Kje se zbirate SAMSKI MOŠKI (30-40 let)?
In se počutiš “nelagodno”, ti se tako počutiš ne tisti ki govori.
Kdo ima potem “problem”?
Ona se v družbi slovencelnov ne počuti sprejeto, kakor se tvoj sogovornik ne bo počutil s tabo in te drugič ne bo več “moril” s svojim življenjem….
Težka filozofija 🙁
Jah no Spider, smo si pač različni. Če ti smatraš določen tip komunikacije za vsiljivega ga nekdo drug smatra za simpatičnega in v redu. Tako kot ta druga oseba smatra nekoga, ki je nezgovoren, sramežljiv itd..za dolgočasneža…Vsakemu svoje. Jaz se smatram za precej odprto osebo, ko sem bila v tujini, mi je taxi šofer, v tistih 45 minutah od Gatwicka pa do Londona povedal skoraj vso svojo life story:) Pa me ni čisto nič motilo, prav dobro sem se počutila. Veliko bolje kot da bi bila celo vožnjo stroga, živčna tišina.
Pardon, ker nisem vprašal, če se lahko vključim v debato. 🙂
Vseeno pa moje vprašanje ostaja neodgovorjeno in sameva tamle zgoraj. 😉
Tujina jo privlači. In kaj ti to pove? Glede na to, kar je povedala, bi jaz sklepal, da jo privačijo odprti ljudje. Smo slovenci odprti torej? Po moje da, po večini ne.
Evo, zadnjič mi je neka južnjakinja, ki me pozna par dni v pol ure razložila celo svojo življenjsko zgodbo in potem je bila še ful užaljena, ker nisem preveč zavzeto poslušal. Potem mi je še povedala, kaj vse jo moti pri meni. Marš, kopile, ko da me sploh zanima, kdo te je sploh vprašal za mnenje? Pa kdo si ti, da boš meni govorila, kaj te moti pri meni? Meni je ta jugovička mentaliteta kr nekaj, prvo te posiljuje s sovjo življenjsko zgodbo, nato te še oskrbi z neko kao kontruktivno kritiko tebe, za katero niti slučajno nisi prosil..In to ti dela človek, s katerim si na zdravo-zdravo in ga poznaš nekaj dni.
Južnjaki so čudni ljudje.
Neki Kitajec na onem trikolesniku nas je ( bili smo sami moški ) na vsak način hotel peljat v slačibar, da nam bo ful popuste zrihtal, pa to. Komaj smo mu dopovedali, da gremo raje v kakšen bar na pir.
V Madridu je bilo huje, tam je ena ulica v centru, ko te kurbe sredi dneva za rokav cukajo, so kr tečne.
Pa dobro, kaj si ti res malo čuden, ali se delaš neumnega?
To je forum, virtuala, če nihče ne bi izrazil mnenja, brezveze da obstaja. Zdaj ne vem, ti v realnem življenju vsakemu vsiljuješ svoj pogled na njegovo življenje?
S kakšno pravico nekdo nekomu, ki ga še ne pozna niti dobro, niti nič, vsiljuje neke kritike? To je meni, oprosti, bizarno. Meni ne pade na kraj pameti, da bi kakšnemu znancu začel predavati o njegovem življenju, če sam ne prosi za nasvet.
Če mi nekdo, ki mi je blizu, nekaj reče, že razmislim in upoštevam. Od neznancev ali polznancev si pa v reali ne pustim soliti pameti o mojem privat življenju.
Pa dobro, kaj si ti res malo čuden, ali se delaš neumnega?
To je forum, virtuala, če nihče ne bi izrazil mnenja, brezveze da obstaja. Zdaj ne vem, ti v realnem življenju vsakemu vsiljuješ svoj pogled na njegovo življenje?
