Kje ste aktivne ženske?
Prezahtevem? Vsi prsti tja kazajo, a ne?
Zato pa sem si dal duska in se vceraj napisal, kako konkretno se je zadnja zgodba koncala. Sem bil prezahtevem? Najbrz kakor za koga. Sem se pa namazal s potrpljenjem. Ne cutim nobene potrebe nekam na silo hiteti. Jih dam raje 5 skozi 5 let zapored, ko da se odlocim za eno za katero vidim, da ima razno osebnostne probleme ali slabo seksa ali nimava omembe vrednih skupnih tock v aktivnostih, razmisljanju, ciljih, itd.
Saj ce bi za vsako napisal roman, kot sem ga za zadnjo, kar seveda nihce ne bi “bral”, bi najbrz marsikomu kapnilo, da govorim o sila obicajnih problemih s katerimi se vas je se pa se od vas srecalo. Le da sem morda bolj pozoren nanje, jih prej prepoznam in ce ugotovim, da se z osebo ne vidim dolgorocno, vezo tudi brez dolgega odlasanja prekinem. Cemu nadaljevati z zadnjo, ce vidim, da gre za tako problematicno osebnost?
Res sem vse bolj na hitro prebral…Me pa zanima, če si slučajno razmišljal o tem, če imaš sam prav tako težave pri sprejemanju drugačnosti, kot tvoja bivša. Le da se to prepričanje pri vsakem odraža na različnih nivojih.
Pišeš, da se prilagajaš, vendar to ni tisto pravo….Glej, za vsak odnos je prav tako potrebno neko prilagajanje in odrekanje. Najti osebo, s katero se boš ujemal v vseh podrobnostih, je nemogoče.
Tvoja bivša ti je le pokazala ogledalo preko katerega si spoznal kdo si..Oziroma bi naj. Tako, kot ti njej.[/quote]
Hvala za komentar, vendar vidim, da si par mojih kljucnih zapisov spustil.
Pa brez zamere.
Pa si preberite kaj Justin Timberlake svetuje…
http://m.zimbio.com/Justin+Timberlake/articles/zChps2oR1p1
Ali na kratko, vse ji dajte in vse naj bo po njeno. Veselica. Ko bi mi to nekdo ze vceraj povedal. lol
Res ?
Jaz pa mislim, da je dandanes več varanja, kot včasih, ko še ni bila ločitev tako popularna.
Spider…Če bi res bil tako zadovoljen s samskim življenjem, kot poskušaš to prikazati, potem se v tebi sploh ne bi porodila ideja o tem, da te kdo želi “pozdraviti”.
Vso tvoje zatrjevanje je le odraz tvoje notranje borbe.
Ti verjamem, da bi se kregala….Sam pa ne opaziš tega, da zdaj ti prav tako delaš na tem, kako biti srečen v samskem stanu. Zato to tudi to tako pogosto ponavljaš, ker želiš, da bi bilo to čimbolj res.
Gre se za samo-prepričevanje, ne pa zato, ker bi nam rad kaj dokazal, ampak sebi.
Tako, kot vsi. Da ne boš mislil, da te kaj obsojam, ampak samo razlagam svoja opažanja.
Ljudje smo sebični in kar počnemo, počnemo to zaradi sebe.
Starša sta ti bila slab zgled in ti zato misel o partnerstvu zbuja slabe občutke oz. asociacije na to, kar si videl pri svojih starših.
Ne zavedamo se tega, da so drugi v nas pustili veliko večji pečat, kot domnevamo. Da marsikaj počnemo zaradi vtisov iz preteklosti. Ker pa se ne zavedamo razlogov, pa mislimo, da je to naša volja in naša izbira.
Si prepricana? 🙂
Najbrz bo se 20 letih minilo preden bom prevzel mnenje Justin Timberlake-a. lol[/quote]
Kaj pa ima Justinovo razmišljanje skupnega s tvojim, ali je zato tvoje stališče kaj več vredno kot njegovo ali obratno…ne vem, čemu se primerjaš z zvezdo? Te servirajo karkoli, da bodo priljubljene. Rumeni tisk te privlači, to pa ni ravno neka socialna odlika.
