Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kje so že jurčki in lisičke?

kje so že jurčki in lisičke?

Z družino radi pohajkujemo po naravi, pa sem videla, da so že gobe. Kje so kakšna ne preveč strma rastišča, da gremo lahko na družisnki izlet in še malo otroke spoznamo z gobami? So mi že rekli, da v okolici Litije, pa ne vem, kje je to ‘v okolici’, pa na dolenskem koncu, pa je tudi tako velika pokrajina, da je težko vse gozdove tam doli pregledati…
Hvala za ideje…

hehe

tapravga gobarja ne moreš vprašat za plac no :)))

jest pa ne vem, bi ti drugače povedala!

al…
res je, tega ti nihče ne bo poved

Ni gob ne borovnic.

Joj ste eni egoisti. Jaz ti povem, kje vse smo jih že nabirali, a ne še letos in tudi tako zgodaj ne:
– dolenska okolica Šentjerneja, Gorjanci in tam jih je vedno precej, kmalu bodo ta najboljši jurčki
– Pohorje julija jih kar mrgoli, kateri koli gozd greš, pa simpl je za otroke
– Cerknica in okolica v tistih gozdovih je tudi dosti gob, simpl za otroke za hodit
– pa malo naprej od Vrhnike, ne vem, kako se že reče, jih je tudi dosti
– pa nad Soro (Medvode) jih je tudi kar nekaj, a tam je malo bolj strmo, ne vem, koliko stare otroke imate

Jaz bi rada pa enkrat v življenju v živo videla gobo Karželj, vem, da je na Primorksem, ne vem pa kje…

ah daj no, malo heca mora bit:-)
je pa res da gobarji ki se z tem ukvarjajo ne bodo povedali:-)

drugače pa ne priporočam gorjancev (lani so tam hlačali medvedi, smo videli njihove stopinje pa imeli eno srečanje v kolici podbočja, tam v hribih nad njim)

Mi smo medveda že dvakrat srečali na ene 50m, pa ni bilo problema, tako da ne strašim ljudi. Pa smo bili obakrat v okolici Cerknice, kjer imamo vikend.

Meni je pač brez veze, da se tega ne pove. A sta tam vsak teden ali kaj, da lahko vse pojeste. In nikomur nič ne privoščite. Joj, ne kapiram tega. Jaz pa sem nekoč dosti nabirala, še druge jemala s seboj, pripravljala razne stvari iz gob in z njimi razvesesljevala druge. A ni to lepše?

No, če smo že glih pri medvedih – tud v Ljubljani na Rožniku ga lahko srečaš 🙂

pa saj pravim da je hec, a ne razumeš. tisti gobarji ki se z tem ukvarjajo, dnevno nabirajo gobe in jih prodajajo pa valda da ne bodo povedal.

nočem strašit, sam povem. jaz vsekakor ne rinem v dele gozdov za katere je znano da so medvedje. sem vesela, da sta se vaša srečanja dobro izteklo, žal pa to ni garancija da se bo tudi naslednje. tako je pač z živalmi, mi smo vsi za njih vsiljivc, nikoli ne veš kdaj bodo branili svoje ozemlje ali če so 100m stran mladiči.

tam ga ni več:-) tale je pa tam že kar nekaj časa. in niti ni edini na gorjancih.

no tole imamo tud na dolenjskem …okoli nas jih je še toliko da jih realno lahko nabereš košaro
je pa res da sedaj v naših koncih praktično nimamo več gobarjev(domačinov) ,zunanji nas pa še niste našli …na srečo.

A veste, da so lisičke zaščitene?????

Od kdaj? Potem jih ne bi prodajali po tržnicah. Vem edino za blagve, da so…

Ta pametne so – s kondomi.

Ravno po urici sprehoda kila lisičk-Prlekija

a to si moje pobrala?

tudi jaz sem jih v soboto v Prlekiji nabirala.

V Švici.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close