Kje ste aktivne ženske?
Prav to je ta mentaliteta žensk, ki je emancipaciji navkljub očitno še niste prerastle.
Ne, zame to, da me ženska izbere, ni apriori noben kompliment. Zakaj bi bil? Moja samopodoba ni odvisna od volje neke ženske, ali me bo izbrala, ali ne.
Za tebe je kompliment, če te nek x tip povabi ven?
Na to logiko lahko ženske lovite tradicionalne moške, ki so še vedno odvisni od ženskih čarov. In jim podležejo, ter se pustijo zmanipulirati.[/quote]
Nisi prebral do konca:). Pisala sem tudi o kliku v glavi, ki je bistven za oba spola. Če do tega med dvema ne pride, potem tudi kdo koga izbere nima nobene teže, ker izbranec ne želi biti z dotično osebo. Drugače se komplimenti delijo in sprejemajo. Ne vem, zakaj imaš s tem probleme in se počutiš ogroženega, če ti morda kdo nameni kakšno lepo besedo. Takoj braniš svoje ozemlje in se zagrizeno opletaš dejstva, da sta tvoja samozavest in lasten ego odvisna izključno od tebe in nista rezultat zunanjih dejavnikov.
In ja, zame je potrditev, da si nekdo želi moje družbe, v kolikor me recimo povabi na drink. Je v tem kaj slabega? Se ti družiš z vsemi enako, so ti vsi “mučas” všečni in nima veze, s kom si na drinku? Nikoli nisem nikogar lovila, ker nimam v sebi živalskega nagona. Sem pa vesela, da imam ženske čare, jih lahko pokažem in se tega ne sramujem. To ni orodje za manipulacijo (kot je zraslo na moškem zeljniku), ampak dejstvo, s katerim ženske rastemo in pokažemo, da se imamo rade. Kdor sam sebe ne ceni, bo zanikal obstoj čarov, sam sebe prepričeval v nasprotno kot je že zdavnaj določila mati narava. Ljudje smo res čudna bitja, kompliciramo tam, kjer je najmanj treba.
Za tiste, ki se še danes sklicujete na dan srednji vek, se niso časi nič spremenili. Obtičali ste v obdobju, katerega del niste bili.[/quote]
pajade…kar narediš in kakor narediš je že bilo narejeno in bo narejeno in ni nikakršna skrivnost, da smo potomci svojih prednikov. sicer pa nas je zdaj še srednji vek prehitel[/quote]
Ti si tista, ki iz prakse srednjega veka suvereno razlagaš današnje odnose.
pa ne, da misliš, da smo se kaj spremenili od srednjega veka. Napredovali smo edino toliko, da zlivamo svoje govno na sosedovo in ne na svoje dvorišče. Pamet nam je šla nazaj in ne naprej. Povej mi: koliko ljudi bi preživelo, če se za 14 dni zaprejo trgovine in bi bilo potrebno zunaj nabrati hrano, drva in sam narediti oblačila. Že, če ni ogrevanja je cel hudič, da ne omenjam vode, ki več dni ni pitna. Verjemi slabše je kot v srednjem veku, tam si lahko pil vodo direk iz potoka, poskusi danes.
S tem pa se močno strinjam, res nismo kaj dosti napredovali, razen morda v tem da dlje živimo, pričakovan življejska doba danes rojenega človeka je vsaj 3 x daljša od takratnega povprečja, ostalo pa je bolj kot ne isti šmorn.
Znanja za samooskrbo se med ljudmi ohranjajo, četudi se ne izpostavljajo. Bistveno pa bo, da takrat ne bo vsak gledal le nase.
