Kje se zbirate SAMSKI MOŠKI (30-40 let)?
Krivokljun, mislim da folk ki se opisuje da so skromni, s tem mislijo da niso high maintenance. Torej da ne pričakujejo prav veliko, da so zadovoljni tudi z manj. Čeprav jih to mogoče moti, vendar nimajo mogoče poguma in samozavesti da bi izrazili svoje prave želje, in potem se skrije za masko skromnosti.
Se s tem deloma strinjam, sploh v kontekstu skromnosti pri denarju, da te ne more osrečiti, ampak še vedno bi raje jokala v Lamborginiju;)
S starejšim folkom je vedno lažje vzpostavit pogovor. Bolj odprti so, še srečni so če jim kakšno pripomneš. Jaz sem rečmo zadnjič, ko sem ga chillal s frendom zunaj pozdravil eno starejšo gospo, ki je prišla mimo. Pa je še nikoli nisem videl v življenju. Sm ji reku : Oooo dobr dan gospa kako smo kaj.” Mogla bi vidt tist njen izraz na obrazu, kok je bla vesela že samo to da jo je nekdo opazil. Na avtobusu se tudi kar dobro opazi ta razlika med starejšo in mlajšo generacijo, je kar očitna. Prvi vedno pripravljeni za pogovor, drugi pa bolj zaprti & resni.
N govorim o obnašanju, temperamentu. Najbolj neumno se mi zdi že recimo pri naših severnih sosedih, da gresta fant in punca na kavico in bo vsak zase poravnal račun. Slovenci pa smo po moje itak zmes vseh teh kultur, nekje na sredini, ker se že po regijah precej razlikujemo.
Men se tudi to zdi čudno, poravnavanje računov vsak zase. Sem očitno old school v teh zadevah, je lepo da moški poravna zadeve in da je gentelman. Samo ne obsojam takih, ki plačuje vsak posebaj, mogoče so tako vzgojeni ali pa se tako dogovorijo. Ne jaz nasplošno nisem imela problemov z angleži so mi bili full odprti in prijazni. Sploh na cesti, ker imam katastrofalno orientacijo jst:)
Princess, ljudje, ki niso pomilili svojega nosi izven meja naše ljube državice, vsak za dlje časa, da bi spoznali drugo kulturo, ne dojemajo, da smo Slovenci tisti, ki smo zaprti, ne pa da so tujci “agresivni”. Tujci ti priskočijo na pomoč, tudi sama lahko povem za Anglijo, sem živela nekaj mesecev gor, povsem druga mentaliteta kot pri nas. Če povem samo to, da so ljudje v naseljih v hišah ponoči živeli odklenjeni, ker ni bilo ropov. Kaj takega pri nas si ne moreš misliti.
Sadni, Samski, prav sprašujem se, zakaj je do tega prišlo.
V končni fazi so nas tiste med 30-40 vzgjali tisti, ki so tam nekje nad 50, 60 let, tisti, ki znajo pozdravit. V naši generacij pa čisto kontra.
Se prav sprašujem ali bo naša generacija pri 60ih taka kot sedaj, brez pozdravljanja, ali taka kot so sedaj 60 letniki?
In kje se skrivajo tisti 30-40 letniki, ki jim ni težko pozdravit in nasmenit se mimoidočemu pohodniku, planincu, sprehajalcu…
Da ne govorimo o tem, da se vse več ljudi lepi na tiste ljudi, ki imajo drag avto, oblačila in tako naprej. Mislim, da je ravno v tej temi nekdo pisal, da naj se moški obleče v dražja oblačila dragih znamk, ko gre na tek, da ženske opazimo stil… ne vem no, to je meni čisto mimo.
Zakaj se ljudje lepijo in dobrikajo tistim v dragih avtih, oblekah, onim preprostim ljudem pa ne? Pa poznam tudi precej dr. pa na zunaj ne vidiš, da ima kar spodobno plačo, ker se nosi povsem preprosto.
Je pa zanimivo to, da moški isto opažate pri ženskah kot jaz pri moških :). Se pravi, da tudi glede na spol zadeve niso nič boljše ali slabše.
Ja krivokljun, jst sem tudi mislila iz tv-ja, medijev, govoričenja, da so angleži res zategnjeni in hladni. Ko sem pa dejansko tja prišla in živela tam je bilo pa čisto nasprotje, tako da defenitivno eden izmed big stereotipov o njih. Potem še ena stvar mi je ful bila opazna v Londonu, customer service, ljudje v trgovinah, bankah, frizerji…so bili veliko bolj prijazni kot v Sloveniji. Ne vem mogoče je to tudi zaradi tega ker dobijo višje plače, je več aspektov. A to si bila tudi v Londonu, mislim v katerem predelu Londona si živela? Jst sem bila v Watfordu.
Bournemouth. Obalno mesto. Nikoli ne bom pozabila njihovega grdega pogleda in komentarja enega izmed njih pri vstopanju na bus Postavite se v vrsto. haha Ja, tam se res lahko počutiš kot največji seljak.
