Kje se zbirate SAMSKI MOŠKI (30-40 let)?
V redu je, če ima človek priložnost delati, da si tudi za to nekaj zasluži ne pa s plačo, ki jo dobiva zgolj životari (kar je Sloveniji vsakdanjost); tudi slovenski faksi so v očeh tujcev en k* vredni…tudi marsikateri slovenski delodajalec tako razmišlja in so univerzitni diplomanti slabše plačani kot nekdo, ki ima zgolj SŠ, v tujini je glede tega malo večja urejenost, pri nas pa povsod šteje samo eno – da te lahko maksimalno izkoriščajo, ko postaneš mičkeno dražji te ob priliki kiknejo na cesto. Izobrazba v našem okolju pa je tako ali tako zgolj pildek, ki ti brez zvez ne koristi čisto čisto nič in mi gre na k* ko ti naši vrli akademiki vedno podpihujejo izobraževanje do amena, v praksi pa te zaradi nje nihče ne šljivi niti malo; celotni sistem je v krizi že več let, rektorji univerz pa samo nemo gledajo in grejejo riti do penzije in še dlje…naša država je tako gnila da bolj gnila ne bi mogla biti. Včasih se sprašujem, po čem bi se lahko druge evropske države zgledovale od nas, sramotno priznavam da po ničemer, nazadujemo pri vsem, le število samomorov vztrajno vzdržujemo pri vrhu, tudi zaradi tega nas druge države kaj dosti ne šljivijo, sicer pa brezveze da pišem, saj je večini tako ali tako jasno koliko je ura in da že nekaj let dobivamo vsi isto sliko, da bi bilo bolje spokati čim dlje stran od tega bananistana!
Katenjka se strinjam, v Sloveniji je v bistvu skoraj vseeno ali imaš faks ali ga nimaš, vse je pobrkljano. Že če samo gledaš oglase za službe, imajo napisano recimo da si lahko ekonomski tehnik ali pa univ. dipl. ekonomist, kr nekaj, mislim tukaj je ogromna razlika med eko. tehnikom in nekom ki ima univerzo. Samo ko sem bila v Londonu mi je že šef rekel da moram na dolgi rok imeti faks. Tako je to v tujini, ne moreš prodreti dlje brez faksa oz. težko, ker se bodo odločili za tistega s faksom za kakšna napredovanja.
Ko sem bila gor, so me spraševali koliko imamo plače pri nas, in sem jim rekla da je povprečna plača tukaj pri nas tam od 500-minimalna pa do nekje 750 €. In večina me je potem vprašala Per week? potem sem jim rekla no no per month, niso mogli verjeti. In so me spraševali kako lahko preživimo s tako nizkimi plačami. Jst imam srečo, ker me starša podpirata finančno glede tujine in mojih načrtov tam, ker vesta da tukaj imam minimalne šanse dobiti dobro službo in si ustvariti življenje.
Tega jaz nisem pisala, z mano se verjetno ne strinjaš oz. se jaz ne s tabo. Prvič imaš fakse v sloveniji, ki so primerljivi tudi s tistimi na boljših evropskih (svetovnih) univerzah, drugič so znanja, ki jih drugače kot s študijem ne moreš dobiti, tu ne bi več polemizirala, ker je brezpredmetno, no in tretjič, imaš znanja, ki jih lahko dobiš brez formalne izobrazbe, zlasti velja za področje it, računalništva, tu sploh ne razumem, da so ti v naprednem multinacionalnem londonu rekli, da bi morala imeti faks, ( fri?)
Zmedena_ tvoje pisanje je pa, saj ni toliko zmedeno, pojasnjuje pa naslov teme, ki si jo dala izbrisati, s takim mišljenjem deluješ pač odbojno, ne glede na to, kolikšna krivica se ti je zgodila. Imaš narejen napačen faks, žal je to pri nas tako, in malo si tudi sama kriva.