A tvoj srednji vek (ponavno te citiram) se tiče današnjih odnosov, kot jih dojemaš:
“Poleg tega pa: kako povedati moškemu, da otrok ni njegov. Slaba vest je tista, ki se nam vleče skozi zgodovino, da nismo odkriti drug do drugega, saj je bilo varanje nekaj normalnega. Edino kar je bilo hudo so bili nezakonski otroci. Sedaj pa so se časi spremenili. Moški ostajate doma in se želite vključiti v naša življenja, kar pa je za vse težko.”
mislim, da si nepismena: napisala sem, da se moramo šele naučiti živeti kot družina, ker možje ne potrebujejo več hoditi v vojsko (hvala bogu, bojim pa se, da bodo kmalu spet šli). Vendar smo ženske skozi zgodovino razvile sposobnost preživeti same, sedaj pa se moramo naučiti tega, da moški ostaja doma in želi v družini sodelovati. Ker pa je navada železna srajca pač moških ne vključujemo dovolj v družinsko življenje. Zelo rade igramo cankarjansko mamo, ker nam to daje moč, vrednost vendar pa ruši družinske odnose, ker vsi trpijo.
Poleg tega pa je še vedno preveč otrok, ki so podtaknjenci in otroci to vedo. Pa če so ali niso jim to večkrat kot ne tudi povedo. Nismo tako zelo kull, sproščeni in pošteni. Po zadnjih statističnih podatkih so na 100 otrok 4 podtaknjenci. Je pa sedaj bistveno več ločitev kot je bilo v srednjem veku, tu smo pa res napredovali. Uspeh ni kaj.
Fantje, hvala za podporo!
Namrec, ne gre za posameznika, ampak zensko zagovarjanje dvolicnih kriterijev.
Moski, kako si samo drznemo nekaj pricakovati?? Ne sprejeti bistveno manj uspesne, izobrazene, razgledane? Sprejeti jih in financirati, ce bistveno manj zasluzijo? Sprejeti jih, pa tudi ce so v vsemu inferiorne in nam nimajo kaj ponuditi? Hkrati pa same ne prenesejo nic od nastetega v svojih zivljenjih.
Kalikor rekreativk sprejme tipa, ki ni na njihovem novoju? Koliko jih je pripravljeno tolerirati tipa, ki zasluzi 2x manj? Koliko punc bi svojemu fantu placale skupen dopust, ne ker nima, ampak le nekoliko manj zasluzi? Skregane z vsako logiko pa, da se znajdejo v obratni situaciji, vse to pricakujujo.
In, ne, moskemu ni vse to potrebno. Zakaj bi se naj sprijaznil z zensko, ki si samostojno s tezavo privosci letenje v turisticnem razredu, sam pa letis v poslovnem? Se naj preselim na rep letala? Naj odprem denarnico in se njej doplacam enak nivo udobja?
Tipicna zenska brez vsake logike v tem seveda ne vidi nobenega problema. Moski bi se naj prilagodil. Seveda bi bila pa cisto druga pesem, da se same kdaj srecajo s to dilemo. Ja, le kaj bo ona z moskim, ki ji ne more parirat?!?
Ljudje, ki se ukvarjajo z elementarnimi problememi, kako do zenske ali tipa sploh priti, razumljivo ne dojemajo zivljenja ljudi, ki so jih prerasli. Povpecna vecina, katere domet je priti na letalo, samo omenjanje poslovnega razreda dozivlja kot obliko preseravanja. Ce pa prepoznajo se kaj vec, pa ze ne cutijo ogrozenost in potrebo po omalovazevanju izstopajocih, kar pa je tako slovenski nacionalni sport.[/quote]
Posplošuješ. Verjetno te je ta bivša res grdo razjezila, tako da si res lepo predstavljam kaj sta imela. Pa preberi svoje poste, dobesedno pljuvaš po tistih, ki nimajo tako dobre dohodke kot ti. Pa sprijazni se, no, da je za vsakega, tudi tako imenovene povprečene ljudi težko, težko najti nekoga s katerim se res lahko ujameš in sigurno ne moreš že v apriori najt nekoga, ki bo sedel ‘ko ata na mamo’. V tem si tak kot vsi ostali pa čeprav meniš, da to ni fer.
