Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje so vse te fajn plačane službe?

Kje so vse te fajn plačane službe?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6883, 24.09.2023 ob 20:32

podpovprečno, 24.09.2023 ob 20:27

Ja, BDTD, pravi car si, ker si kot zgonjen pes. Res očarljivo.

Ne rabiš ga jemati resno, zakompleksan revež, ki že leta tukaj naklada, kakšen hud privatnik in fukač da je. Ne zna pa napisati nič drugega kot te znucane fraze in mantre, ki jih ponavlja za drugimi bebci. Prazen kot kanta.

…še en fovšlivec. :))))))))))))))))

Ja, je znan nakladač.

BTDT nepr., 24.09.2023 ob 20:02

podpovprečno, 24.09.2023 ob 17:50

Tam v eni drugi temi pišete monklje kako je 2000 bruto še za Slovenijo slaba plača. Mene pa zanima kje delate, kaj delate, da imate monklje vse tako fajn plačo?

Jaz imam 15+ let delovne dobe, skoraj 20 bo kmalu. Delovno mesto, kjer je zahtevana univ. izobrazba. Pa imam 1800 bruto, dobrih 1200 neto. Iščem že par let drugo službo. Pa to je že čudež, da je čez jurja neto. Vsi bi dali začetniško plačo. Komaj par evrov nad minimalcem. Pa sem poslala nešteto vlog.

Na monu pa se vam še 2000 zdi zanič? Ste same zdravnice, odvetnice tu gor?

Večina išče službo, ne dela. Službe pač nikoli niso bile dobro plačane.

Skratka, dokler boš iskal službo in ne dela, specialziranega dela, boš pač slabo plačan.

Moj primer: Kot dipl. ing elektrotehnike sem svoje prvo delo našel na mestu voznika tovornjaka. Nato sem presedlal v IT, programiranje in vzdrževanje sistemov, na koncu sem imel svoje podjetje… Zdaj pri 48-tih uživam v zasluženi penziji.

Uživaš ti v mlatenju prazne slame in mešanju lufta. Če bi bil to, s čem se hvališ, ne bi kar naprej visel tu gor.

lažeš kot pes teče, 24.09.2023 ob 20:18

Bog Mona TM, 24.09.2023 ob 20:12

moj malar z delom!! zasluži 4.000€++ !! mesečno

Bog, lažeš kot pes teče. Razen če ta tvoj malar dela 7 dni na teden, po 16 ur na dan.

Isto kot on s foltovotaiko. Že to ne gre skupaj, če bi imeli vsi 1600 neto, bi imeli različne bruto plače. Pa šef enako kot novinec? Ja, pa ja.

Ne laže, ne poznam malarja, ki ne bi domov prinesel vsaj 5000 mesečno. Pa se ne pretegne.

Zbiral sem predračune za moje stanovanje = 45m2 samo za prebelit.

Od 700 eur do 2.500 eur. Za DVA dni dela. Materiali ni za 100 eur.

Res se mi smilite bebci z faxi ki delate za manj kot 2000 jurja netto.

Ja, malar v Avstriji pa zasluži dobra dva jurja neto. Ne pa 4, 5 jurjev. V Slo pa zasluži bistveno, bistveno manj.

Tako en namig: moja plača neto je okrog 1300. AMpak moja ura pa stane 25€. Kar bi pomenilo, po monovski logiki, da zaslužim na dan 2oo€, torej na mesec skoraj štiri jurje in pol. V realnosti pa zaslužim samo 1300 neto in čisto nič več. Tako je z vašimi malarji. Bebci računate koliko vam on računa in mislite, da je to njegov neto dohodek.

podpovprečno, 24.09.2023 ob 20:08

Uf, tele bebavosti so pa itak podn od podna. Ko en začne, da išči delo, ne službo, veš, da nima vse v glavi poštimano.

Za bebce, ki še ne vedo: služba je plačano delo. Primer: delo je čiščenje kuhinje. Ni plačano, torej ni služba. Če pa je plačano, ker delaš kot čistilka, je pa to služba.

Tudi moje komentiranje na monu ni plačano, je delo, ni pa služba. Moderatorji pa tudi pišejo, imajo plačano, torej to je služba.

Še ni jasno?