Mene pa zanima, zakaj sploh dejtaš in hodiš s takimi puncami, ki jih več kot očitno ne sprejemaš takšne kot so? Zakaj ne počakaš na tisto, ki ti bo res parirala? zakaj se zadovoljit z manj? zarad seksa? Zarad mišljenja, da nisi polnovreden člen družbe brez bejbe?[/quote]
Kot da si me vprasal(a), zakaj se prehranjujem. 🙂
Clovek, ko ima enkrat zagotovljene se bolj elementarne zivljenske potrebe, pac isce ispolnitev visjih potreb, a ne? Ne gre le za seks. Tudi potreba bo blizini, toplini, druzbi, itd. Najbrz ne velja za vse, ampak vecini noben sport, sluzba, prijatelji, potovanja, … ne morejo v celoti nadomestiti ne le orgazma, ampak intimne veze. Seveda so obdobja, ko nam pase biti sam. Ne vidim pa neke koristi v nacelnem zavracanju vsega kar se nam ne zdi idealno. Ne le da je idealno redkost, ce ne iluzija, ampak sploh taki brez izkusenj niti sami ne vedo, kaj jim ustreza, se manj pa lahko ze na prvi pogled precenimo idealnost nekoga. Kar pa se ne pomeni, da se spuscamo v veze za katere ze na zacetku vemo, da niso za nas.
Delno pa gre tudi za biolosko pogojeno razliko med spoloma. Zenske laze “zaprete stacuno”, kot moski. Gre predvsem za trditev stroke. Imate tudi dosti bolj izrazeno potrebo po tem, da je moski vsaj na vasem nivoju, karkoli ze to pomeni. Moski smo glede tega dosti bolj fleksibilni. Prav tako nekoliko vec damo na videz, opazno ze na prvi pogled. Medtem ko zenske privlacijo atributi, ki se pokazejo nekoliko kansneje. Spet ne sirim svojega mnenja, to so skozi experimente dokazana dejstva. Prav tako pa vemo, da so kriteriji pri obema spoloma se dosti sirsi in se od osebe do osebe razlikujejo.
Se pa motite dekleta, ce mislite, da vas vsak hoce samo zaradi videza. Tako kot obstajajo zenske, ki bodo z nekom izkljucno zato, ker je bogat, ne glede na ostalo, nedvomno obstajajo tudi moski, ki jim le zenska lepota kaj pomeni. Vendar za vecino to ne velja, sploh ce govorimo o zivljenskem sopotniku.
Si prepricana? 🙂
Najbrz bo se 20 letih minilo preden bom prevzel mnenje Justin Timberlake-a. lol[/quote]
Kaj pa ima Justinovo razmišljanje skupnega s tvojim, ali je zato tvoje stališče kaj več vredno kot njegovo ali obratno…ne vem, čemu se primerjaš z zvezdo? Te servirajo karkoli, da bodo priljubljene. Rumeni tisk te privlači, to pa ni ravno neka socialna odlika.[/quote]
Ja res, groza, lol.
Saj se mi zdi kar malo brez veze zaceti z resno repliko, saj najbrz vsaj bolj razgledani takoj prepoznajo lahkotnost omenjena clanka, kot tudi ironicnost, ce ze ne sarkazem, v mojih komentarjih na le tega.
Zal pa prav take lahkotne izjave medijsko odmevnih ljudi se kako vplivajo na oblikovanje javnega mnenja. Ne vidijo vsi “skozi” izreceno. Jutri bodo naleteli na podobno izjavo katere druge znane osebe, pojutrisnjem tretje, in pocasi bodo zaceli verjeti, da morda tako tudi mora biti.
Z vajinima (Dater, Mariborčan32) začetnima postoma glede žensk se strinjam ampak bolj kot vaju berem bolj se mi dozdeva, da sta obupanca, podobna večini žensk na monu. Z nerealnimi predstavami o nasprotnem spolu.