Se strinjam, ampak govora je bilo o tem, da s 1000 eur v sloveniji ni mogoče preživeti (en človek, ki še nima nič otrok) no to je pa majčkeno vendar pretirano. Potovanja in druga razvajanja pa kakor komu. Sama tega toliko ne rabim.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Tega jaz nisem pisala, z mano se verjetno ne strinjaš oz. se jaz ne s tabo. Prvič imaš fakse v sloveniji, ki so primerljivi tudi s tistimi na boljših evropskih (svetovnih) univerzah, drugič so znanja, ki jih drugače kot s študijem ne moreš dobiti, tu ne bi več polemizirala, ker je brezpredmetno, no in tretjič, imaš znanja, ki jih lahko dobiš brez formalne izobrazbe, zlasti velja za področje it, računalništva, tu sploh ne razumem, da so ti v naprednem multinacionalnem londonu rekli, da bi morala imeti faks, ( fri?)
Zmedena_ tvoje pisanje je pa, saj ni toliko zmedeno, pojasnjuje pa naslov teme, ki si jo dala izbrisati, s takim mišljenjem deluješ pač odbojno, ne glede na to, kolikšna krivica se ti je zgodila. Imaš narejen napačen faks, žal je to pri nas tako, in malo si tudi sama kriva.
[/quote]
Katenjka, zdaj bom pa zelo kritična na tvoje kracanje: sama ne trdim, da imam narejen napačen faks, daleč od tega za razliko od tebe ko sama priznavaš, da glede študija bluziš. Sem pa zelo previdna s tem, kaj bi v življenju počela in česa ne bi, kje in za kakšen denar. Kot drugo, bi pa zelo rada, da navedeš konkretne primere, katere slovenske fakultete so v sami špici recimo v Evropi oz katera ima toliko akreditacij, da ima posledično zaradi tega več vpisanih tujih kakor domačih študentov? Nobena, torej ne bluzi o kakovosti študijev; to kar je rekla Princess glede študija v tujini da je drag, drži, ravno tako drži tudi to, da si tam ful malo vreden oz nezanimiv brez fakultetne izobrazbe, zato pa je zelo v redu, če imaš kakšne certifikate iz tujih jezikov in računalniških ozko specializiranih znanj. Katenjka, ne verjemi vsega kar slišiš od akademikov (kako so domači faksi oh in sploh supper trupper, pol pa z razlogom iščeš članke od domačih akademikov pa nikjer nič v bolj sofisticiranih revijah, glasilih, zbornikih; podobno je s knjigami, koliko domačih zloglasnih in obveznih študijskih knjig je prevedenih in predpisanih v tujini kot obvezno ali priporočeno študijsko gradivo??), normalno da akademiki ne bodo pljuvali v korito iz katerega se hranijo – ti bi?
Katenjka, faks je danes mandatory delala sem v administraciji in nekaj optimizacije, zaposlili so me pa predvsem zaradi zelo dobrega znanja angleščine in nemščine. Če nimaš faksa imaš lahko tudi nadaljnje probleme pri napredovanjih itd..moj kolega je mega računalničar pa ima samo osnovno šolo mu direktor tudi teži da naj čim prej dokonča vsaj srednjo. Danes se zahteva vse, izkušnje, znanje, reference in izobrazba.
Tega jaz nisem pisala, z mano se verjetno ne strinjaš oz. se jaz ne s tabo. Prvič imaš fakse v sloveniji, ki so primerljivi tudi s tistimi na boljših evropskih (svetovnih) univerzah, drugič so znanja, ki jih drugače kot s študijem ne moreš dobiti, tu ne bi več polemizirala, ker je brezpredmetno, no in tretjič, imaš znanja, ki jih lahko dobiš brez formalne izobrazbe, zlasti velja za področje it, računalništva, tu sploh ne razumem, da so ti v naprednem multinacionalnem londonu rekli, da bi morala imeti faks, ( fri?)