Boste eni bebci še naprej ponavljali to neumno mantro o delu in ne službi?

Bravo za ta zapis!

wes, 24.09.2023 ob 20:40

Uživaš ti v mlatenju prazne slame in mešanju lufta. Če bi bil to, s čem se hvališ, ne bi kar naprej visel tu gor.

@wes

Jah mi je malo dolgčas ta vikend, ker je bilo slabo vreme pa se mi ni dalo na barki ždet…

Kakšen duševni revež je tale BTDT. Smešno, čeprav  po svoje kar malo tragično.

Bivša, 24.09.2023 ob 20:55

Bravo za ta zapis!

…za to pa si @Bivša

:))))))))))))))))))))))))))))

podpovprečno, 24.09.2023 ob 20:00

korak za korakom, ampak teme pa nisi razumela, a ne? Veliko pisanja pa nič konkretnega. En sam bla bla.

Dajte pisat tisti, ki imate kaj konkretnega povedat, katero področje, kakšen poklic, izobrazba… ne pa kar nek bla bla kako ste oh in sploh super.

Ne ti nisi razumela. Pri 40ih (predvidevam tvoja leta glede na delovne izkušnje) si pač ne začneš graditi kariere. Če si 20 let delal na nikakvih delovnih mestih, se očitno nikjer kaj preveč izkazal če nisi več tam, se ne bo sedaj nek čudež zgodil in boš ti na podlagi razpisa dobila vodstveno pozicijo. In ne vem kaj ti izobrazba in položaji in ne vem kaj pomaga če napišem ma ok. Naša tajnica, srednja šola, dve leti pred penzijo – 2200 plača. Kolegica isto tajnica, samo manjše podjetje, ekonomska fakulteta – 2400 plače. Sodelavec programer, osnovna šola, verjetno okoli 5k plače. Moj brat, proizvodnja, vodja linije, 10 let pred penzijo – 2200. Kolegica pravnica na občini – 2200. Moja podrejena, asistentka, 20 let delovne dobe – 2100. Kolega mizar – okoli 3k mesečno. No kaj ti pomagajo ti podatki? Znaš delati kaj od tega? Kul. Samo veš večina dobrih delovnih mest je že zasedenih in ljudje ne gremo stran ker smo zadovoljni. Če se išče nove se prvo znotraj podjetja, potem gre po priporočilih, potem reference. Nihče ne pride na novo kar tako na vodstveno mesto oz. na neko višje delovno mesto. Pridejo če že iz konkurenčnega podjetja, kjer so imeli takšno delovno mesto že, za pač višje plačilo. Novi brez izkušenj oz. z omejenimi izkušnjami pridejo na nižja delovna mesta.

korak za korakom, 24.09.2023 ob 21:33

Ne ti nisi razumela. Pri 40ih (predvidevam tvoja leta glede na delovne izkušnje) si pač ne začneš graditi kariere. Če si 20 let delal na nikakvih delovnih mestih, se očitno nikjer kaj preveč izkazal če nisi več tam, se ne bo sedaj nek čudež zgodil in boš ti na podlagi razpisa dobila vodstveno pozicijo. In ne vem kaj ti izobrazba in položaji in ne vem kaj pomaga če napišem ma ok. Naša tajnica, srednja šola, dve leti pred penzijo – 2200 plača. Kolegica isto tajnica, samo manjše podjetje, ekonomska fakulteta – 2400 plače. Sodelavec programer, osnovna šola, verjetno okoli 5k plače. Moj brat, proizvodnja, vodja linije, 10 let pred penzijo – 2200. Kolegica pravnica na občini – 2200. Moja podrejena, asistentka, 20 let delovne dobe – 2100. Kolega mizar – okoli 3k mesečno. No kaj ti pomagajo ti podatki? Znaš delati kaj od tega? Kul. Samo veš večina dobrih delovnih mest je že zasedenih in ljudje ne gremo stran ker smo zadovoljni. Če se išče nove se prvo znotraj podjetja, potem gre po priporočilih, potem reference. Nihče ne pride na novo kar tako na vodstveno mesto oz. na neko višje delovno mesto. Pridejo če že iz konkurenčnega podjetja, kjer so imeli takšno delovno mesto že, za pač višje plačilo. Novi brez izkušenj oz. z omejenimi izkušnjami pridejo na nižja delovna mesta.