Gre, gre, zmeraj gre za posameznika. Že itak si jezen potem najdeš tale forum, ki samo potrdi tvojo zablodo. Pa ne da si misliš, da je tale forum merilo. Je pa zanimivo, da te takole spravocira.
Imam tri prijatelje, ki zaslužijo veliko, ampak ne neomejeno, tam okoli 6000 na mesec. Pa noben nima takih problemov.
Bi bilo za pričakovati, da se navede statistični vir, na katerega se sklicuješ. Obenem me zanima, ali v raziskavah uporabljajo tako “izborne” izraze.
Zato, pisci, spremenite prvo osebo množine. micci2, če nisi ti tako zelo kull, sproščena in poštena (da vsega ostalega niti ne pišem), to ne velja za celotno populacijo te dobe.
Gre, gre, zmeraj gre za posameznika. Že itak si jezen potem najdeš tale forum, ki samo potrdi tvojo zablodo. Pa ne da si misliš, da je tale forum merilo. Je pa zanimivo, da te takole spravocira.
Imam tri prijatelje, ki zaslužijo veliko, ampak ne neomejeno, tam okoli 6000 na mesec. Pa noben nima takih problemov.[/quote]
Lazje je provocirati in delati character assassination, kot se zazreti v zgoraj nazorno prikazano zensko dvolicnost.
Ampak res…nekateri nimajo feelinga in uporabljajo vse izraze kar povprek. Najbolj žalostno je, da v povezavi z otroci.[/quote]
Normalno, gre za terminološki absurd, kot drugo če je to tisto, kar predvidevam da je, ne vem kako se ta statistični pojav meri in se sprašujem, če se zares meri, še bolje čemu. Seveda na bolj kakovostno in jasno definicijo čakam od tistih, ki “prodajajo” takšno razgledanost..na sumu pa imam, da so to neki kvazi izrazi CSD-jev. Živorojen otrok je otrok, ne pa podtaknjenec!
Zakaj toliko gneva nad ženskim spolom? Če nimaš sreče, še ne pomeni, da le-ta ne obstaja. Saj je lepo pričakovati, a še lepše dajati in deliti. Morda ti manjka le še pika na i, da se izogneš temu začaranemu krogu. Čuti se tvoja energija, polna sodb.[/quote]
To, kar dozivljas kot gnev, je le odziv na podje… par dolgocasenih, zafrustrinih in destruktivnih sociopatk. Namrec, jaz se imam sila krasno zadnja dva dneva. Pa tudi sicer je prav prijetno biti v mojih cevljih. In tudi, ce se vse zivljenje vrtim v tem zacaranem krogu, bo vse prej kot tragicno, da ne?. 🙂
Zakaj toliko gneva nad ženskim spolom? Če nimaš sreče, še ne pomeni, da le-ta ne obstaja. Saj je lepo pričakovati, a še lepše dajati in deliti. Morda ti manjka le še pika na i, da se izogneš temu začaranemu krogu. Čuti se tvoja energija, polna sodb.[/quote]
To, kar dozivljas kot gnev, je le odziv na podje… par dolgocasenih, zafrustrinih in destruktivnih sociopatk. Namrec, jaz se imam sila krasno zadnja dva dneva. Pa tudi sicer je prav prijetno biti v mojih cevljih. In tudi, ce se vse zivljenje vrtim v tem zacaranem krogu, bo vse prej kot tragicno, da ne?. :)[/quote]
Lahkotni dnevi so mikavni, ja. Ampak kljub temu, a se ti ne zgodi, da slej ko prej vidiš, da si v sebi na istem mestu? Na primer po 7 letih takega življenja? A ne postane potem dan podoben dnevu pa tudi če v prostem času skačeš iz letala ali pa plezaš?
Metka84 takile nam vodijo državo zato se pa imamo tako kot se imamo….. Pokradli so vse in vsakogar, razprodali, ogoljufali, poneverili…. in ni jim žal za nič in nič jim ni sveto, niti otroci, še vedno imajo premalo, še vedno jim ni zadosti in za vse (njihove) napake (za stanje v katerem smo) so krivi drugi.