[/quote]
Katenjka, zdaj bom pa zelo kritična na tvoje kracanje: sama ne trdim, da imam narejen napačen faks, daleč od tega za razliko od tebe ko sama priznavaš, da glede študija bluziš. Sem pa zelo previdna s tem, kaj bi v življenju počela in česa ne bi, kje in za kakšen denar. Kot drugo, bi pa zelo rada, da navedeš konkretne primere, katere slovenske fakultete so v sami špici recimo v Evropi oz katera ima toliko akreditacij, da ima posledično zaradi tega več vpisanih tujih kakor domačih študentov? Nobena, torej ne bluzi o kakovosti študijev; to kar je rekla Princess glede študija v tujini da je drag, drži, ravno tako drži tudi to, da si tam ful malo vreden oz nezanimiv brez fakultetne izobrazbe, zato pa je zelo v redu, če imaš kakšne certifikate iz tujih jezikov in računalniških ozko specializiranih znanj. Katenjka, ne verjemi vsega kar slišiš od akademikov (kako so domači faksi oh in sploh supper trupper, pol pa z razlogom iščeš članke od domačih akademikov pa nikjer nič v bolj sofisticiranih revijah, glasilih, zbornikih; podobno je s knjigami, koliko domačih zloglasnih in obveznih študijskih knjig je prevedenih in predpisanih v tujini kot obvezno ali priporočeno študijsko gradivo??), normalno da akademiki ne bodo pljuvali v korito iz katerega se hranijo – ti bi?[/quote]Imaš narejen napačen faks, ker pri delodajalcih nisi zanimiva, ko – saj imaš prav -, ne greš delati kar vsega po spisku. Imaš fakse, ki so v poklicnem smislu še vedno deficitarni, te praktično čaka zaposlitev, pa če se ji še toliko izmikaš. Menda ne boš zanikala, da je pa pri vas kar precej na vipu (veze in poznanstva) in sreči, ki ti je upam, samo trenutno, malo obrnila hrbet. Tako mimogrde, faksi se razlikujeo tudi po politiki, ki vlada znottraj njih, (saj veš, na kaj se to nanaša) Ti verjetno dobro poznaš glasila in zbornike in ostalo solato, jaz tega ne berem, toliko da vem, kdo je rektor ljubljanske univerze, no to pač vem, a ne 🙂 🙂 Me administracija ne v tem ne v drugačnem smislu ni nikoli zanimala. Tudi se nisem za študij odločala ravno, ker bi poslušala akademike (koga sploh s tem misliš, člane sazuja ali univerzitetne profesorje?)ljubljanska univerza pa je na 151. mestu med svetovnimi, (toje pač podatek) ji verjetno vse članice niso v čast, nekatere pa resnično popravljajo povprečje, ne bom zdaj naštevala, da ne bom naredila kateri krivice, saj to niti ni pomembno. Da so naši univerzitetni učbeniki bolj malo prevajani, pa menda lahko najdeš razlog v tem, da smo vendar 2 milijonski narod, ma meni je že to fascinantno, da sploh še imamo svoj jezik in da lahko govorimo, pišemo in študiramo ne samo jezikoslovje ampak prav veliko študijev, upam, da se bo to še ohranilo, a ne. Pač nisem tako zahtevna in pikolovska, določene stvari so lepe, če jih hočeš videti, in čeprav, saj je meni tudi težko, saj res bluzim, saj imam probleme sama s sabo, ampak ne vem zakaj bi to potencirala, ah te stvari zdaj niso več za javni forum–
