.[/quote]
Tudi tisti, ki si ne želijo, bi radi, pa zaradi slabih izkušenj raje več ne tvegajo.

Če jim kaj manjka, tega ne bom komentiral, ker to ve vsak zase. Prav tako tistim v vezi lahko marsikaj manjka. 🙂

Spet, kaj je merilo za “povprečnice”? Atraktivna ženska je privlačna večini; to nima veze, če je moški super postaven ali če ima pivski trebuh, bo mu všeč (vizualno). Niso pa merilo manekenke, vsaj za moje pojme ne, ki prodajajo “umeten videz”, domala anoreksične, veliko se jih “rine naprej”, ker jim to daje potrditev o njihovi “lepoti”, če so v ospredju (medijsko izpostavljene in znane). Merila za lepoto se spreminjajo skozi vso človeško zgodovino.

Tudi to ne pomeni, da lahko gledamo na izbiro partnerja (in všečnost) kot na nek biološki naravni izbor, tako kot je to urejeno pri živalih, kjer je v ospredju izključno parjenje, ko govorimo o “dobrih genih”. Namreč človek je umeščen kot “višje razvita žival” v neke civilizacijske okvirje, ki ga na vsakem koraku določajo; kjer je izrednega pomena kulturni in sociološki vpliv na posameznika, žival pa je lahko “paritveno sposobna” za “mešanje genov” ponavadi lahko že prej kot v enem letu, tudi pri višje razvitih sesalcih. Potem so tu določene psihološke, osebnostne in značajske danosti posameznika (vrednote, osebni pogledi, stališča, želje, zahteve…). Torej takšen biološko-determinstični pogled ne drži za človeka, ker to je podobna teza kot o “alfa samcih”, ki se kot očetje morda sploh ne bi dobro odrezali, če je njihova primarna funkcija “predajanje genetskega materiala”. Kaj pa vzgoja zaroda, materialna in mentalna podpora svojemu haremu “oplojevalk”? Materialno lahko to že izpelješ, če si kak bogat šejk v arabskem svetu. :)[/quote]

Sedaj pa to dopovej butastim :)!

Zakaj toliko gneva nad ženskim spolom? Če nimaš sreče, še ne pomeni, da le-ta ne obstaja. Saj je lepo pričakovati, a še lepše dajati in deliti. Morda ti manjka le še pika na i, da se izogneš temu začaranemu krogu. Čuti se tvoja energija, polna sodb.[/quote]
To, kar dozivljas kot gnev, je le odziv na podje… par dolgocasenih, zafrustrinih in destruktivnih sociopatk. Namrec, jaz se imam sila krasno zadnja dva dneva. Pa tudi sicer je prav prijetno biti v mojih cevljih. In tudi, ce se vse zivljenje vrtim v tem zacaranem krogu, bo vse prej kot tragicno, da ne?. :)[/quote]

Seveda, drugi so krivi:). Še vedno pa vidim tvoj odziv, to kar se dogaja v tebi. Primitivno je ljudi, s katerimi si se zapletel v klepet, dialog, označiti za destruktivne, zafrustrirane ipd. Mnenje je mnenje, ni vedno takšno kot bi si ga želel slišati in tudi se ne pričakuje, da boš vsakega sprejel. Vidi se, kako se braniš in se počutiš kot da te drugi stiskajo v kot. Bodi dec (tudi ženske imamo pričakovanja) in vsaj konstruktivno brani svoja stališča. Saj si inteligenten ter oh in sploh, ne pusti se podvreči slabim energijam:).

Želim ti veliko podobnih in še prijetnejših dni (kot sta bila zadnja dva dneva):

Dater in Spider nista me prav razumela. Tudi jaz mislim, da nima nekega smisla naštevat dobre lastnosti tu na monu. Naj si vsak uporabniki sam izdela neko karakterno sliko drugih uporabnikov . Samo kaj, ko jih večina ne razume prebranega ali pa piše kar na pamet.
Hotel sem povedati, da se tisti, ki se opišejo v bistvu opisujejo kaj imajo ne pa kdo so. Tudi ti dater v bistvu pišeš kaj imaš ne pa kaj si. Če pogledam za tvojo ex a ne. Si napisal, da ima menda svojo firmo, dve diplomi, je lepa in plesalka. In kaj to pove o njej razen, da je podjetna in zna zase poskrbet. Zame nič, še vedno je lahko karakterno slaba oseba, zanič prijatelj, partner ali celo človek.
Ko te berem imam občutek, da želiš potegnit iz različnih profilov (manekenka,podjetnica,exstremna športnica,znastvenica,…) najbolše lastnosti in jih združi v eno osebo, kar pa je po moje utopija.
Kaj se pa tiče misic pa me res čudi, da ima “tako” pameten moški takšno mnenje glede njih. Koliko se spomnim teh lepotnih izborov iz moje mladosti je v bistvu komisija treh ali petih izbirala med 20 kandidatkami. Kandidatke niso dosegale niti povprečne lepote, ki jo lahko vidiš na ulici, po pameti pa so skupaj glih pasale v kakšni osmi razred osnovne šole. Misica je zame izbira le, če bi zmanjkalo vseh ostalih žensk.

S tvojim zgornjim postom sem se strinjala, dokler nisem prišla do zadnjega stavka:). Zdaj si razblinil tisto, na čemer si gradil. Praviš, da so karakterne lastnosti pomembnejše od naštevanja nekih suhoparnih dejstev, ki jih lahko marsikdo doseže. Torej, je pomembno, kaj imaš ali kdo si? Si lahko nekdo, ne da bi prvo imel?:)

S tvojim zgornjim postom sem se strinjala, dokler nisem prišla do zadnjega stavka:). Zdaj si razblinil tisto, na čemer si gradil. Praviš, da so karakterne lastnosti pomembnejše od naštevanja nekih suhoparnih dejstev, ki jih lahko marsikdo doseže. Torej, je pomembno, kaj imaš ali kdo si? Si lahko nekdo, ne da bi prvo imel?:)[/quote]

In kaj te muči pri zadnjem stavku 🙂 ?

Zame kdo si, za nekoga drugega mogoče kaj imaš!

Itak 🙂 !!

Nekateri so na imeti, drugi so na biti, so pa še taki, ki jim je že sama eksistenca too much, (tisti mogoče sprašujejo, kako narediti samomor…?)

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close