Ne mi rečt, da sta potrebovala 30 let, da sta ugotovila, da so ženske šibkejši spol in se ne morejo po večini enakovredno kosat z moškimi pri športnih aktivnostih. Pa saj ti ja logika kaže, da 50 kilska ženska ne more z enako močjo poganjat pedalov kot ne vem 85 kilski tip. Ali vama to ni jasno?
Pa glede oblačenja. Ne vem kje vidva kolesarita ampak jaz srečam ogromno rolerk in tekačič. In mi je zelo všeč njihov minimalni stil oblačenja, predvsem rolerke so opasne. Čeprav nosijo športno opremo so dosti bolj prijetne za pogled kot pa neke napocane kostimarke ali pa wannabe bogatašinje.
Glede splošne razgledanosti pa bosta morala zelo spustiti standarde, ker tukaj pa ženske hudo šepajo in ni videti, da bi se stanje kaj izboljšalo.
Pa še nekaj. Na monu večina, ki se opisuje napiše kaj imajo in kaj želijo. V resnici pa se nobeden prav ne opiše. Ker tukaj so sami lepi, visokošolani, premožni, športniki, “pametni”, …..
Zanima pa me kje so prijazni, pošteni, delovni, duhoviti, pametni, razgledani….., očitno so v kapitalizmu čisto izumrli.
Vsak si bo pac ustvaril svoje mnenje. Tudi prav, ce se ti zdim obupanec, karkoli ze to pomeni. Osebno prepoznam obupanosti pri ljudeh, ki v vezah vstrajajo iz strahu, da bodo spet samski.
Saj, ce bi mi pri vsemu slo zgolj za zabavo, malo s taksno, malo z drugacno, malo…, bi lahko vse skupaj sila lahkotno vzel. Imam predpogoje za zivljenje playboy-a, kazanje in seksanje lepotick, ipd. Vendar je meni tako zivljenje zabavno pogledati le v filmih. V svojem pa stremim h globlji kompatibilnosti s tem, da playboyev nic ne obsojam. Najbrz ze imajo svoje razloge. Nenazadnje so se ravno na tej temi ze oglasili posamezniki, ki so si relativno samozadostni in ne cutijo istih potreb kot jaz. In od par medijsko izpostavljenih playboyev najbrz kaksnega deli le debelina denarnice.
Ce pa se vrnem k sebi, niti sanjam o idealih, niti iscem klona. Pravzaprav sem precej odprt, pripravljen na presenecenje. Zato sem v zadnjih letih tudi poskusil s puncami sila razlicnih profilov. Seveda, eni si to razlozijo kot, “ne ve kaj isce”, koga drugega pa bi zmotilo, ce bi 10x zapored vstrajal pri enem tipu zensk. Jaz pa sem naredil tocno tako, kot se mi je v danih okoliscinah zdelo prav. V tem casu pa sem pri razlicnih partnerjih tudi videl kako je, ko stvari na tem ali onem podrocju funkcionirajo kot je treba. Morda tudi zaradi tega vec ne rabim v vezi vstrajati 10 let, da bi spoznal, ce sem z nekom seksualno kompatibilen ali kaj ze. V zivljenju sem dal skozi neprimerno vec od vecine, kar je zahtevalo nenehno prilagajanje, hkrati pa tudi spoznal, kje so moje meje ter kdaj se je vredno tako ali drugace prilagoditi, kdaj pa odjezditi v soncni zaton.