Princess, meni je v bistu žal, da se na Otoku boljše počutiš kot tukaj, saj mene tudi vleče da bi ne vem šla živet kam v tujino, se po možnosti avtentično naučila tistega jezika, ampak doma se lahko počutim kjerkoli, še najlažje pač tam, od koder sem.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Katenjka, zdaj bom pa zelo kritična na tvoje kracanje: sama ne trdim, da imam narejen napačen faks, daleč od tega za razliko od tebe ko sama priznavaš, da glede študija bluziš. Sem pa zelo previdna s tem, kaj bi v življenju počela in česa ne bi, kje in za kakšen denar. Kot drugo, bi pa zelo rada, da navedeš konkretne primere, katere slovenske fakultete so v sami špici recimo v Evropi oz katera ima toliko akreditacij, da ima posledično zaradi tega več vpisanih tujih kakor domačih študentov? Nobena, torej ne bluzi o kakovosti študijev; to kar je rekla Princess glede študija v tujini da je drag, drži, ravno tako drži tudi to, da si tam ful malo vreden oz nezanimiv brez fakultetne izobrazbe, zato pa je zelo v redu, če imaš kakšne certifikate iz tujih jezikov in računalniških ozko specializiranih znanj. Katenjka, ne verjemi vsega kar slišiš od akademikov (kako so domači faksi oh in sploh supper trupper, pol pa z razlogom iščeš članke od domačih akademikov pa nikjer nič v bolj sofisticiranih revijah, glasilih, zbornikih; podobno je s knjigami, koliko domačih zloglasnih in obveznih študijskih knjig je prevedenih in predpisanih v tujini kot obvezno ali priporočeno študijsko gradivo??), normalno da akademiki ne bodo pljuvali v korito iz katerega se hranijo – ti bi?[/quote]Imaš narejen napačen faks, ker pri delodajalcih nisi zanimiva, ko – saj imaš prav -, ne greš delati kar vsega po spisku. Imaš fakse, ki so v poklicnem smislu še vedno deficitarni, te praktično čaka zaposlitev, pa če se ji še toliko izmikaš. Menda ne boš zanikala, da je pa pri vas kar precej na vipu (veze in poznanstva) in sreči, ki ti je upam, samo trenutno, malo obrnila hrbet. Tako mimogrde, faksi se razlikujeo tudi po politiki, ki vlada znottraj njih, (saj veš, na kaj se to nanaša) Ti verjetno dobro poznaš glasila in zbornike in ostalo solato, jaz tega ne berem, toliko da vem, kdo je rektor ljubljanske univerze, no to pač vem, a ne 🙂 🙂 Me administracija ne v tem ne v drugačnem smislu ni nikoli zanimala. Tudi se nisem za študij odločala ravno, ker bi poslušala akademike (koga sploh s tem misliš, člane sazuja ali univerzitetne profesorje?)ljubljanska univerza pa je na 151. mestu med svetovnimi, (toje pač podatek) ji verjetno vse članice niso v čast, nekatere pa resnično popravljajo povprečje, ne bom zdaj naštevala, da ne bom naredila kateri krivice, saj to niti ni pomembno. Da so naši univerzitetni učbeniki bolj malo prevajani, pa menda lahko najdeš razlog v tem, da smo vendar 2 milijonski narod, ma meni je že to fascinantno, da sploh še imamo svoj jezik in da lahko govorimo, pišemo in študiramo ne samo jezikoslovje ampak prav veliko študijev, upam, da se bo to še ohranilo, a ne. Pač nisem tako zahtevna in pikolovska, določene stvari so lepe, če jih hočeš videti, in čeprav, saj je meni tudi težko, saj res bluzim, saj imam probleme sama s sabo, ampak ne vem zakaj bi to potencirala, ah te stvari zdaj niso več za javni forum–
[/quote]
Ok, jaz svojega mnenja ne bom spreminjala, drži da nas je le 2 milijona, univerz, fakultet, visokih šol (javnih in zasebnih) pa imamo toliko kakor, da bi nas bilo 10 x več 😉 151 .mesto, eh, preberi si malo kriterije za razvrščanje na to lestvico, sicer pa na ta “elitne” lestvice ne dam popolnoma nič; meni so samo akreditacije veljavne (ki nimajo trajne veljave za razliko od akademskih nazivov, kjer se ne zahtevajo obnove znanja akademikov za ohranitev le – tega, kar jaz osebno vidim kot napako!) in primerljivost doma pridobljene izobrazbe v tujini, s tem pa so kakor poznam iz prakse kar težave; praviloma bi naj to “bolonja” odpravila, če je to res, mi še zaenkrat ni znano.
