Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kje smo ze bili?

Kje smo ze bili?

skoraj vsa Evropa z izjemo dela vzhodnega bloka in Luxemburga

Azija: Turčija, Libanon, Sirija, Jordanija, Izrael, Iran, Uzbekistan, Mongolija, Sibirija, Indija, Šri Lanka

Amerika: ZDA (zahod), Kanada, Mehika, Kuba, Venezuela, Ekvador z Galapagosom, Peru

Avstralija (razen zahodnega dela in Tasmanije)

Afrika: Maroko, Egipt, Namibija

Nekateri ste pa res vandrali.

bila sem: cela bivša YU-razen Makedonije
Avstrija,Nemčija,Češka,Slovaška,Poljska,Danska;švedska,Finska
Francija,Italija,Grčija (samo Kreta,Ciper)),Egipt,Izrael

Za letošnje poletje imam VELIK plan-z avtom čez Francijo,Španijo na Portugalsko….potem pa še pokukat v Gibraltar in čez….
Če bo čas in pa seveda denar ! 🙂 Maja

Tudi jaz sem zapisala država, v katerih sem bivala več kot teden dni.

Hrvaška (x-krat)
BIH
Srbija
Madžarska 2x
češka
Avstrija
Nemčija
Švica 2x
Nizozemska 3x
Norveška
Italija
Španija
Bolgarija
Turčija
Tunizija 3x
Egipt

Seveda pa imam namen obiskati še več držav. Sem še mlada in verjamem, da se bom v prihodnosti odpravila na veliko zanimivih destinacij. Potovanje je res velik užitek.

Vsem, ki tudi radi potujete, vam želimo obilo zabave in ”adrenalina”.

Koralia

me prav zanima kaj bi lahko današnji uporabniki napisali na to temo!

seveda štejejo samo države kjer ste bili več kot en teden!!!

Dobra ideja angolalife!

Za spodbudo pa še jaz posodabljam svoj stari seznam:

Hrvaška
Italija
Francija
Belgija
Nemčija
Avstrija
Malta
Češka
Slovaška
Madžarska
Poljska
Litva
Latvija
Estonija (Baltske skupaj v treh tednih, zato ne v vsaki več kot en teden)
Španija
Švica
Ukrajina

Kuba
Turčija (vzhodni del)
Šri Lanka
Venezuela

Manj kot en teden:
Bosna in Hercegovina
Črna Gora
Srbija
Vatikan
Monako
Luksemburg
Nizozemska
Finska
Velika Britanija
Andora
Grčija (sem dal v ta del, ker so bile to zgolj počitnice na Kreti)

Sem vam kar malo fouš, ko se toliko potepate po svetu. Jaz se potikam bolj po Evropi, taka 2-3 tedenska dopustniška potepanja s šotorom, pa nekajdnevni izleti s kakšnimi nizkocenovnimi avioni.
Sem silno rada brala prigode s kakšnih zanimivih potovanj tule gor, zdaj je pa ostala v glavnem samo Djerba z opisi vseh tamkajšnjih hotelov, nekaj Tunizije in Egipta, grški otoki in prerekanja v stilu “na Hrvaško da ali ne”.
Zgleda, da ste vsi “tapravi” popotniki že zginili stran…
(Upam, da ne bom dregnila v sršenje gnezdo, ampak zadeve v stilu “Djerba” AI” in podobno zame res niso potovanja. Potovanja so to, kar se bere tule zgoraj.)

Res je. zginili smo stran, oziroma nas je pregnalo novo vodenje foruma. Je pa žalostno in hkrati ironično, da vsa ta baza dobrih informacij in vtisov še zmeraj obstaja na obstoječi varianti:)) Kot bi na forumu za dojenčke imel nasvete za upokojitev:)

Dodajam tudi jaz svoj seznam, da ne bo zgledalo da samo nakladam:
-Avstrija
-Svica
-Italija
-Francija
-Spanija
-Portugalska
-Nemcija
-Belgija
-Nizozemska
-Danska
-Norveska
-Svedska
-Litva
-Latvija
-Estonija
-Ceska
-Poljska
-Slovaska
-Madzarska
-Romunija
-Bolgarija
-Turcija
-Peru
-Bolivija
-Tunizija
-Libija
-Alzirija
-Maroko
-Indija
-Nepal
-Tibet
-Tajska
-Iran
-Pakistan
-Kenija
-Uganda
-Ruanda
-Kongo
-Tanzanija
-Angola

Navajam res samo tiste države kjer se bil več kot en teden. Ne vem če se že spomnite, da tukaj ne velja navajat veznih letov (to ne šteje kot obisk države). Upam, da se bodo uporabniki izkazali s potovalnimi referencami, vsekakor pa je tukaj priložnost da se tudi vodstvo portala pohvali s svojimi izkušnjami na področju potovanj. Le zakaj bi skrivali, približajte se svojim uporabnikom tudi na takšen način.