S kakšno pravico nekdo nekomu, ki ga še ne pozna niti dobro, niti nič, vsiljuje neke kritike? To je meni, oprosti, bizarno. Meni ne pade na kraj pameti, da bi kakšnemu znancu začel predavati o njegovem življenju, če sam ne prosi za nasvet.
Če mi nekdo, ki mi je blizu, nekaj reče, že razmislim in upoštevam. Od neznancev ali polznancev si pa v reali ne pustim soliti pameti o mojem privat življenju.[/quote]
Ne delam se, le odpiram debato. 🙂
Zakaj si jo pa potem tako dolgo poslušal, če se ti je zdelo da te “posiljuje”? Zakaj pa ne moreš razumet, da si ljudje med sabo nismo enaki? Eni radi spregovorijo o sebi v prvih minutah, drugi pa rabijo več dni druženja, da se lahko odprejo. Nekateri se sploh nikoli ne odprejo. Te je s tem, ko se ti je odprla, kakorkoli škodovala?
Angleži so precej bolj “zaprti” od Slovencev. V Londonu imaš domala vse nacije.
Meni sta moteči samo skrajnosti, pri južnjakih, če je nekdo vsiljiv in te ne bombandira z zasebnimi vprašanji, pri severnjakih pa, da so preveč “odmakjeno-hladni”, da težko navežeš stik in da ne najdeš prave sproščenosti.
In se počutiš “nelagodno”, ti se tako počutiš ne tisti ki govori.
Kdo ima potem “problem”?
[/quote]
Mene pa to sploh nebi motilo, jaz pa razmišljam ravno obratno. V takšnem okolju, kjer bi bili ljudje bolj odprti, pripravljeni za pogovor bi bilo moje življenje še dvakrat bolj razburljivo kot sicer. Samo saj vemo kako je danes, napaka je že da nekomu rečeš živjo, pa tudi če je to sosed, ki živi ena vrata nasproti tebe.
Jaz angležev nisem doživljala kot hladne in zaprte. Čeprav naj bi bili po tem poznani. Pa sem v Londonu živela in delala eno leto. Še, ko sem se enkrat zgubila sem naletela na 2 starejše ženske, klasične angleške babice. Pa sta me opazili, ko nekaj lutam okoli postaje za bus, sta me ogovorili če kaj iščem. In sta mi potem pomagali pogledati na kater bus moram iti. Drugače je pa tako Matjazko, tako kot se ti z drugimi obnašaš, tako se bodo drugi s teboj:)
Ne vem, če je to ravno najboljši ulov. Mislim, dobro je bit notranje motiviran, vsaj malo aktiven. Jaz si pod mirnega in sramežljivega predstavljam nekega neizkušenca z nizko samopodobo, ki mu je vseeno, kaj se dogaja okoli njega.
Nikoli ne vem, kaj pomeni ta beseda v kontekstu opisovanja neke osebe. Preprost kot simple minded ali preprost kot neobremenjen in spontan?
Navedeno
samski34
Iščite med mirnimi, sramežljivimi..
Ne vem, če je to ravno najboljši ulov. Mislim, dobro je bit notranje motiviran, vsaj malo aktiven. Jaz si pod mirnega in sramežljivega predstavljam nekega neizkušenca z nizko samopodobo, ki mu je vseeno, kaj se dogaja okoli njega.
Jaz si predstavljam serial killerja:))), hecam se. Sam ja, običajno iz prakse sem videla da so taki mirni sramežljivi bolj neizkušeni pa tudi na samozavesti jim zna primanjkovati.
@Če bi bilo res
Lepo si napisala…….isto se dogaja tudi meni, le da s puncami seveda 🙂
Jst vedno pozdravim in se trudim vzpostavit pogovor…..
Kar vztrajaj naprej….le pravo osebo na pravem mestu in ob pravem času moraš dobit.
Medtem pa uživaj samsko življenje….saj (glede na to kaj pišejo tukaj določene zafrustriranke) življenje v dvoje prinaša tudi veliko problemov 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.