Meni je pa to fascinantno ironično – v Sloveniji je toliko visoko izobraženih ljudi in nekih hudih strokovnjakov, pa smo kot majhen evropski narod še vedno takšni loleki, da se lahko sramujemo sami sebe napram drugim evropskim narodom :-)))))))))))))))))))))))))))))))))
Ok, to je zdaj izpadlo, kot da sem tutalno nedružaben človek, ki noče nobenih novih stikov.
Ni tako. Hočem povedati, da ne čutim potrebe zapadat v neke debate osebne narave z neznanci.In mi je čudno, ko mi nekdo, ki me komaj pozna, začne govorit o sovjih osebnih problemih. Jaz imam svojih zadev dovolj, tuje me ne zanimajo.
Pr meni je tako. Ko človeka vidim prvič, sem ful previden. Samo vljudnostne fraze, nič več. Z večino ljudi nimam nobenih skupnih interesov in sploh ne vidim razloga, zakaj se potem delati, da smo prijatelji. Če se pa z nekom “začutim”, pa to tudi kr hitro pokažem in potem več ni problema, smo prijatelji.
Imam zelo malo ljudi, ki bi jim zaupal, z večino sem bolj na distanci, je varneje tako.
Ni mi tako dolgčas v življenju, da bi kr nekaj ogovarjal neznane ljudi. In če mi nekdo recimo na avtobusni začne kr nekaj govorit, si mislim, ma mene si si našel, daj nehaj no in grem ponavadi stran.
Pač, imam dovolj stvari v lajfu, na katere moram mislit in me ne zanima življensjka filozofija vsakega, ki me sreča.
BIG REPLY 🙂
Torej po tvoje samo invalidi lahko zbolijo za depresijo? Preberi si kakšno knjigo o depresiji da boš vedel kaj več..
@Princess28
Ja dej mi že enkrat cifro…imam fetiš na stare…. 🙂
Ti se raje jočeš v lambotu, jst se pa raje smejim v šotoru…..kako sva si različna
@Če bi bilo res
Ja midva pa bi se morala spoznat :)) Jst vedno vse pozdravljam po hribi, pa z nasmeškom vedno. Po moje bo naša generacija ostala tako kot je zdej….torej brez pozdravov.
Glede vrednot v življenju pa jih ljudje vedno bolj pozabljajo in dajajo prednost cashu. Nažalost lahko ta problem “reši” le vojna in začetek z nule…tako kot so to storili naši dedki in babice….ki vedo marsikaj povedat….le poslušat jih je treba
ja, če mi poveš kaj misliš pod simple minded
aha, torej če ti ni všeč stališče drugih…jih začneš žalit…fajn..potem sem jst tisti nezrel 🙂
Ljudje smo različno občutljivi, to bi mogla vedet…če bi imela kaj v glavi in bila bolj zrela bi drugače pristopala do mene oz.do ljudi ki jih ne poznaš…..ma sej s tem sama sebi delaš sramoto…
Od @Če bi bilo res se lahko veliko naučiš, saj ji ne sežeš niti do kolen
Sodeč po tvoji nesramnosti bi tudi rekel da ne boš dobila kaj konkretnega v življenju
Glede Xbox-a pa tako : vidim da si polna predsodkov…igra xbox…aha…nezrel
še en primer: posluša techno…aha…je na ecstasy-u
Če še neveš tisti nogometaši ki jih gledaš, pred katerimi se ti cedijo sline igrajo vsi xbox ali playstation….ma kaj ko so tako lepi ane….pa tudi kar nekaj punc +30 poznam ki igrajo…..potem so te nezrele ane…ja……ti že veš
@vsi
Hotel sem samo povedat da dejte šanse tudi tistim sramežljivim, mirnim, tihim….lahko vas zelo presenetijo in v njih lahko najdete zlato….