In potem dipl.ing.strojnistva postane direktorca v knjižici. Tak je ja

res je, da so plače na štajerskem 2x nižje kot v Ljubljani, okrog 1000 € neto za univerzitetno izobrazbo, razen če si računalničar, zdravnik, javni sektor itd, ampak ne menjam službe za Ljubljano, ni šans, tam je okolje katastrofa, cel dan v službi migrante pa čefurje poslušat, pa še potem popoldan v trgovini samo južno vse, pa ponoči ti ružijo pred hišo pa se derejo kot živina zunaj.to živiš v konstantnem strahu, pa da še kateri otrokom kaj ne naredi…tako da ne menjam okolja..imejte vi v ljubljani 2000€ neto+ službe pa migrante pred hofom.

Ko bi le bile kakšne kolikor toliko spodobne službe, pa tudi če so slabo plačane. Tu pri nas v širši okolici samo slabe službe (v glavnem proizvodnja), ki pa so tudi slabo plačane.

Biser359, 24.09.2023 ob 21:45

res je, da so plače na štajerskem 2x nižje kot v Ljubljani, okrog 1000 € neto za univerzitetno izobrazbo, razen če si računalničar, zdravnik, javni sektor itd, ampak ne menjam službe za Ljubljano, ni šans, tam je okolje katastrofa, cel dan v službi migrante pa čefurje poslušat, pa še potem popoldan v trgovini samo južno vse, pa ponoči ti ružijo pred hišo pa se derejo kot živina zunaj.to živiš v konstantnem strahu, pa da še kateri otrokom kaj ne naredi…tako da ne menjam okolja..imejte vi v ljubljani 2000€ neto+ službe pa migrante pred hofom.

Ljubljana ima cca. 100k dnevnih migracij, oz. ljudi, ki hodijo v Ljubljano le delat.

V mojem bivšem podjetju jih je 2/3 živelo izven Ljubljane.

Korak za korakom, pravljice ti pišeš. Razen če si naštela službe po vezah.

Sploh pri tajnicah je zanimva plača.

brez zamere ampak, 24.09.2023 ob 21:55

Korak za korakom, pravljice ti pišeš. Razen če si naštela službe po vezah.

Sploh pri tajnicah je zanimva plača.

No naša tajnica ima čez 70 ljudi “čez”. Ne bi delala njenega dela nikoli. In ja to je njena plača. Ni s tako začela, to vam ni jasno. Je tu že 30 let. Vi bi kar na nekaj prišli že, ne razumete da ljudje z leti pridejo tja, ne kar z eno poslano prošnjo. Kolegica isto, je uradno tajnica, v resnici dela še vse možno (kadrovska, računovodstvo…), isto ni prišla na takšno plačo. Začela s skoraj minimalcem. Ne boste razumeli nikoli kako se pride do boljše plače. S skakanjem iz ene bedne službe v drugo bedno službo 20 let pač ne. Z tem da pri 40+ poudarjate izobrazbo izpred 20ih let še manj. S tem da v teh 20ih letih v neki industriji ne poznate nikogar ki bi vas bil pripravljen priporočiti še manj. Meni je to najbolj čudaško po pravici povedano. Da niste nobenih poznanstev sklenili v toliko letih dela. Plača se gradi s časom. Tako kot znanje. Tako kot vse stvari. Se ti kar ne zgodijo. Prideš do tja.

Tebi pa dogaja a? Tablete popustile? 🙂

Za tako nizkointeligentnega osebka je jurja drugače super plača. Čestitke.

Naša tajnica pred penzijo; 850 neto.

Nova tajnica, visoka šola, ekonomija, dela tudi računovodstvo, plače , ne samo dopisi, pošta… okrog 900 neto, okrog 15 let delovnih izkušenj. Ko je prišla na novo, kljub temu, da je imela več kot 10 let izkušenj, pristala na začetku, na nuli. No, če ostane do penzije, bo prilezla do 1200 recimo.

Pravniki, arhitekti, … tudi, če imajo 20 let izkušenj, začnejo s 30tim plačnim razredom. Ne vem, če je jurja neto, milsim, da ni. S tem, da arhitekte težko privabijo. Razen, ko je bila kriza, takrat pa ni bilo težav.

