Kje so vse te fajn plačane službe?
Tam v eni drugi temi pišete monklje kako je 2000 bruto še za Slovenijo slaba plača. Mene pa zanima kje delate, kaj delate, da imate monklje vse tako fajn plačo?
Jaz imam 15+ let delovne dobe, skoraj 20 bo kmalu. Delovno mesto, kjer je zahtevana univ. izobrazba. Pa imam 1800 bruto, dobrih 1200 neto. Iščem že par let drugo službo. Pa to je že čudež, da je čez jurja neto. Vsi bi dali začetniško plačo. Komaj par evrov nad minimalcem. Pa sem poslala nešteto vlog.
Na monu pa se vam še 2000 zdi zanič? Ste same zdravnice, odvetnice tu gor?
Jaz sem že čisto obupana, ampak kamor pošljem, ni uspeha. Itak večina razpisov je že oddanih. Ampak kar ni, same bedne plače. Bi imeli najraje 2 diplomi, kup izkušenj, kup dodatnih izpitov… plača pa začetniška. Še huje, eni so mi rekli, da me vzamejo kot pripravnico, čeprav imam ravno na tistem področju ogromno izkušenj in ravno njim sem prsotovoljno ogromno pomagala, ja zastonj. Oni pa bi me zaposlili kot pripravnico. Beri: doplačilo do minimalca.
Sem še vedno v istem podjetju, kjer sem začela kot študentka. Začela sem na dnu, malo nad minimalcem. Tu sem 17 let. Trenutna plača 2800 bruto+nagrade. Sem pa vmes menjala 4 delovna mesta, naredila tri zelo težke certifikate in jih podaljševala, vedno sama iskala dodatne zadolžitve, nove rešitve….trenutno delam kot vodja oddelka, ki pred tremi leti sploh še ni obstajal :). Si pa ne predstavljam pri mojih letih iskati zaposlitev na podlagi izobrazbe. Po toliko letih je totalno nepomembna. Izkušnje. Reference. TO pomaga. Pa to da že imaš dobro službo, bodimo realni. Večina ljudi ki menja menja zaradi plače, običajno podoben ali boljši položaj. Ideje da boš iz nič na visok položaj prišel so samo ideje. Praktično nemogoče. Če do sedaj nisi nekih referenc si ustvaril, ljudi spoznal ki te lahko priporočijo…ne gre tako. Si tam kot večina po faksu, če si res želiš napredovanja boš moral sprejeti nekje nižje delovno mesto s potencialom da napreduješ. Torej rabiš pravo podjetje in pravo mesto. Ni nemogoče. Je pa težko.
podpovprečno, 24.09.2023 ob 17:50
Tam v eni drugi temi pišete monklje kako je 2000 bruto še za Slovenijo slaba plača. Mene pa zanima kje delate, kaj delate, da imate monklje vse tako fajn plačo?
Jaz imam 15+ let delovne dobe, skoraj 20 bo kmalu. Delovno mesto, kjer je zahtevana univ. izobrazba. Pa imam 1800 bruto, dobrih 1200 neto. Iščem že par let drugo službo. Pa to je že čudež, da je čez jurja neto. Vsi bi dali začetniško plačo. Komaj par evrov nad minimalcem. Pa sem poslala nešteto vlog.
Na monu pa se vam še 2000 zdi zanič? Ste same zdravnice, odvetnice tu gor?
Večina išče službo, ne dela. Službe pač nikoli niso bile dobro plačane.
Skratka, dokler boš iskal službo in ne dela, specialziranega dela, boš pač slabo plačan.
Moj primer: Kot dipl. ing elektrotehnike sem svoje prvo delo našel na mestu voznika tovornjaka. Nato sem presedlal v IT, programiranje in vzdrževanje sistemov, na koncu sem imel svoje podjetje… Zdaj pri 48-tih uživam v zasluženi penziji.
Uf, tele bebavosti so pa itak podn od podna. Ko en začne, da išči delo, ne službo, veš, da nima vse v glavi poštimano.
Za bebce, ki še ne vedo: služba je plačano delo. Primer: delo je čiščenje kuhinje. Ni plačano, torej ni služba. Če pa je plačano, ker delaš kot čistilka, je pa to služba.
Tudi moje komentiranje na monu ni plačano, je delo, ni pa služba. Moderatorji pa tudi pišejo, imajo plačano, torej to je služba.
Še ni jasno?
Boste eni bebci še naprej ponavljali to neumno mantro o delu in ne službi?
podpovprečno, 24.09.2023 ob 20:08
Uf, tele bebavosti so pa itak podn od podna. Ko en začne, da išči delo, ne službo, veš, da nima vse v glavi poštimano.
