Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kje naj vzamem kredit – brez 12 plač

Kje naj vzamem kredit – brez 12 plač

Živijo, potrebujem stanovanjski kredit, pri moji banki SKB gledajo povprečje prilivov za 12 mesecev nazaj. Upoštevajo pa tako plačo, kot malico in potne stroške. Zanima me, če se da stanovanjski kredit vzet pri kateri drugi banki, kjer ravno tako upoštevajo tudi malico in potne (ne samo plače) in kjer upoštevajo manj mesecev, idelano bi bilo samo pol leta. Pred tem sem bila na nizki porodniški in mi zbija povprečje. Da ne govorim, da dva otroka zeloooo zbijeta povprečje. Hvala vsem za odgovore

Iz tega razberem, da si rizična oseba ter da ti ni varno posoditi denarja.

Odgovor na objavo uporabnika
jamajka445, 18.08.2021 ob 13:14

Živijo, potrebujem stanovanjski kredit, pri moji banki SKB gledajo povprečje prilivov za 12 mesecev nazaj. Upoštevajo pa tako plačo, kot malico in potne stroške. Zanima me, če se da stanovanjski kredit vzet pri kateri drugi banki, kjer ravno tako upoštevajo tudi malico in potne (ne samo plače) in kjer upoštevajo manj mesecev, idelano bi bilo samo pol leta. Pred tem sem bila na nizki porodniški in mi zbija povprečje. Da ne govorim, da dva otroka zeloooo zbijeta povprečje. Hvala vsem za odgovore

Lahko bi dala otroke v rejništvo ter se ti bo razpoložljivi dohodek povečal?

Kako ste bedni. Hvala za vso pomoč. Kaka rizična skupina, zakaj bi bila? En otrok ti zbije 240 evrov, se pravi da mi dva otroka zbijeta skoraj 500 evrov plače, ko gledjao ali ti dati kredit ali ne. Če imaš ti bebec plače 1500, ti bo torej banka upoštevala samo 1000 evrov štekaš?

Da sem jaz banka ali oseba, ti nikoli ne posodim denarja, ker z otroki predstavljaš tveganje, da kredita ne boš vrnila. Denar sposoditi si je enostavno, vrniti pa težko oz. marsikdo ga sploh nina namen. Sem se že prevečkrat opekel z lopovskimi ljudmi !!

Pa res, kakšni odgovori! Nimajo vsi bogatih staršev, da bi jim skeširali 180 000 za stanovanje.

Mislim, da ima Nlb in Nkbm trenutno dobre pogoje.

Najbolje, da rešitve ne iščeš med pacienti na forumu, ampak enostavno vse banke pokličeš. Ponavadi so prijazni in se potrudijo.

Srečno!

Ne po bančnih predpisih, ampak sama!

Koliko minimalno ti mora ostati, da poplačaš vse stroške in skromno, a solidno še živite.

In zdaj preračunaj, koliko bi dobila, če zboliš (torej 80% plače, 0 prevoza in 0 prehrane) in koliko kredita si še dejansko lahko privoščiš!

Ne računaj najbolj optimističnih mesecev, ko si dobila plačo, ampak upoštevaj, da lahko samo nerodno stopiš in si komplicirano zlomiš gleženj in boš 1/2 leta v bolniški.

Ne vem, kje bodo gledali krajše obdobje kot eno leto. Meni so na DBS gledali ne samo 12 mesecev, temveč tekoče leto in celotno prejšnje leto. Skupaj je naneslo 16 mesecev. Mogoče sem malo poseben primer stranke zaradi 4 otrok.

jamajka445, 23.08.2021 ob 07:53

Kako ste bedni. Hvala za vso pomoč. Kaka rizična skupina, zakaj bi bila? En otrok ti zbije 240 evrov, se pravi da mi dva otroka zbijeta skoraj 500 evrov plače, ko gledjao ali ti dati kredit ali ne. Če imaš ti bebec plače 1500, ti bo torej banka upoštevala samo 1000 evrov štekaš?

Kako ti otroci zbijejo? Za njih drugače nič ne porabiš?

Lepo so izrazaš o otrocih, kot zbijevalcih povprečja…..

Jaz bebec imam plače precej več kot 1500…..namesto, da bi se zahvalila za nasvet, raje zmerjaš.