Tako, da korak za korakom , tisto o pravnici na občini… hja, če ima kako vodilno mesto. Potem ja, drugače pa niti pod razno.

korak za korakom, 24.09.2023 ob 22:03

No naša tajnica ima čez 70 ljudi “čez”. Ne bi delala njenega dela nikoli. In ja to je njena plača. Ni s tako začela, to vam ni jasno. Je tu že 30 let. Vi bi kar na nekaj prišli že, ne razumete da ljudje z leti pridejo tja, ne kar z eno poslano prošnjo. Kolegica isto, je uradno tajnica, v resnici dela še vse možno (kadrovska, računovodstvo…), isto ni prišla na takšno plačo. Začela s skoraj minimalcem. Ne boste razumeli nikoli kako se pride do boljše plače. S skakanjem iz ene bedne službe v drugo bedno službo 20 let pač ne. Z tem da pri 40+ poudarjate izobrazbo izpred 20ih let še manj. S tem da v teh 20ih letih v neki industriji ne poznate nikogar ki bi vas bil pripravljen priporočiti še manj. Meni je to najbolj čudaško po pravici povedano. Da niste nobenih poznanstev sklenili v toliko letih dela. Plača se gradi s časom. Tako kot znanje. Tako kot vse stvari. Se ti kar ne zgodijo. Prideš do tja.

Če te prav razumem, ti nisi nikoli v lajfu iskala službe, pošiljala vlog okrog, hodila na razgovore… ampak si ves čas v isti službi. Ampak ravno ti veš kako se išče druga služba? Ej, kaj vse mon prenaša. V nulo obvladaš iskanje nove službe, ampak iskala je pa nisi nikoli. Eh ja.

brez zamere ampak, 24.09.2023 ob 22:10

Naša tajnica pred penzijo; 850 neto.

Nova tajnica, visoka šola, ekonomija, dela tudi računovodstvo, plače , ne samo dopisi, pošta… okrog 900 neto, okrog 15 let delovnih izkušenj. Ko je prišla na novo, kljub temu, da je imela več kot 10 let izkušenj, pristala na začetku, na nuli. No, če ostane do penzije, bo prilezla do 1200 recimo.

Pravniki, arhitekti, … tudi, če imajo 20 let izkušenj, začnejo s 30tim plačnim razredom. Ne vem, če je jurja neto, milsim, da ni. S tem, da arhitekte težko privabijo. Razen, ko je bila kriza, takrat pa ni bilo težav.

Tako, da korak za korakom , tisto o pravnici na občini… hja, če ima kako vodilno mesto. Potem ja, drugače pa niti pod razno.

Nihče od naštetih (razen pravnice) ni v JU. Vsi gospodarstvo. In za pravnika je njena plača porazna. To ven pride okoli 1,350 neto. Porazno. In ja jasno da prideš na nižje če si na novo. Če ni ravno neko strokovno mesto. Misliš da bodo pri nas ko bo šla v penzijo novi isto dali na začetku? Niti približno 🙂 Misliš da bo delala isto kot dela ta sedaj? Niti približno 🙂

nikoli nisi iskala, 24.09.2023 ob 22:17

Če te prav razumem, ti nisi nikoli v lajfu iskala službe, pošiljala vlog okrog, hodila na razgovore… ampak si ves čas v isti službi. Ampak ravno ti veš kako se išče druga služba? Ej, kaj vse mon prenaša. V nulo obvladaš iskanje nove službe, ampak iskala je pa nisi nikoli. Eh ja.

O seveda sem hodila na razgovore. So me vabili k konkurenci. Vlog pa res ne pošiljam. Zakaj bi jih? Sem si tu gradila svoje mesto. Vidim pa kdo na novo pride k nam in kako, vem kako in zakaj gredo stran od nas. Ok po tvoje ne vem nič. Ti očitno še manj, glede na to da nonstop službe menjavaš že 20 let pa nikoli nobene pametne kjer bi ostala in kaj zgradila ne najdeš. Ampak ok, pri 50ih ti bo zihr ratalo.

Ne boš verjela, ampak izobrazba iz pred 20 let še kar velja. Če se prijaviš za zdravnico, brez diplome,, ne boš imela šans. Bo pa imela šanse oseba, ki ima diplomo iz pred 20, 30 let.

