Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje najcenejši Novalac 3?

Kje najcenejši Novalac 3?

Pozdrav!

Zanima me, kje lahko najceneje dobim mleko Novalac 3 pri nas? Drugače ga kupujem v BiH, kjer plačam 11.5 BAM (KM) za 400g – to je 5.89€, pa še na vsakih 5 škatlic dobim 1 gratis. Zdaj nam pa ne bo zneslo, da bi šli do Bosne pa bom morala kar tu pri nas kupit.
Na spletni strani lekarna24ur imajo najcenejše mleko Novalac 3 kolikor sem našla do zdaj – 7.51€.
Imajo še kje ceneje? Kakšna je cena Novalaca 3 v Avstriji – namreč na internetu ne najdem tega podatka.

Hvala za informacijo.

Namesto novalaca navadi otroka na navadno kravje mleko. Po enem letu starosti je to v skladu z navodili pediatrov. Novalac 3 je z okusom vanilije in slajsi kot navadno mleko, otrok pa po njem nima vec cisto nobene potrebe. Sicer pa je cenejsi v Italiji, ta velika pakunga (800 g) nekaj cez 9 eur.

Sicer ti ne bom v pomoč, ampak imam pa vseeno en predlog. Glede na to, da je otrok že večji – star vsaj 1 leto, če berem na uradni strani (torej so kolike in ostale prebavne težave v glavnem mimo), bi lahko brez težav zamenjala Novalac za kakšno drugo cenejše mleko, ki je ravno tako kvalitetno, npr. babylove, kakšno bebivito? Če pa je otrok v vrtcu, pa itak dobi tam kravje mleko. Torej res – zakaj ne bi poskusila s kakšnim drugim mlekom?

Otroka še nimam namena navaditi na navadno mleko, ker ga ne mara. Popije drugače tudi drugo adaptirano mleko brez okusa vanilije, kravjega pač noče. Pa smo poskusili že parkrat in noče. Medtem ko pa za adaptirano mleko prosi sam. Po pogovoru s pediatrom to ni nič narobe, zato bo še naprej pil adaptirano mleko, ker ga ima rad. Novalac se mi pač zdi med boljšimi, zato sem se odločila zanj. Citiram pediatra: adaptirano mleko lahko uporabljate do otrokovega tretjega leta, nič ni narobe, če nadaljujete tudi po 3. letu.

LP

Ko pride na police (baje v kratkem) Babylove mleko za otroke po 12m, ga bomo poskusili seveda. V vrtcu pa kravjega mleka tudi noče. Ga zavrača – so me klicale vzgojiteljice v vrtec da nikoli noče mleka pa sem povedala da naj ga ne silijo – pač pije vodo ali čaj. Müller mi je pa malo odročen, zato bom počakala da to novo mleko pride v DM, do takrat pa Novalac. Pa bomo videli kaj bo.

Saj ni nič narobe, če pije AM. Mogoče navadnega kravjega ne bo nikoli (moj starejši je nehal z AM pri 14. mesecih in od takrat dalje ne pije mleka sploh), pa tudi to ne bo nič hudega oz. mi čisto nič ne manjka.:-) Samo če se ti zdi ta Novalac drag tu, ga pač ne kupuj. Mimogrede, pred leti se na enih nemških testih ni odrezal najbolje, se je pa npr. DM-ovo mleko, ki je občutno cenejše in so ga moji otroci še najbolje prenašali od rojstva dalje. Tako da pač nasvet – ali kupi Novalac ali pa katero koli drugo AM – razlike med njimi ni bistvene, razen v ceni!

Ko pride na police (baje v kratkem) Babylove mleko za otroke po 12m, ga bomo poskusili seveda. V vrtcu pa kravjega mleka tudi noče. Ga zavrača – so me klicale vzgojiteljice v vrtec da nikoli noče mleka pa sem povedala da naj ga ne silijo – pač pije vodo ali čaj. Müller mi je pa malo odročen, zato bom počakala da to novo mleko pride v DM, do takrat pa Novalac. Pa bomo videli kaj bo.[/quote]

Pa saj ni nič narobe, če mu daš še naprej piti mleko, ki je primerno od npr. od 8. ali 10. meseca dalje. Če mu ustreza, ga mu daj in ne kompliciraj tam, kjer ni treba. 🙂

Jst sem Novalac kupovala v Avstriji, ki je bil občutno cenejši. Pokliči v Lavamind pa vprašaj, ker tam znajo slovensko.

No za tiste, ki toliko priporočate Bebivito in Babylove.

Bebivita in Babylove imata dodanih precej manj koristnih snovi. Med drugim ima Novalac dodan D3 vitamin, ki ga zgoraj navedeni znamki nimata in ga je treba dodajati po kapljicah. V Novalacu je tudi holin in pa inozitol.

Res je dražje mleko ampak z razlogom. Pač riskiraš ta denar, saj gre za tvojega otroka. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close