Sem že povedala, da je to tvoj problem, če se počutiš užaljenega. S tem kar imam v glavi sem zelo zadovoljna in skrbno pazim na to, da ne bom postala podobna tebi ali večini tupoumnih zmazkov z bingeljnom kot si ti. Sramoto verjetno čutiš ti, jaz je ne, saj za svojimi besedami in dejanji stojim. Ne vem kdo je “Če bi bilo res” in me niti ne zanima, ni mi v interesu se primerjati z drugimi. Kaj to pomeni, dobiti kaj konkretnega v življenju, ne razumem pripombe niti malo. Ne zanima me, kaj poslušaš, da se pri teh letih igračkaš z xbox-om res ni zgledno prej otročje, da bi se ukvarjal vsaj z športom bi še razumela ne pa nek virtualni svet. Ne cedijo se mi sline po nogometaših, pravzaprav se mi ne po nobenem človeku. Žal je tako da mnogo posameznikov ne ozreli nikoli ne glede na starost in ti si na dobri poti, da boš del te “elitne” skupine, ki je predvsem bistvo “gnilobe” sleherne družbe.
Mnogo preveč se ceniš, če si domišljaš, da si zlato…za božjo voljo, a si prišel na ta svet skozi druga vrata za razliko od vseh nas ostalih, ali zakaj se imaš za zlato? Ti kar bodi miren in sramežljiv v osebni predstavitvi, toda tvoje tipkanje smrdi po pasivni agresiji. Ne bi te želela spoznati, že na tem forumu si mi več kot odveč. HVALA za razumevanje.
hahaha
Ja seveda tvoj problem ni nikoli. Ti vse veš in vse znaš. Bo že tako ja. Važno da si prepričana v to.
Še 1x si dokazala da si polna predsodkov…fajn
Lepo da si me označila kot gniloba družbe….res faj…primer: dejmo še vse črnce in različno misleče ubit
hahahaha
zdej se pa že preveč cenim…..prej sem bil pa nesamozavesten
hahhaha spet ni prav
Ja seveda zdej boš še rekla da pretepam ženske. podn od podna.
Zdej pa zadosti, ker se mi ne da več ubadat s tabo, ker namesto da bi povedala kaj konstruktivnega streljaš v prazno…..
Imaš narejen napačen faks, ker pri delodajalcih nisi zanimiva, ko – saj imaš prav -, ne greš delati kar vsega po spisku. Imaš fakse, ki so v poklicnem smislu še vedno deficitarni, te praktično čaka zaposlitev, pa če se ji še toliko izmikaš. Menda ne boš zanikala, da je pa pri vas kar precej na vipu (veze in poznanstva) in sreči, ki ti je upam, samo trenutno, malo obrnila hrbet. Tako mimogrde, faksi se razlikujeo tudi po politiki, ki vlada znottraj njih, (saj veš, na kaj se to nanaša) Ti verjetno dobro poznaš glasila in zbornike in ostalo solato, jaz tega ne berem, toliko da vem, kdo je rektor ljubljanske univerze, no to pač vem, a ne 🙂 🙂 Me administracija ne v tem ne v drugačnem smislu ni nikoli zanimala. Tudi se nisem za študij odločala ravno, ker bi poslušala akademike (koga sploh s tem misliš, člane sazuja ali univerzitetne profesorje?)ljubljanska univerza pa je na 151. mestu med svetovnimi, (toje pač podatek) ji verjetno vse članice niso v čast, nekatere pa resnično popravljajo povprečje, ne bom zdaj naštevala, da ne bom naredila kateri krivice, saj to niti ni pomembno. Da so naši univerzitetni učbeniki bolj malo prevajani, pa menda lahko najdeš razlog v tem, da smo vendar 2 milijonski narod, ma meni je že to fascinantno, da sploh še imamo svoj jezik in da lahko govorimo, pišemo in študiramo ne samo jezikoslovje ampak prav veliko študijev, upam, da se bo to še ohranilo, a ne. Pač nisem tako zahtevna in pikolovska, določene stvari so lepe, če jih hočeš videti, in čeprav, saj je meni tudi težko, saj res bluzim, saj imam probleme sama s sabo, ampak ne vem zakaj bi to potencirala, ah te stvari zdaj niso več za javni forum–
[/quote]
Ok, jaz svojega mnenja ne bom spreminjala, drži da nas je le 2 milijona, univerz, fakultet, visokih šol (javnih in zasebnih) pa imamo toliko kakor, da bi nas bilo 10 x več 😉 151 .mesto, eh, preberi si malo kriterije za razvrščanje na to lestvico, sicer pa na ta “elitne” lestvice ne dam popolnoma nič; meni so samo akreditacije veljavne (ki nimajo trajne veljave za razliko od akademskih nazivov, kjer se ne zahtevajo obnove znanja akademikov za ohranitev le – tega, kar jaz osebno vidim kot napako!) in primerljivost doma pridobljene izobrazbe v tujini, s tem pa so kakor poznam iz prakse kar težave; praviloma bi naj to “bolonja” odpravila, če je to res, mi še zaenkrat ni znano.