Vcasih se vprasam, ce so tisti, ki so uspeli svojo prvo ljubezen iz studentskih let kronati s poroko, kdaj ze slisali za rek, da je treba poljubiti dosti zab, da bi nasel tisto pravo. Namrec, vsaj pri meni ne gre za nekega vsezivljenskega serijskega dejterja. Bil sem ze v dolga leta trajajoci vezi, o zivljenskem obdobju katerem tukaj pisem pa sem le dobra stiri leta. In, ce kaj, potem vem, da je cisto druga pesem poparckati se s takrat sebi podobno studentko skromnih zivljenskih izkusenj in skupni ciljem diplomirati. Kasneje pa, recimo v tridesetih, ko imamo ljudje za sabo ze sila razlicno pot, pa to morda drzi predvsem za povprecnega Janeza in Lojzko. Med tistimi, ki pa smo v zivljenju ze marsikaj vec dosegli, pa je sirok spekter ljudi. Od takih, ki so zivljenje posvetili eni panogi, do takih z ekscentricnimi hobiji, do razledanih, napotovanih in vsestransko kompletnih. Ze v vsakdanjem zivljenju mnogih izmed nas so ogromne razlike in bolj kot se blizamo vrhu bolj so izrazite.
Oprostite, ampak kot nekdo, ki je prepotoval vsaj 50 drzav in leta prezivel izven meja Slovenije, ter prebral na stotine knjig, itd pac nisem kompatibilen z vsako Jozico, ce si zelim vsaj malo globljo vezeo, pa ne zaradi prestiza ampak golega dejstva, da se iz izjemo vsakdanjih trivijalnosti nimava kaj pogovarjati. Vecina punc tega najbrz ne bo zacutila, zato bo pa mene se kako motilo. Podobno je, ce v partnerju ne vidis niti promil svoje rekreativne, sportne ali avanturisticne zilice. Poleg tega pa imamo taksni ljudi lastna mnenja o marsicer in ne sledimo crednemu nagonu sirsih mnozic, ampak si utiramo svojo pot, kar pa vecine vidi kot cudastvo, ne razume, se tezje pa sprejema. Zato ni nic cudnega, ce dosti prej naletimo na nekompatibilne, kot pa nekoga, ki je verjetno dalec od idealnoga, se pa vseeno ujames na dovolj tockah, da si gre.
To je se toliko vecji problem taksnih zensk, ki se v najdejo v napisanem, ker pomembno vlogo odigra sam videz. In ce ni vsaj vsaj povprecnega izgleda ima silnamalo moznosti, da se uspesno poparcka, ko enkrat preide recimo 30-ta. Za nas moske je neprimerno laze. Se vedno pa je vse prej kot lahko najti kompatibilno za globljo vezo, ki nas tudi seksealno pritegne.
Kot prvo, nekatere od spodaj nastetih lastnosti se z zgornjimi prekrivajo. Namrec, marsikaj je potrebno, da, cisto kot primer, clovek samostojno postane milijonar. Ponavljam, to sem dal le kot primer, saj tudi ce bi bil, tega ne bi napisal ne tukaj, lep cas pa tudi nobeni punci ne bi “priznal”.
Kot drugo, mnenje o tem ali onem, kot je ena napisala, “pisatelju”, ce se ti bo zdelo vredno ali ti bo s cem stopil na zulj si bos tako sam ustvaril, a ne? Najbrz ima vsak svoj razlog, da ga je zaneslo sem. Jaz sem vam svojega celo zaupal.
Na splosno pa, da te vprasam, kaj bi imel od tega, ce nekdo gor pripne svoj zivljenjepis, podroben premozenjski status, bogato kolekcijo slik, vse mozne mere, za sportnike pa se aktualni VO2 max in kak tempo (v W) zdrzi eno uro na kolesu? Saj ti niti kandidati za predsednika kar dosti od nastetega ne zaupajo. Morda kakega “asa” tudi sam poznas. Ce ne drugace, ves, da obstajajo se dosti vecji asi. Malo visje link na enega. Sicer ne vem koliko je izobrazen ali razgledan, predvidevam pa, da bi bil vecini tridesetletnic zaradi drugih lastnosti prav povces. Kar pa se ne pomeni, da bi slo za kompatibilno vezo. Pa smo ze blize tege o cemur pisem. 😉
Idealiziranje “dobrih starih časov” torej? Khm. Že logika ti pove, da včasih ločitev sploh ni bila možna. Ne da ni bila popularna, možna ni bila. Ženska je bila prisiljena ostati v slabem zakonu, ne gelde na vse. Tvoje idealistično prepričanje je seveda, da so včasih imeli same dobre zakone, brez varanja. Takšno prepričanje sicer ne sloni na nobenih resnih argumentih.
