Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kje se iz Rakovnika (Ljubljana) pride na Golovec

Kje se iz Rakovnika (Ljubljana) pride na Golovec

Pozdravljeni,

če kdo morda pozna ta konec Ljubljane – kako oz. kje se z Rakovnika pride najbližje na Golovec?

Pa še to – ali je Golovec v takih dneh, kot so zdaj, “razmočen” (ne vem, ali so poti nasute ali ne, predvidevam, da ne …), oziroma kako je za tečt oz. hodit?

Vnaprej hvala za odgovor!

vse poti v htib vodijo na golovec

na vrhu je makedam, do tam pa je verjetno bol blatno … lahko greš mimo ribnikov gor, lahko od cerkve gor … po gozdu in nato prideš do makedama.

če bi rada pa skos lepo cesto pa od Hradeckega po cesti …

R, hvala. Od cerkve gor sem že poskušala prit, prišla sem do ribnikov, potem pa je vseh poti zmanjkalo … oziroma so postale nekako čudno poraščene… A je kje kakšna bolj obljudena (prav z Rakovnika gor)?

če greš pri desnem ribniku (tam kjer lovijo ribe) točno v ovinku pred ribnikom desno v hrib na začetku sicer res zgleda divje, ampak po prvem klancu prideš na utrjeno pot

če greš pri levem ribniku mimo prvega, imaš pred drugim tudi speljano pot v hrib, ki se po prvem vzponu lepo razširi

če greš mimo cerkve med travniki po poti gor pa v gozd tudi vidiš lepo shojeno pot, ki pelje do vrha

drugih poti pa skoraj ne uporabljam, edino še eno skrito za zadnjimi bloki, oz. garažami …

Hvala, zdaj pa mislim, da bo šlo. Sem ti v zahvalo en plusek prilimala 🙂

Oh, lahko se gre predvsem po vecji poti ob robu travnika direktno nad rakovnisko cerkvijo, lahko se na isto pot prikljucis po stezi neposredno iznad kapelice lurske Marije in si gor na Golovcu pri observatoriju. Te poti so zanesljivo nekoliko blatne ob vremenu kot je zdaj.

Potem imas pa nekajsto metrov naprej od Rakovnika z Dolenjske ceste odcep na desno mimo kitajske restavracije, kjer se zacenja makadamska cesta cez Golovec do Hrusice. Na tej cesti se na prvem ovinku zacenja urejena pescena steza, ki se serpentinasto dvigne do sedla na Golovcu, ki je nekje na sredi poti med observatorijem in Crnim vrhom. Tu je tudi prikljucek na PST in po tej poti ne glede na vreme ni blatno.

pardon, odcep na Golovec je z Dolenjske seveda na levo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close