To so tipični narcisoidni infantilneži, ki so odraščali ob mamici, ki jim je v vsem nastrezala, brez očeta. Mogoče je bil kje ni se pa vključeval v vzgojo teh fantov, da bi jim ustvaril pogoje v katerih bi dojeli, da mamina dobrota ni samoumevna in tako niso razvili miselnih vzorcev kot so sočutje, empatija, moralnost…. To so praviloma amoralni ljudje, ne nemoralni, ker nemoralni se kesajo za nekaj, kar so storili narobe, amoralni tega ne doživlja…
Skozi pisanje (nekaterih) se čuti ta njihova vzvišenost, večvrednost, kako dojemajo sebe v tem svetu, kako naj bi se njih imelo za “nekaj”. Njim je nepredstavljivo, da bi se sami potrudili za kakšno stvar, nepojmljivo se jim zdi, da bi oni naredili kaj v korist nekoga ne da bi bili za to prej plačani, da bi od tega imeli takojšnjo korist. Zelo jim je pomemben zunanji izgled, ker jim to daje občutek občudovanja, ki so ga bili obilo deležni v svojih družinah, predvsem s strani mame in ta občutek sedaj iščejo pri drugih ženskah. Včasih jim tudi uspe najt kakšno, vendar ne za dolgo in takoj, ko se občudovanje z njene strani konča jo zamenjajo. Njihova partnerica mora biti tudi “nadpovprečnega videza” iz preprostega razloga, da jim jo drugi zavidajo, ko to zavidanje usahne – menjaj….
Tudi punce se najdejo takšne (kot je slikovito opisal Busanc), le da one (lahko) nekoč postanejo mame in ta izkušnja (nosečnost, porod), ki ni enostavna jih pripelje do nekih drugih spoznanj in se praviloma takrat spremenijo (nekatere tudi ne), fantje se pa vračajo k mamici po tolažbo, po tisti občutek večvrednosti, ki jim ga mama daje, zaradi lastne čustvene podhranjenosti, ker je njen otrok edini “moški” v njenem življenju, ki ji vrača čustva, ki bi jih morala dobit od partnerja….Ma kakšna pika, oni nimajo niti pike od i…..
Manjka jim še kup spoznanj o sebi, ki so jih zamudili v otroštvu in to so sedaj neki pezdetki (po Ruglju), ki praviloma nikoli ne bodo odrasli v može, so nova generacija, ki bo naredila nove samohranilke z oboževanimi sinčki…. in krog se bo vrtel dalje. :/
Edino sami lahko kaj spremenijo samo to jim je muka, večna borba s samim samo, tega pa tak človek ni sposoben izpeljat, dokler se nekoč ne najde povsem na dnu…. dna pa ni nikjer…. :/ 🙁
Točno tako On_, omenjena dva me spominjata ne osebe, ki vodijo našo državo in številna naša podjetja in so takšne kot jih opisuješ.
Nič ni narobe s tem, če je človek bogat, če je to sam dosegel na pošten način. Ampak bogat človek s puhlo glavo pa piše take stvari sem gor kot jih piše. On je vse dobro razložil od kje tako pisanje.
To je rang Hilde, Zidarja, Šrota, Bavčarja in njim podbnih podmladkov pa da ne naštejem še kup politkov.
Če sem prav zasledil, sta Dater in Mariborčan32 samska. In trenutno ugotavljata, da biti samski ni slabo. Samohranilke ustvarjajo kar lepo “tradicionalni moški”, normalni, karkoli naj bi to že pomenilo, taki, ki žensko pridobijo z običajnimi lažmi, ker drugače ne znajo, niti ne zmorejo. kaj bi ti pisal, poglej statistiko ločitev.
Na napačno populacijo zlivaš gnojnico, On_..
Forum je zaprt za komentiranje.