Da ti vrnem malo psihoanalize: če bi ti bil tako prepričan, da imaš super zvezo, ne bi rabil tega venomer ponavljati. Zdi se mi, da prepričuješ samega sebe. nekakšen notranji boj torej.
In zakaj oz. čemu bi bilo to samoopisovanje sploh potrebno? Sej v teoriji vsak zase našteva same pozitivne lastnosti. Bolj kot nekdo pretirava z naštevanjem sovjih pozitivnih lastnosti, manj mu je za verjeti. verjeti je tistemu, ki te lastnosti z dejanji dokaže. Ampak to je samo forum internetnih anonimnežev.
Tole je pa najboljša tema :). Robi, matjazko in še kdo, če se boste kdaj vprašali zakaj toliko samskih žensk, preberita Mariborčana pa bo jasno :). Le katera bi hotela imeti opravka s takimi tipi? Pa ne mislit, da je edini, jih je še kar nekaj na tem ljubem svetu. Od takih pa ženske daleč bežijo.
Dater, veš kaj mi je pri tebi zanimivo? Da naletiš na same take čudne ženske? Jaz, če bi dala skoz toliko čudnih tipov kot ti žensk, bi se zelo zamislila sama nad sabo. Recimo opisuješ svojo bivšo in kaj se je vamo dogajalo. Pa kje ti pobiraš take primerke žensk? Kje najdeš take ženske, jaz jih ne poznam? In če bi srečevala take moške, bi se tudi vprašala kaj je z mano narobe.
Zakaj pobiraš podpovprečne ženske, če pa praviš, da je toliko povprečnih? Iščeš nadpovprečne, praviš, da je veliko povprečnih, izbereš pa podpovprečne pa naj človek razume, če more.
Idealiziranje “dobrih starih časov” torej? Khm. Že logika ti pove, da včasih ločitev sploh ni bila možna. Ne da ni bila popularna, možna ni bila. Ženska je bila prisiljena ostati v slabem zakonu, ne gelde na vse. Tvoje idealistično prepričanje je seveda, da so včasih imeli same dobre zakone, brez varanja. Takšno prepričanje sicer ne sloni na nobenih resnih argumentih.
Da ti vrnem malo psihoanalize: če bi ti bil tako prepričan, da imaš super zvezo, ne bi rabil tega venomer ponavljati. Zdi se mi, da prepričuješ samega sebe. nekakšen notranji boj torej.[/quote]
Spider..Nisi razumel poante.
Se strinjam, da je bilo včasih tudi veliko nasilja, ker je bila sramota, če je ženska šla stran od moškega.
Poudariti sem želel to, da je danes več varanja, pa čeprav imajo ženske več možnosti, da prekinejo odnos, če niso zadovoljne.
Dvomim, da smo na splošno kaj napredovali pri sami kvaliteti naših odnosov.
Pa nikoli nisem bil prepričan, da imam super vezo. Bolj nekaj povprečnega. 🙂
In prav tako polno ovir in izzivov, kot vsak drug.
Nisem pa na forumu zaradi veze, saj sem bil na forumih tudi takrat, ko sem bil samski. Mene je že od nekdaj zanimal človek. Naš način razmišljanja, vzorci in kako se to odraža na naših odnosih in življenjih.
Ko pa še ni bilo interneta, pa sem bral knjige s to tematiko.
To počnem zaradi sebe, ne glede na to, če je odnos dober ali slab ali pa ga ni.
Od kod ti ta informacija, da ga je več? Kaj pa če ga je manj?
Včasih ni obstajal med.over.net in ljudje niso mogli kar tako izvedeti, kaj se dogaja v postelji nekoga drugega, ter se zamisliti nad tem. V družbi pa se o varanju tudi niso pogovarjali, ker je bila tabu tema.
Forum je zaprt za komentiranje.