kje sredstvo proti zajedalcem za mačke?
Našim mačkonom ne spraviš v gobček tablet ali paste. No, z veliko muk gre :)), ampak zakaj bi mučili mačke in še nas zraven, raje uporabimo Stronghold ampule (delujejo istočasno na bolhe, gliste in ušesne garje), pa še veliko bolj učinkovite so. Po Pratelu so muce še vedno imele gliste, Zantel so boljše.
Pa če se ne motim so zelo dobre tudi ampule Profender, delujejo tudi na trakuljo.
Hvala za nasvete, bom poskusila kar v lekarni najraje bi sicer sredstvo v obliki paste, ker našim mačkam nanesemo pasto na tačko in jo poližejo, tablet in podobnih zadev nočejo. Me pa preseneča kar navajaš biba 07, da nekatera sredstva očitno sploh nimajo učinka npr. Pratel. Proti bolham pa jim dajemo Frontline ampule ampak piše, da nimajo učinka na notranje zajedalce.
donatello: bolhe prenašajo trakulje, ne gliste. če se še vedno praskata, ni nujno, da so še vedno bolhe gor. koliko časa traja, da pocrkajo, je odvisno od pripravka – nekateri jih pobijejo, drugi preprečujejo da se razmnožujejo dalje in morajo same pocrkati (od starosti, hehe). notranji zajedalci ponavadi preminejo v parih dneh, ob hujših infestacijah lahko traja tudi dlje – do 14 dni, 3 tedne (odvisno od razvojnega kroga zajedalca), zaradi tega se priporoča, da se pripravek proti notranjim zajedalcem ponovi po 14-ih dneh.
če so mačke zunanje, se svetuje redno dajanje antihelmintikov na 3-4 mesece.
če pa mačkom tiščite tablete v gobček, ste pa res neumni! to je že mučenje živali!![/quote]
Aha, pa saj mučimo tudi svoje otroke s tabletami :))
Daj, odrasti, no, verjetno nisi stara 5 let.
Itak, da ni prijetno, ampak včasih žal ne gre drugače. Tudi cepljenja in operacije niso prijetne, pa so včasih nujno potrebne. Ne, za notranje zajedalce jim ne tiščim tablet v gobček, dobijo ampule, dovolj jasno piše. Je pa muca dobivala po 14 dni 2x na dan antibiotike (tablete + injekcije dva dni), potem pa 14 dni še enkrat (ker se ji je vnetje ponovilo). Ja, res sem grozna, ker skrbim za živali :)))
donatello, daj mucam Stronghold, istočasno pobije gliste in bolhe in to zelo hitro.
Hvala za nasvet za Stronghold, na veterini, kamor smo šli iskat, so nam dali neke tablete proti glistam in Frontline proti bolham. So mi pa razložili, da če ima maček bolhe, se liže in se potem zaradi tega razvijejo gliste. Bom šla naslednjič res raje po Stronghold, sem se zdaj spomnila, ko sem brala prospekt, da res pobije in gliste in bolhe in je bolj učinkovito.
mogoče še enkrat:
1. Bolhe so prenašalci trakulj in ne glist.
2. Stronghold učinkuje samo na gliste, na trakulje ne.
3. Mačke so zelo pogosto okužene s trakuljami – torej potrebujejo pripravek, za preprečevanje/zdravljenje takih infestacij.
4. Na podlagi točke 1-3 torej sledi, da samo s Strongholdom ne boste rešili vsega. V vsakem primeru bo treba kateregakoli od teh dveh pripravkov (Front./Strong.) kombinirati še z nečim, ki deluje na trakulje. Če ne želite dajati tablet oz. je to težko, lahko kombinirate s Profender ampulami.
če pa mačkom tiščite tablete v gobček, ste pa res neumni! to je že mučenje živali!![/quote]
Aha, pa saj mučimo tudi svoje otroke s tabletami :))
Daj, odrasti, no, verjetno nisi stara 5 let.
Itak, da ni prijetno, ampak včasih žal ne gre drugače. Tudi cepljenja in operacije niso prijetne, pa so včasih nujno potrebne. Ne, za notranje zajedalce jim ne tiščim tablet v gobček, dobijo ampule, dovolj jasno piše. Je pa muca dobivala po 14 dni 2x na dan antibiotike (tablete + injekcije dva dni), potem pa 14 dni še enkrat (ker se ji je vnetje ponovilo). Ja, res sem grozna, ker skrbim za živali :)))
donatello, daj mucam Stronghold, istočasno pobije gliste in bolhe in to zelo hitro.[/quote]
Daj, odrasti, da boš vedela, da se jim ne tišči tablet v gobček, pač pa se jih zdrobi ter vmeša v hrano. Če pa so pregroznega okusa, se pa iz njih naredi raztopino, ki se jim jo s kapalko direktno aplicira v gobček!
In na koncu odrasti še bolj, da boš vedela, da ne moreš primerjat mačke z otroci.
grrrrr, ne boj se, o teh zadevah vem več kot ti, pa o marsičem drugem tudi :)).
Pa da ti razložim, ker vidim, da imaš bolj nizek IQ – mačke zdrobljenih tablet med hrano nočejo pojesti, ker so groznega okusa, ja. No, saj nekaj pa veš :)). Bi te pa res rada videla, kako tisto nagravžno raztopino ubogi mački rineš v gobček – če že uspe, jo maček zaradi nagravžnega okusa izbruha.
Ko boš pa dovolj velika, po pojdi k veterinarju, pa ti bo pokazal, kako mački “tiščati” tableto v gobček. Jo primeš, ji odpreš gobček, s “pištolco”, ki je namenjena prav temu, ji daš v gobček tableto, ob tem pa masiraš požiralnik, da pogoltne. Pri veterinarju je vse to veliko lažje, ker muca ponavadi tam od strahu miruje. In ker nočem živali povzročati še dodatnega stresa, raje to počnem doma.
Doma pa takole : palec in kazalec roke položiš na spodnjo in zgornjo stran gobčka, nežno pritisneš, da se gobček odpre, z drugo roko potisneš spodnjo čeljust navzdol in vstaviš tableto globoko v usta na zadnji del jezika. Zapreš gobček in ga držiš zaprtega in masiraš, dokler ne pogoltne. In tako je “mučenje” mačk končano :)))
Če ti bo pa IQ kdaj narastel, pa boš dojela, da nisem primerjala mačka in otroka, ampak situacijo.
Tako, sedaj greš pa lahko nazaj v peskovnik :))))
No, tole tvoje drobljenje tablet in vmešanje v hrano bi pa jaz prav rada sprobala pri naših mačkih. Meni do sedaj ni ratalo.
Ponavadi sem jih mučila s tabletkami, dokler nisem izvedela za strongholde, od takrat ni več problemov.
Ne vem pa, kakšna bi bila razlika med kapalko in tabletko – oboje mački porineš v gobček.
Forum je zaprt za komentiranje.