Meni je pa to fascinantno ironično – v Sloveniji je toliko visoko izobraženih ljudi in nekih hudih strokovnjakov, pa smo kot majhen evropski narod še vedno takšni loleki, da se lahko sramujemo sami sebe napram drugim evropskim narodom :-)))))))))))))))))))))))))))))))))[/quote]
Jaz svojega mnenja tudi ne bom spreminjala, bi bilo ne fair in nespoštljvo do drugih ki so iz mojeg ain sorodnih področij, ki smo itak malo premaknjeni in bolj na stranskem tiru po kriteriju družboslovcev. Kolikor vem, ljubljanska univerza pade samo na kriteriju tujih profesorjev in domačih, ki da so bili premalo časa v tujini, pa še to, dvomim, da se nanaša na članice, (fakultete) ki ji popravljajo ime. Saj je vendar jasno, da so nekatere kar nekaj. Tudi odnosi, politika se od faksa do faksa lahko bistveno razlikuje, ne vem, če bi rada, da tu pišem kake primerjave? V sloveniji pa imamo sicer preveč kar nekih šol in čisto preveč univerz mislim,da bi bili dve čisto dovolj– sramujemo pa se, kaj pa vem, to sem tudi jaz že študirala, kaj neki je s tem hlapčevstvom, ki nam ga je pripisal menda že engels (oz. ga je hrvatom, medtem ko za nas sploh ni vedel, da kot narod obstajamo, to sem nekje zasledila, čisto možno je netočno), ok pustimo to, takrat smo se pač potulili, da smo lahko preživeli, danes pa saj ne vem, menda smo se s tem že toliko identificirali, da ne znamo več drugače. Je pa vendar nekaj, to sem tudi sama že ugotovila, da je prav priročno se včasih napraviti neumno, sploh za žensko je vedno boljše da ni prav pametna.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Ne rabim jst brat knjigc za stvari, ki so mi čist crystal clear. No kaj se ti je pa še lahko dogodilo. Ti je umrla cela familija v letalski nesreči ? Shit ej vi pa vaše knjige. Imel sem prijatelja v osnovni šoli, ki mu je že pri 8ih letih umrl fotr, ko je padel po stopnicah. Pri 15ih mama zaradi raka. Pri 20ih so njega na nekem žuru vrgli iz balkona in ga na žalost ni več med nami, RIP homie. Danes je pa samo še njegov brat živ in živi sam v tistem stanovanju. No zdaj si pa predstavljaj, da si na njegovem mestu. Bi blo fajn ane ?
@katenjka, potem pa mi povej, zakaj Slovenija ne zna izkoristit mladih izobraženih ljudi, ki so recimo študirali v Ameriki pa na Švedskem, zakaj jim za njihovo preveliko kvalificiranostjo ponudijo zgolj izredno profesuro na fakulteti? Potem je jasno da gre ta oseba raje nazaj v tujino, kjer jo znajo cenit in jo zaposlit njeni izobrazbi primerno. Večja plača je le stranski produkt tega.
