Kje najdete v se te super lepe in poceni apartmaje tik ob morju?
Za predsezonske dopuste tvoja ozkogledna glava se ni slišala? Popust na zgodbo prijavo?[/quote]
Letos smo šli v kamp prek agencije, niti evra popusta ni bilo za zgodno prijavo – cena identična kot v kampu, pa je bilo rezervirano in vplačano januarja.
Popuste za zgodnje prijave dajejo tam, kjer dvomijo, da bodo spravili vse v promet – kjer vedo, da bo razprodano, pač ne. In tudi v tistih apartmajih ne, kjer konec sezone že sprejemajo rezervacije za naslednjo.
Zate so to bučke, zame pa lepa realnost. Za hiško sem plačala 115 evrov na noč, trenutna cena na netu je 200 evrov na noč. Sem hotela dopust podaljšati za en dan in bi mi ta dan racunali po 200 evrov. Moj dopust je bil v najvišji sezoni, ne gre za nižjo ceno zaradi predsezone.
Mi je pa cisto vseeno, a mi ti verjameš ali ne. :)))[/quote]
Ti skoraj garantiram, da bo 200 evrov za naslednjo sezono normalna cena, če bodo videli, da jo spravijo v promet po tej ceni. Tudi jaz sem videla na airbnb apartma za 70 evrov – cena za naslednje leto 165. Apetiti so narasli, nima veze tvoja zgodnja prijava. To je kvečjemu 10, 15 %, ne pa 50.
Po mojih izkušnjah najboljše počitniške lokacije ne najdeš na netu. Ker imajo tam stalne stranke, ki si dopust za naslednje leto rezervirajo že ob odhodu domov. En tak je na primer na Lošinju, kjer dopustuje moj kolega z družino. 25 evrov na osebo na dan so dali, z vključenim zajtrkom, wifi je, privat plaža je 50 metrov stran. Oni rezervirajo takoj, lastnik (ki svojim gostom rad peče ribe za večerjo) ima pa povpraševanje že v naprej. Če kakšen od stalnih za naslednje leto odpove (stalni imajo namreč vedno prednost), potem da možnost naslednjemu na čakalni listi. Običajno so to prijatelji od tistih, ki so stalni. Skratka ja, obstajajo idealne počitniške lokacije, ampak tiste ne potrebujejo oglaševanja na spletu, ker v bistvu nikoli niso na voljo za nove.
Če želiš dober apartma po nižji cesti se splača tudi zapeljat na blef v Dalmacijo. Tam domačini oddajajo apartmaje kar ob cesti. Jaz sem bila letos v Baški vodi (ki mi sicer zaradi ogromno betona ni najbolj všeč) in apartma smo imeli krasen. Julija smo za tri osebe plačali 65 evrov na dan (rezervacija je bila opravljena v aprilu prek Bookinga, kasneje so cene zrasle), klima je delala super, wifi tudi, plaža je bila blizu in tam je bilo pomembno še to, da je bila v okviru apartmajev tudi pokrita garaža, ker je tam sicer parkiranje kar problem. Je pa lastnica tudi sama oddajala apartmaje – tistih, ki jih prek Bookinga niso oddali, oddajajo na licu mesta ceneje. Toliko o tem, da so cene fiksne. Niso. Variirajo glede na sezono, ponudbo in povpraševanje, zasedenost in način pridobitve strank…
Se strinjam. Večina je nakladanje. Pa relativno, kot je ena napisala. Enim je lahko nek povprečen apartma ultra super, enim pa podn. Eni so zadovoljni, da se kopajo na špičastih skalah ali napol mandraču. Eni pa rabimo prod, mivko…..in čisto vodo. Za veliko lokacij na Hrvaškem vem, da mi jih lahko ponudijo za 10 evrov, pa ne bi bila tam niti minute nastanjena in da je vržena vsaka minuta mojega dopusta. Sem rajši doma in na našem kopališču v bližini.