Za bebce, ki še ne vedo: služba je plačano delo. Primer: delo je čiščenje kuhinje. Ni plačano, torej ni služba. Če pa je plačano, ker delaš kot čistilka, je pa to služba.
Tudi moje komentiranje na monu ni plačano, je delo, ni pa služba. Moderatorji pa tudi pišejo, imajo plačano, torej to je služba.
Še ni jasno?
Boste eni bebci še naprej ponavljali to neumno mantro o delu in ne službi?
Itak… In tako ostaneš na mestu in neprestano cepetajoč iščeš namišljene krivce za posledice tvoje lastne lenobe.
slabo, 24.09.2023 ob 17:59
Fajn plačane službe se delijo med sorodniki. V oglasih pa pristanejo tiste, kjer ponujajo veliko dela za malo denarja.
Jaz nisem nikoli zaposlil katerega od mojih sorodnikov, ker sem preprosto vedel, da bodo to izkoriščali. Vedno sem zaposlil človeka na katerega sem se lahko zanesel in je bil stokovno močan.
BTDT, lapaš in lapaš, bolje ti gredo one debate, ko razlagaš kako ženske menjaš kot gate. Kako si seksal z žensko, ki jo je par minut prej tvoj kolega poseksal, kako si seksal v napačno luknjo… tule glede služb ti pa ne gre.
Takoj, ko si začel budalit s tem, da išči delo, ne službo, mi je vse jasno. Mantra bebcev.
korak za korakom, 24.09.2023 ob 19:57
Sem še vedno v istem podjetju, kjer sem začela kot študentka. Začela sem na dnu, malo nad minimalcem. Tu sem 17 let. Trenutna plača 2800 bruto+nagrade. Sem pa vmes menjala 4 delovna mesta, naredila tri zelo težke certifikate in jih podaljševala, vedno sama iskala dodatne zadolžitve, nove rešitve….trenutno delam kot vodja oddelka, ki pred tremi leti sploh še ni obstajal :). Si pa ne predstavljam pri mojih letih iskati zaposlitev na podlagi izobrazbe. Po toliko letih je totalno nepomembna. Izkušnje. Reference. TO pomaga. Pa to da že imaš dobro službo, bodimo realni. Večina ljudi ki menja menja zaradi plače, običajno podoben ali boljši položaj. Ideje da boš iz nič na visok položaj prišel so samo ideje. Praktično nemogoče. Če do sedaj nisi nekih referenc si ustvaril, ljudi spoznal ki te lahko priporočijo…ne gre tako. Si tam kot večina po faksu, če si res želiš napredovanja boš moral sprejeti nekje nižje delovno mesto s potencialom da napreduješ. Torej rabiš pravo podjetje in pravo mesto. Ni nemogoče. Je pa težko.
@korak za korakom
Jep, eni veste kako to gre, drugi jamrjajo.
Bog Mona TM, 24.09.2023 ob 20:12
moj malar z delom!! zasluži 4.000€++ !! mesečno
Bog, lažeš kot pes teče. Razen če ta tvoj malar dela 7 dni na teden, po 16 ur na dan.
Isto kot on s foltovotaiko. Že to ne gre skupaj, če bi imeli vsi 1600 neto, bi imeli različne bruto plače. Pa šef enako kot novinec? Ja, pa ja.
podpovprečno, 24.09.2023 ob 20:15
BTDT, lapaš in lapaš, bolje ti gredo one debate, ko razlagaš kako ženske menjaš kot gate. Kako si seksal z žensko, ki jo je par minut prej tvoj kolega poseksal, kako si seksal v napačno luknjo… tule glede služb ti pa ne gre.
Takoj, ko si začel budalit s tem, da išči delo, ne službo, mi je vse jasno. Mantra bebcev.
Ja, seveda. :)))))))))))))))))))
Jah, ko sem bil mlad sem pač počel marsikaj in ker nisem bil en mali žgoljo bez možganov, je marsikatera padla z raširjenimi nogami. Po ločitvi pa sem se spet znašel na trgu, a tokrat mi ni bilo treba iskat, so one našle mene.
Cepetanje na mestu in kalimerovsko kričanje “ni pravično”, ti ne bo prineslo napredka. 😉
podpovprečno, 24.09.2023 ob 20:27
Ja, BDTD, pravi car si, ker si kot zgonjen pes. Res očarljivo.
Ne rabiš ga jemati resno, zakompleksan revež, ki že leta tukaj naklada, kakšen hud privatnik in fukač da je. Ne zna pa napisati nič drugega kot te znucane fraze in mantre, ki jih ponavlja za drugimi bebci. Prazen kot kanta.
Forum je zaprt za komentiranje.