Drug primer, moj dober kolega bil zaposlen kot mlad raziskovalec na neki naravoslovni fakulteti, iztekel se mu je čas, namenjen mladim raziskovalcem, odpustili so ga, končal je še doktorat in zdaj bo šel v Ameriko raziskovat neke zadeve na njihovo vojaško univerzo po povabilo tamkajšnjega profesorja (spoznala sta se pa na lj. kongresu). Kaj hočem povedat, je to, da če imaš faks in znanje pa pamet, te v tujini zlahka “ponucajo”, tukaj se te bolj podajajo, da ne omenjam začetniških plač v zdravstvu, poden! Nekdo z doktoratom ima manj plače kot štromar.
@samski 34letnik: če bi znala opisat, ne bi uporabila angleškega izraza, morda lahko tu pomaga princess28, ki je bolj domača v angleščini. Jaz sem tebe vprašala za tvojo definicijo preprostosti, ne moreš zdaj mene vprašat po isti definiciji, če je ne poznam 🙂
Jaz ti priporočam, da raje nehaš živet v tisti tvoji pravljici, ker je že skrajni cajt. Takšni moški so ženskam neprivlačni, če še nisi uspel dojet v vseh teh letih. Nič jih neboš presenetil, kvečjemu dolgočasil, če že kaj. Sramežljivi ne pridejo nikamor, samozavestni pa dobijo skoraj vsako. In nisem si jaz tega izmislil, tako pač je.
Katenjka-tisti kontekst, ki sem ga napisala o Lamborginiju je bil mišljen kot joke:)
samski34-sadni ima prav, ne smeš se skrivati za masko tihosti in plašnosti, ženske ne maramo tega, ni privlačno ampak je feminine. Če boš tak te bodo ženske samo kenslale, ali pa izkoristile. Nobena ne išče sramežljivega fantka ampak ženske iščemo samozavestnega moškega, protektorja. Tako je že od pamtiveka.
Ne poznam vseh teh administrativnih postopkov in politike, ampak kolikor vem si pač fakulteta- članica izposluje pravico do nekega števila mr, ki jih potem spravi do doktorata in ti doktorji znanosti so lahko točno to v narekovajih- tudi prilično neuporabni. Za svoj faks in še za nekja bi lahko rekla, da takšnih ni, v kolikor se ne more zaposliti na sami fakulteti ali na kakem raziskovalnem inštitutu, še vedno lahko gre v gospodarstvo, ni ravno neke panike po tem, da bi že moral v tujino, ker je država toliko mačehovska, je pa tu vprašanje, zakaj ne iti v tujino, saj konec koncev gre za kompleksno stvar, za multikulturne izkušnje, za nek drug način življenja, vsekakor za možnosti, ki jih doma ni…
Tu bi še dodala, da pač smo vendar kot majhen narod, in to s prilično dobrimi fakultetami (nekaterimi, ne mi pisati, da so vse po vrsti slabe) vendar omejeni kar se tiče raziskav in možnosti, da je vendar smiselno to delati skupinsko, in od tod je razlog, da se mogoče kdo tu ne najde. Gre pa za izjemne primere, veliko je takšnih, ki zase mislijo kako so zelo zelo izobraženi in potem pričakujejo da jih bodo kar vsi nosili po rokah in da bo vsak delavec v prozvodnji, ki v hrupu, vročini, na mrazu ali v dežju za 450 eur, ki še ne ve, če sploh– delal (posredno, a ne) za njih. Namreč tu so velike napake, ki presegajo (ekonomsko administrativno) stroko in so že stvar morale– če mene vprašaš, je ta sistem, ki so ga postavili in ohranjajo po večni ljudje s tebi sorodnih področij, napačen. Če bi bile v naravoslovnju in tehniki tolikšne napake,… in ne ne favoriziram zdaj nikogar oz. ne podtikam, kdo da je bolj/manj nemoralen…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.