Dejstvo je, da se ponuja ogromno stvari. Soliden apartma, na lepi lokacijo, pa še poceni, mir in bližinba mesta, trgovine, ……je težko najti ali pa je že februarja oddan za celo sezono.
Moj je pred par leti iskal na netu apartmaje, prebrskal jih je zagotovo 500, preveril lokacijo in možnost za kopanje na zemljevidih s fotkami (earth), …..Povem vam, da poceni, nora lokacija, mir, čudovita plaža….je skoraj tako, kot če zadeneš glavni dobitek. Če pozabimo na poceni, se je takrat za 150 ali 200 evrov na dan dalo dobiti tudi vse to. Končna ugotovitev je bila, da je cena v zelo tesni povezavi z luksuzom, lepo plažo, dobro lokacijo in mirom. …in marca že oddano.
Predsezonskih popustov na privat apartmajih ni. Že januarja imajo ceno kot je in pika.
Kar se pa tiče višanja cen. Letos je naša gazdarica razlagala, kako so bližnji sosedi dvignili ceno za 40%. Cel maj in več kot pol junija je imela prazno. Sedaj jima zasedeno, september ima zaenkrat še prazno. In je jamrala, da se ji je to letos prvič zgodilo. Res čudno a ne.
Ampak slovenci se pač moramo hvalit, kako je tisto, kar smo zbrali fajn. Itak, da smo najboljši. Nakladat in hvalit. D si sami sebi namečemo peska, ker na dobustu ni bilo tako, kot smo upali ali pričakovali. priznati, da smo se tokrat nasmolili, ne , to pa ne……
Našla nekaj, kjer je menda še tudi v glavni sezoni prosto: http://www.apartmajihrvaska.si/apartma-ob-morju-v-novi-vinodolski/
Našla nekaj, kjer je menda še tudi v glavni sezoni prosto: http://www.apartmajihrvaska.si/apartma-ob-morju-v-novi-vinodolski/%5B/quote%5D
Grda, stara oprema, plaža nikakva, pod balkonom cesta. No, saj zdaj vidimo, kajje za MON-e dober apartma…je prec vse bolj jasno….
Tako je. Jaz iščem z določenimi filtri v glavi in ko vse prefiltriram, za nizko ceno ne ostane nič. Ne sme biti preveč odmaknjeno, spet pa ne v centru, lepa plažica z majhnimi kamenčki, soliden apartma … Cene so okoli 100 evrov in ga ne dobiš ceneje . Smo ga že našli za drugo leto.
Pregledala sem pa ponudbe – ni da ni. Takoj ko je ob morju in ne v vukojebini, je to to. Julij, avgust, 100 evrov.
gre za nizko ceno, to bi pa avtorica rada, a ne?
no, tega kampa sicer ne poznam, je pa jih več, plaže so na obeh straneh polotoka, vse je blizu … če na eni strani piha, je na drugi ziher lepo
pa mestece je tudi krasno, najdejo se tu različni ljudje in turisti :)[/quote]
Poceni, ampak lepo urejen apartma – tako kot se mnogi tu hvalijo, da najdejo. jaz npr. tudi ne najdem takega apartmaja.
Plaže v Sukošanu so pa brezvezne. Kdo sploh hodi tja na morje?[/quote]
če ne znaš poiskati lepe plaže, ti ni nihče kriv … tu so betonirane, skale, pesek, kamenčki, kamenje … samo najti moraš
Za predsezonske dopuste tvoja ozkogledna glava se ni slišala? Popust na zgodbo prijavo?[/quote]
Letos smo šli v kamp prek agencije, niti evra popusta ni bilo za zgodno prijavo – cena identična kot v kampu, pa je bilo rezervirano in vplačano januarja.
Popuste za zgodnje prijave dajejo tam, kjer dvomijo, da bodo spravili vse v promet – kjer vedo, da bo razprodano, pač ne. In tudi v tistih apartmajih ne, kjer konec sezone že sprejemajo rezervacije za naslednjo.[/quote]
Isto mi, rezervirali novembra, plačali akontacijo februarja, cena ista kot če ne bi rezervirala in plačala vnaprej.