Kolegica od moje sestre je tam študirala petje, je operna pevka, tam več let živela, je rekla da je London svinjsko drag. Ena moja kolegica je živela v Londonu 1 leto pa se je vrnila. Šla “za foro” gor, si našla službo v sariko varianti štacunci pa nekaj aup pair in je bila prav zadovoljna. Je pa dost neprespektivno, če ne misliš zares tam kariere ustvarjat, ampak si bolj na počitnicah oz. samo za določen čas. Bolje resno ali pa nič.
Morda, spomnim se, da mi v tvojem prvotnem postu ni bilo všeč tvoje stališče, da lepe dekleta ljubijo barabe in če imaš takšen vzorec v glavi, te ne bo nobena marala ne glede na to ali je prava lepotica ali nasprotno od tega.
Glede žaljenja pa takole: vse kar napišem je zate žaljivo, zakaj doživljaš moje izjave kot žalitev, to sam pri sebi razčisti, tu ti jaz res ne morem pomagati. Si kdaj slišal za zrelost, sodeč po tvoji občutljivosti še dolgo ne boš do te faze prišel, tudi zaradi tega boš težko našel dekle ali pa takšno, ki bi te (takšnega kot se tu dokazuješ) prenašala dlje časa.
Krivokljun, je res, sem se sama tudi kot navadna kmetica počutila prve tedne v Londonu, sem tudi tam delala, v enem njihovem IT podjetju. Moram reči da sem imela veliko ljudi, ki so mi pomagali pri vsem. Se ogromno naučila, ampak hotela sem dokončati faks v Sloveniji, in zato sem se vrnila. Je London res drag, ampak plačo sem imela kar dobro, sploh v primerjavi s tukaj, imam še sedaj nekaj prihrankov od tam. Sedaj sem si rekla da ko dokončam faks, da spet začnem iskati job v Angliji ali pa nekje na Irskem. To je res če nimaš točnega plana kaj početi v Londonu se boš 100% vrnil. Jaz sem sicer vedela da nočem ostati na dolgi rok zaradi študija, ampak si pa predstavljam ko bo tega konec da bi si v Angliji ustvarila življenje. Tudi moj best frend slovenec, resno razmišlja da bi šel od tukaj. Ker dobi tako slabo plačo. Verjetno bova skupaj hodila na bilingual job fairs, ki so običajno po evropskih mestih. Zadnji je bil v Dublinu v marcu samo se ga nisem udelelžila. Pa full dobre firme so bile tam google, e-bay, microsoft..
Princess, razmišljam, ko to pišeš, praviš, da si spiritualna oseba, ne vem v kateri višji dimenziji je tvoja duša ali kako točno je s tem, nisem čisto pozorno brala, tudi verjetno ne bi razumela, ampak ti bi šla v tujino zaradi denarja? Kaj neki pa boš z denarjem no? Mislim, jaz bi tudi šla, ko omenjaš anglijo ali irsko, bi se mogoče še celo zaštekala z njimi, ki so pač takšni kot so, hladni, zaprti ali ne pač– koliko vem, imajo en specifičen način humorja namreč iz samih sebe in to mi je prilično blizu, ampak denar bi bil tu daleč daleč na drugem mestu kot razlog zaradi katerega bi šla tja–
A res denar vse plača, celo (duše) izven realnih razsežnosti?
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Daj katenjka, ne sprenevedaj se! Ne moreš preživet brez denarja! Še posebno, če delaš in živiš v civilizaciji, ne pa nekje bogu izza nogu na neki gori kot guru in se prehranjuješ s koreninicami.
Se pa strinjam s zs glede študija v tujini. Ko jebe slovenske fakse, tam bi se vpisala in doštudirala. Ja, okej, so svinjsko dragi, samo si delala in imaš še zdaj od tam prihranke.
Zmedena_samica, zaradi denarja nisem v tujini doštudirala. Enostavno je bilo preveč, sem pa najprej to varianto poisukusila samo ni zneslo. Bolj enostavno je dokončati zadevo v Sloveniji.
Katenjka, ne, ne bi šla samo zaradi denarja, sploh ni denar prvi na paleti. Bolj zato ker se bolj doma počutim v Angliji, in meni kariera veliko pomeni, ne zaradi denarja samo all in all v tujini se lažje realiziram kot tukaj. So večje možnosti, večji trg, več različnih služb. Mene zanima računalništvo in v Sloveniji je težko prodreti v to branžo. In ja na žalost je to še vedno tretja dimenzija in vsi uporabljamo denar. Osebno si ne predstavljam na dolgi rok v Sloveniji da bi si tukaj ustvarila življenje, imela stanovanje itd..in delala pod 1000 €, da bi imela samo za osnovne stroške, in si ne bi mogla privoščiti potovanj in ostalih dobrot. Sem pa že pisala da se nimam za nobeno poduhovljenko, če že hočeš vedeti po zrelosti duše sem nekje na sredini:) vsaj tako po besedah astrologov. Se imam pa še ogromno za učiti. In kot estet, imam rada lepe stvari in udobje, in za to je potreben money. Ne smatram se za super materialista, samo kaj morem če imam rada lepo, me osrečuje in spada k mojemu lajf staylu:) Itak Katenjka poskusi, mene je tujina precej spremenila. Predvsem v tem da sem izgubila strah pred veliko stvarmi.
Forum je zaprt za komentiranje.