Evo še jaz:

Evropa: povsod
Severna, srednja in južna Amerika: povsod
Afrika: povsod
Azija: povsod, samo v Afganistanu ne
Avstralija in oceanija: vse
Edino še na Antarktiki nisem bil, to pa nameravam letos pozimi 😉

Evropa: celotna EU razen Malte, cela bivsa YU razen Kosova in Makedonije, Rusija, Ukrajina, Moldova, Gruzija, Vatikan (ne ravno en teden), Islandija.

Amerika: ZDA, Kanada, Barbados, Antigua in Barbuda, St. Lucia, US Virgin Islands, British Virgin Islands, Puerto Rico (ce steje posebej pridruzeno ozemlje ZDA).

Azija: Hong Kong, Macao, Tajvan, Tajska, Kambodza, Laos, Singapur, Indonezija.

Afrika: Tunizija, Maroko, Tanzanija, Uganda, Ruanda.

pa še jest:
Hrvaška
Bosna
Češka
Madžarska
Avstrija
Nemčija
Djerba
Egipt
Anglija

Drugo leto upam, da bom lahko dodala še večji del zahodne Evrope- avtodom varijanta

js sm bla na hrvaskem, v avstriji pa v londonu oy. angliji.

Še jaz:

-Grčija
-Španija
-Gibraltar
-Maroko
-Tunizija
-Egipt
-Ciper
-Florida
-Nemčija
-Avstrija
-Italija
-Hrvaška
-Turčija
-Francija
-Češka

tudi ti, brutus..zdej si me pa presenetu. sem mislil da si bolj odporen na takele malomeščasnke rumenotiskne variante…zdaj pa sam še eno oceno hotela obajvš, pa si naš, haha

zgređil si bistvo borg…globoko zgrešil….

La liberté d'expression n'est pas appréciée ici, malheureusement. Attention!

vprašanje za vse popotnike:
kdo ve kje je KOBANSKO ?

Kobansko (Kosenjak, Kozjak z Ostrim vrhom, Zavcarjevim vrhom in Urbanom)….če si to mislil obojan??? čeprav jaz preferiram Himalajo na področju hribov:))

to sem mislil ja.
Me pa zanima koliko popotnikov in poznavalcev tujih krajev ve kje je to.
Aja še to:
Zanimivo da administratorka dovoli izraz Kobansko saj je vendar žaljiv za tam živeče.

ja včasih očitno tudi administratorka nevede preseneča:))

Brez Evrope so naslednje države:
Turčija
Iran
Pakistan
Indija
Indonezija
Tanzanija
Maroko
Venezuela
Kolumbija
Ekvador
Peru
ZDA
Mehika

Tomaž http://www.tomazgorec.si

Odkod vam toliko dopusta, denarja,…?A nima nihče družine?Ker jaz si vsega tega ne morem privoščit, ker delam od jutra do mraka, imam otroke, pa še RAČUNE moram plačevat!!!!Sem pa zelo vesela, če si lahko privoščimo 10 dni dopusta v enem kosu.Nizkocenovnem seveda, brez preseravanja in metanja denarja skozi okno.

Ker se mi ne da naštevat, bom povedal samo cifro – bil sem v 67-ih državah sveta and…………still going strong, he,he!
Tolk za danes.

Joj, kako sem vam fouš. Jaz obožujem potovanja ampak mislim, da toliko kot ste si vi pogledali si jaz ne bom mogla nikoli – sploh pa ne na takšen način. In vedno bolj sem jezna, ker takrat ko sem bila jaz “mlada” se ni dalo toliko okrog hodit oz. smo vsi premalo vedeli o tem in si premalo upali. Danes pa ko se da tako lepo potovat po svetu, smo pa v službah, pa otroci, pa itak vedno premalo denarja,… Tako da čakam, da otroci zrastejo (še kakšnih 10 let), da bova potem z možem vandrala okrog po državah, ki niso primerne za potovanje z otroci, do takrat pa z otroci po destinacijah, ki so primerne tudi za njih. Nikoli pa ne bom mogla doživet tega kar sem si ful želela: da bi nekaj mesecev v posamezni državi prav živela in tam tudi delala ali študirala. Drugače sem pa bila: bivša YU razen Makedonije, Avstrija, Nemčija, Madžarska, Švedska, Italija, Estonija, Rusija (samo St. Petersburg), Francija, Tunizija, Kalifornija, Florida in NY, Karibi. Nekaj teh destinacij je bilo s križarjenji, tako da nisem bila tam 1 teden. Letos za prvomajske gremo v Grčijo, ki si jo res že dolgoooooo časa želim videti, potem pa poleti v Turčijo (združit dopust z ogledom svetovnega prvenstva v košarki), za jesenske počitnice pa če bo denar z otroki v Orlando in na Florido (zadnjič sva bila sama z možem).

predelal cele bloke 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close