Meni je všeč kaj takšnega – ob morju,mirna lokacija, takoj globoka voda…
https://www.airbnb.com/rooms/5199048
isto se sprašujem tudi jaz. letos sem prečesala res ogromno strani, na koncu pa rezervirala kar je bilo najbolj sprejemljivo. brela, apartma v prvi vrsti ob morju, pritličje, iz vrta prideš po par stopnicah direkt na plažo. nekoliko modernejše opremljeno. 55e/noč. je pa za dve osebi. meni se zdi tole kar drago. je pa res, da je za 2 osebi vedno najdražje… apartma sva našla preko airbnb
Ne verjamem niti besedice o teh iber poceni apartmajih na hrvaškem. Niti besede. Vse, kar je solidnega, se giblje okoli 80 + € na noč. Pred nekaj dnevi je ena pisala o 35 eur na noč, nov klimatiziran apartma, zraven plaže…seveda ni povedala, kje je to…:))) verjamemo na besedo, ja :))
Evo nekaj najnovejših in frišnih cen od prijateljev, ki so ravnokar prišli z morja:
Rovinj, apartma 4 postelje v dveh mini sobicah, 80 € noč , težava s parkingom, malo lepša plaža je dostopna z avtom tu je vsaj pot do tja poceni
Vis, apartma 90 eur, pa kje je še trajekt, cestnine, hrana; plaža mestna bv, na oddaljeno nudistično so se vozili z avtom
Umag – 35 eur noč, stanovanje v bloku v centru, do plaže je kar za hodit, plaža pa mestna betonska;
Mareda, apartma od firme, 30 eur na noč, plaža se plačuje, baje da na vstopu piše od 0,9 do 99 let
Če verjameš ali ne, mi je vseeno. Za apartma plačamo 10€ po osebi v avgustu mesecu. Ne dam linka, ker boste vse popljuvale, da ve pa ne bi tako, pa tako, pa tako (no, v bistvu “naših” apartmajev sploh ni na netu, so pa sosednji za cca enake cene), ve bi rade, da vam za malo denarja igra cel filgarmonični orkester dva tedna skup. Ja, ne gre!
Meni je prioriteta, da imam teraso apartmaja ob morju, da je apartma čist in da ni gužve. To je to, kar potrebujem za dopust in to dobim za 10€ po osebi! Če je pa oprema stara, mi dol visi, saj je ne bom domov nesla!
Pošten odgovor: takšnega apartmaja NI. In še več, upam si trditi, da apartmaji:
– so lepo urejeni in opremljeni
– blizu plaže (max. 50m) ali celo z lastno plažico
– z wi-fi-jem
– s plažo, kjer se ne polomiš, ko plezaš po skalah
stanejo preko 100 EUR na dan. Sama poznam kar nekaj res lepih apartmajev in tudi počitniških hiš za najem v Dalmaciji (kopno in otoki), pa ti garantiram, da se cene gibljejo kar od 150 EUR na dan naprej.
Ja, dobiš kakšen apartma ali hiško v kakšni vukojebini, na primer v Velebitskem kanalu (SV. Juraj, Donja Klada, ipd.), kjer piha in so grde plaže (oziroma jih sploh ni), dobiš recimo tudi kakšno robinzonsko podrtijo na otokih, kamor te pripeljejo s čolnom…. ampak o tem tukaj ni govora, kajne.
Babe lažejo. Najbrž dopustujejo v kakšnem “ciganskem” (PAVŠAL s sterimi razpadojočimi prikolami) naselju v kakšnem žnj kampu in lažejo… Itak nimajo pojma, kakšne so realne cene DOBRIH apartmajev ob LEPI plaži. Net prenese vse.
