KJE NAJTI SEZNAM ZDRAVSTVENIH USTANOV
Sardinija je z zdravstvenimi ustanovami primerljiva s Slovenijo. Če greste prvič v tujino, bo to čisto primerna ocena. V vsakem večjem kraju se najde. V primeru potrebe pa samo domačine vprašaj, kje je najbližja. Saj imate lasten prevoz in boste v primeru potrebe lahko hitro pri najbližjem zdravniku.
Razen, če že vnaprej veš, da boste nujno potrebovali nujno zdravniško pomoč. V tem primeru raje ostanite doma, dokler si zdravja ne uredite do te mere, da boste sposobni za nekajdnevno pot.
Sicer pa Sardinija zdravstveno ni problematična. Poleg malarije, kolere, kuge, rumene mrzlice, aidsa, ebole, ptičje gripe in prehlada ni večjih nevarnosti.
Pozdravljeni g. Vito
V prvem odstavku sem izvedela pravzaprav vse kar sem želela vedeti, ker ko imaš enkrat otroke moraš biti na vse pripravljen, zato hvala za informacijo.
Glede na to, da ste že kar nekaj prepotovali, bi prosila še za kakšen namig po Sardiniji. Poleg obale me zanima tudi notranjost, kjer je menda aktualen tudi kmečki turizem. Zanima me tudi, kateri del obale je bolj zanimiv- vzhodni ali zahodni, ker imamo samo 14 dni časa, si želimo le-tega čimbolje izkoristiti.
Hvala in lp Nataša
Najprej predlagam spremembo topica, ker ne govorimo o meni, ampak o Sardiniji.
re Shamo:
Z drugo polovico zanikaš prvo polovico svojega stavka. Costa Smeralda še zdaleč ni najlepši del sardinske obale. Sicer stvar okusa, če bolj uživaš v s hoteli in trgovinami pozidani kot naravni obali, potem že, sicer pa nikakor ne. Costa Smeralda je samo najbolj razvipta in turistična, pa še blizu trajekta v Olbiji je.
re Nataša:
2 tedna je ravno prav za obdelati celo Sardinijo, kjer je za videti mnogo drugega kot plaže. Predlagam da naredite eno krožno pot iz Olbie mimo Coste Smeralde čez Galluro, skozi Sassari, Alghero (Capo Caccioa), Oristano (Capo S.Marco, Tharos), Costo Verde (dejansko sploh ni “verde” ampak velika puščavska sipina ob morju), S.Antioco, Teulada, Cagliari, pa v notranjost v Barumini (nuragi, Giara di Gesturi – Afriki podobna s plutovci poraščena planota), čez hribovito področje Gennargentu v Nuoro in Orgosolo, pa spet do vzhodne obale v Cala Gonone in nazaj do Olbie.
Celo pot vas bodo spremljali nuragi, vendar je najzanimivejši kompleks prav v Baruminiju. Če želite tudi plažo, je nekaj tega na severu otoka, pri Algheru, pri Oristanu, Costa Verde,… sicer pa so obale bolj strme in skalnate. Toliko v grobem.
Ker ste z avtodomom, ne boste imeli nobenih težav s prenočišči. Nekaj kampov se sicer spomnim (Alghero, Arborea pri Oristanu), vendar smo mi vedno postavljali šotore v naravi. Tam kjer je trava enakomerno popasena od ovc, je najravnejši teren za postavljanje šotora. Nihče nas ni nikjer preganjal, edino enkrat je prišla Polizia Forestale preverit, da ne kurimo ognja. Ob cesti so urejeni vodnjaki s tekočo pitno vodo, ne pozabite je imeti vedno dovolj pri sebi v avtu. Hrano si boste pa verjetno tudi sami pripravljali.
Pa še en namig: že junija je na Sardiniji peklensko vroče. Če je otrok še predšolski, ni vezan na počitnice in raje izberite kakšen drug mesec, nikakor pa ne julija ali avgusta.
Hvala za koristne informacije, ker si bomo tako lažje vsaj v grobem nekako začrtali smernice. Na pot gremo konec junija, tudi ladjo imamo že rezervirano za ta termin, ker zaradi službenih obveznosti ni šlo drugače. Vendar pa menda tudi v tem času ni velike gužve, pa tudi vročina upam, da bo znosna.
Imam pa še eno vprašanje, ker sem pač novinka v teh stvareh, ladjo smo namreč rezervirali in plačali preko interneta, koliko sigurne so te rezervacije?
Aja pa še to g. Vito, ko sem pobrskala o članih foruma sem ugotovila, da sva se midva že srečala. Pa čeprav vas površno poznam, vem da ste zagotovo taprav popotnik
Hvala in lp Nataša
Brez skrbi, te rezervacije so sigurne. Ti si jo samo sprintaj in imej s seboj.
A greste z Moby Lines? Upam, da ste izbrali nočno vožnjo. Tako lahko pridobite en cel dan v vsako smer.
Hm, malo si me v zadrego spravila. Nekaj Nataš poznam, ampak nobena me ne vika in večina od njih nima dveh majhnih otrok, tako, da se selekcija zoži. Kaj, ko bi kliknila tamle zgoraj na moj mail, da razrešiva to skrivnost.
se moram opravičit.. prehitro tipkal, premalo razmišljal..
želel sem samo napisat, da je smeralda najbolj razvpita/znana .. kje je najlepše je stvar okusa in subjektivna ocena. so se mi pa te plaže res vtisnile v spomin kot lepše v primerjavi z ostalimi videnimi na vzhodni strani.
ker pa sem bil tam nekaj časa nazaj in poleg tega še v maju, ne pa poleti ko se vse dvigne (cene in temperatura :), sem želel širši opis prepustiti komu bolj kompetentnemu, kot je to opisal Vito..
lp
Forum je zaprt za komentiranje.