kje se da zmazat fajn kosilo – gorenjska 40 ljudi
Naša gorenjska postojanka je gostilna Rekar pri Kranju oz. po moje je tisto Orehek ali kaj. Imajo precej prostora, hrana je okusna, sveža (nimajo v naprej pripravljenih kosil), dobi se tudi kaj za nemesojedce (prosena kaša z jurčki je res mnjami tam). Je pa zagotovo treba rezervirati in tudi kdaj imajo dopust žal ne vem.
lp tinca
omenjena lovska koča je pri Završnici pod Stolom. je dobro in ugodno. Dobro, ugodno in z velikanskimi porcijami je tudi pri Trebušnik-u v Žirovnici amapk ga znajo lokalci zelo pošimfat.
no na tovrstno moje povpraševanje sem se letos zelo nasankala. Svetovali so mi gostilno Repanšekv Radomljah.
Dragooooo ( za ljudi smo plačali in pod vsakim nivojem povprečnbosti. Ne gremo več tja, enakega mnenja je tudi znanka, ki je bila ob podobnii priložnosti tudi tam. Zato svetujem previdnost, kdo ve kdo se oglaša, sama razmišljam, da morebiti kar lastniki delajo reklamo…
vse zgoraj naštete gostilne so nikakve (res pa je, da za mal denarja lahko nafutraš – z neokusno hrano – veliko ljudi). IZJEMA JE REKAR (pa še ta ne vedno)!
spomnila sem se še dveh, približno istega ranga – za mal dnarja veliko mastnega piščanca, tenstanega krompirja in zelenjave brez okusa: gostišče Dežman (Kokrica), gostilna v Podbrezjah (niti ne vem imena).
Samo v Podbrezjah se pazite hude lastnice, ta te tako okomandira da še veš ne kako ti je ime. In ti zmeraj poskuša prodat nekaj kar ji ostaja v kuhinji.
Pa bog ne daj da prideš s psom blizu, je menda na vsakem stebru od terase znak da je prepovedano. Hrana je drugače res bolj tako tako, relativno dobre so koline, za katere zdaj ni sezona, znani so pa po enormno velikih dunajcih, ki visijo čez krožnik so pa tanki kot pomivalka. Aja pa pomfrija nimajo…
Drugače pa ne vem če so tisto Podbrezje, mi rečemo Črnivec ??
kočna,
pozdravljen domačin! kdo se ni napokal hrane pri Štajercih, do takrat ne ve, kaj zamuja in kaj pomeni KOSILO (paza zmeren denar). pa brez zamere, sosed.
zdej sem že en čas na Štajerskem, verjamem, da se je gorenjskem ta čas marsikaj spremenilo, zato pa prosim vrle domačine za kakšen predlog (sam glede tega nisi bil zgovoren 🙂
lp, p
Forum je zaprt za komentiranje.