Če verjameš ali ne, mi je vseeno. Za apartma plačamo 10€ po osebi v avgustu mesecu. Ne dam linka, ker boste vse popljuvale, da ve pa ne bi tako, pa tako, pa tako (no, v bistvu “naših” apartmajev sploh ni na netu, so pa sosednji za cca enake cene), ve bi rade, da vam za malo denarja igra cel filgarmonični orkester dva tedna skup. Ja, ne gre!
Meni je prioriteta, da imam teraso apartmaja ob morju, da je apartma čist in da ni gužve. To je to, kar potrebujem za dopust in to dobim za 10€ po osebi! Če je pa oprema stara, mi dol visi, saj je ne bom domov nesla![/quote]
Preden se zadihaš od tipkanja, poišči no tisto temo od zadnjič in preberi, kaj ena piše, da vse dobi za 35 eur na dan. Nisem se tega jaz spomnila, sama od sebe je pisala. Točno tako se je hvalila, samo še filharmonikov ni.
Ti si sicer zapisala sveto resnico, ne oporekam, ampak tema je pa o nečem drugem…da tak apartma, kot se nekateri hvalijo, ne moreš dobiti za majhen denar.
Že leta hodimo v apartma po tvojem opisu. Samo cena se ne ujema. Damo 130 € na dan za apartma tik ob prodnati plaži, z dvema sobama, kuhinjo, jedilnico, dvema terasama, kopalnico, predlani na novo opremljen. Ko sem leta nazaj iskala nastanitev po naših željah, že takrat nisem našla nič po 90 €. Zame tako poceni in tako dobri apartmaji NE obstajajo.
Kaj pa tebe tako skrbi kje kdo dopustuje in koliko odšteje za to? Si ti ne moreš nič privoščit? Zakaj bi ti kdo kaj moral dokazovati? Težko ti kdo napopa link do ponudbe iz januarja, a ne? Cene zdaj so neprimerljive.
Dopust sem preživela v mobilni hiški, kjer bivanje trenutno stane 200 evrov na noč. Ko sem rezervirala pol leta nazaj, je bila cena te iste hiške skoraj polovico nižja. Podobno je s cenami apartmajev. Od aprila naprej so šle cene pošteno navzgor.[/quote]
Tole pa ne bo res! Že leta in leta hodim v mobilne hišice, že od takrat, ko so bile redke kot bele vrane, pa ti povem, da je max 10% popusta, če plačaš tam nekje do konca marca.
Tako, da povej kje, ker sem prepričana da lažeš, 50% ne dobiš. Za apartmaje velja isto!
Kaj pa tebe tako skrbi kje kdo dopustuje in koliko odšteje za to? Si ti ne moreš nič privoščit? Zakaj bi ti kdo kaj moral dokazovati? Težko ti kdo napopa link do ponudbe iz januarja, a ne? Cene zdaj so neprimerljive.
Dopust sem preživela v mobilni hiški, kjer bivanje trenutno stane 200 evrov na noč. Ko sem rezervirala pol leta nazaj, je bila cena te iste hiške skoraj polovico nižja. Podobno je s cenami apartmajev. Od aprila naprej so šle cene pošteno navzgor.[/quote]
Link do nastanitve lahko napopaš kadarkoli. Cene se spreminjajo glede na sezono (začetek, konec, vrhunec sezone), ne glede na čas rezervacije. OK, mogoče kak procent za zgodnjo rezervacijo, ampak ne spreminjajo se pa bistveno.
Mene sicer nič ne skrbi, kje in za koliko kdo dopustuje, imam to zase urejeno in se sama znajdem. Sem samo komentirala odgovore pred mano, ker so res tipični za mon. Vse samo neko hvalisanje in nakladanje, ko kdo kaj konkretno vpraša pa joj, zdaj je že drugače, pa daj se sama znajdi, pa zakaj bi iskali namesto tebe, itd. itd. Pri tem, da ima dandanašnji itak vsak že vsaj kakšen potrditveni mail z vsemi linki, samo prilepit bi jih bilo treba. Če bi seveda bili resnični oz. takšni, kot trdi.
Forum je zaprt za komentiranje.