Zdaj kakega učitelja bi pa res vzeli tudi brez diplome, ampak, ko se bo pojavil on z 20 let staro diplomo, bodo pa njega vzeli.

korak za korakom, 24.09.2023 ob 22:22

O seveda sem hodila na razgovore. So me vabili k konkurenci. Vlog pa res ne pošiljam. Zakaj bi jih? Sem si tu gradila svoje mesto. Vidim pa kdo na novo pride k nam in kako, vem kako in zakaj gredo stran od nas. Ok po tvoje ne vem nič. Ti očitno še manj, glede na to da nonstop službe menjavaš že 20 let pa nikoli nobene pametne kjer bi ostala in kaj zgradila ne najdeš. Ampak ok, pri 50ih ti bo zihr ratalo.

Drugače povedano, ista firma, ampak veš vse o iskanju. Pa daj, ne nakladaj na polno. Sicer sem bila v eni službi 15 let, v eni 1 leto, v še eni 1 leto, v dveh po dve leti, … pa veš, da ljudje, ki čepijo celo življenje v isti firmi, niso ravno biseri. Povsod se je izakazalo, da tisti, ki so leta in leta v isti firmi, zaspijo na lovorikah. So nedotakljivi, mladi so jim grožnja, zato jih potolčejo. Imajo fajne plače, učinka pa vsako leto manj. Mlade pa odženejo, čeprav zagnani nova znanja. Ja, taki so tisti, ki skoz čepijo v isti firmi.

izobraba pred 20, 24.09.2023 ob 22:23

Ne boš verjela, ampak izobrazba iz pred 20 let še kar velja. Če se prijaviš za zdravnico, brez diplome,, ne boš imela šans. Bo pa imela šanse oseba, ki ima diplomo iz pred 20, 30 let.

Zdaj kakega učitelja bi pa res vzeli tudi brez diplome, ampak, ko se bo pojavil on z 20 let staro diplomo, bodo pa njega vzeli.

Seveda velja. Je osnova. Ni pa razlog zakaj bi te zaposlili. Veš koliko mlajših od tebe z izobrazbo je tam zunaj? Kdo misliš da bo imel prednost če že iščejo nekoga da se še uči? In v primeru da iščejo strokovnjaka (ne ravno zdravnika no) s specifičnim znanjem. Misliš da bodo nekoga z diplomo brez tega znanja/izkušenj zaposlili, ali nekoga brez šole z tem zanjem in izkušnjami? Si predstavljaš ing. računalništva, ki je diplomiral 20 let nazaj, nikoli delal na tem področju…kaj mu pomaga diploma? Kaj zna z njo sedaj narediti? Važno je kako si ti to izobrazbo izkoristil/nadgradil, ne pa da je tam pač kot en kos papirja. Če po 20ih letih nimaš razen izobrazbe kaj za pokazati…no vso srečo.

nikoli nisi iskala, 24.09.2023 ob 22:26

Drugače povedano, ista firma, ampak veš vse o iskanju. Pa daj, ne nakladaj na polno. Sicer sem bila v eni službi 15 let, v eni 1 leto, v še eni 1 leto, v dveh po dve leti, … pa veš, da ljudje, ki čepijo celo življenje v isti firmi, niso ravno biseri. Povsod se je izakazalo, da tisti, ki so leta in leta v isti firmi, zaspijo na lovorikah. So nedotakljivi, mladi so jim grožnja, zato jih potolčejo. Imajo fajne plače, učinka pa vsako leto manj. Mlade pa odženejo, čeprav zagnani nova znanja. Ja, taki so tisti, ki skoz čepijo v isti firmi.

In zakaj so te vrgli iz vseh teh služb? Aja zato ker si bila boljša kot stari nesposobneži ki smo preveč plačani 🙂

Koliko prineseš podjetju da bi tako plačo? Ker jaz vem koliko prinesem. Ve tudi moj šef. Ni butast. On hoče denar. Zato je tam. Ne tvojih solzavih zgodbic. Če spim na lovorikah in mu prinesem toliko denarja kot hoče da mu ga za določeno plačo, mu pač dol visi če spim kjerkoli :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close