Najbolje, da ne izgubljas casa tu in si vzames eden dan prosto in gres obiskat nekaj bank.

Pogoji za odobritev kredita so se spremenili.Zdaj se dohodek staršev deli z člani gopodinjstva in se pri tem upošeteva tudi število otrok itd.  Včasih se je dohodek delil samo na starše in si  zato lahko dobil več kredita za svojo plačo.

drugačnikrediti, 23.08.2021 ob 10:59

Pogoji za odobritev kredita so se spremenili.Zdaj se dohodek staršev deli z člani gopodinjstva in se pri tem upošeteva tudi število otrok itd.  Včasih se je dohodek delil samo na starše in si  zato lahko dobil več kredita za svojo plačo.

In si životaril,  da si preživel

Seveda se potrudijo budale, ker to je njihov kruh, ampak oni ponujajo vse živo, ljudje pa zmešani, ker sprejmejo vse, kar jim podturijo, pa čeprav ne bi rabili. Potem pa se naj kar z banko oženijo. Če imaš kredit, še ne pomeni, da je stanovanje dokončno tvoje, samo toliko v razmislek.

Ok. Ja si malo težje živel,si pa vedel, da bo ta nepremičnina tvoja čez 20-30 let.

Danes pa delaš in delaš…. , pa si  večina mladih ,ne more kupiti stanovanja na kredit niti v  roku 20-30 let.

To pa je velika razlika !

velikarazlika, 23.08.2021 ob 12:22

Ok. Ja si malo težje živel,si pa vedel, da bo ta nepremičnina tvoja čez 20-30 let.

Danes pa delaš in delaš…. , pa si  večina mladih ,ne more kupiti stanovanja na kredit niti v  roku 20-30 let.

To pa je velika razlika !

Večina mladih si lahko kupi stanovanje v roku 20-30 let. Situacije je precej boljša kot je bila pred leti (seveda ne upoštevam Jazbinkška in hiper inflacije, ki sta bila izredna dogodka)

Saj bi ti predlagala Addiko, samo moraš imeti za stanovanjski še l20 posto astnih sredstev, da ga dobiš. SKB ti izplača 100 posto v gotovini. Morda pojdi na DH.

Sicer pa, če nisi šla niti do svoje banke in ti bi povedali kako in kaj, ne vem no. Pojdi na svojo banko, vprašaj. Pojdi na druge banke, vprašaj.

Normalno, 23.08.2021 ob 14:12
    Saj bi ti predlagala Addiko, samo moraš imeti za stanovanjski še l20 posto astnih sredstev, da ga dobiš. SKB ti izplača 100 posto v gotovini. Morda pojdi na DH.

Sicer pa, če nisi šla niti do svoje banke in ti bi povedali kako in kaj, ne vem no. Pojdi na svojo banko, vprašaj. Pojdi na druge banke, vprašaj.

20 posto*

Trebate li zajam? nudimo sve vrste kredita uz kamatnu stopu od 3%. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas danas putem e-pošte za više informacija. WHATSAPP +1 (812) 266-9901 ili e-mail:quickloan2020@hotmail.com

Reiffeisen bank ali Montenegro banka.

quick loan, 04.02.2022 ob 16:27

Trebate li zajam? nudimo sve vrste kredita uz kamatnu stopu od 3%. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas danas putem e-pošte za više informacija. WHATSAPP +1 (812) 266-9901 ili e-mail:quickloan2020@hotmail.com

jaka firma ki ima elektronski naslov preko hotmaila

iz banke, 18.08.2021 ob 13:19

Iz tega razberem, da si rizična oseba ter da ti ni varno posoditi denarja.

tudi ti si lahko jutri na socialki – te bo hefe odpustil kot višek, ker na forumu hujskaš in omalovažuješ potencialne kreditodajalce in odžiraš banki mušterijo 🙂

Vzela boš kredit, potem pa tehtala pri Tedniku, da tvoji otroci ne morejo na morje..Ne delaj tega !

Marksella, 04.02.2022 ob 17:47

Vzela boš kredit, potem pa tehtala pri Tedniku, da tvoji otroci ne morejo na morje..Ne delaj tega !

Pa To je idealna resitev. Vzame naj maksimalen kredit, se zapufa se na pet koncev, potem pa pusti sluzbo in gre jokat na tv bednik ali zpms. Ljudje ji bodo placali vse pufe, pa se za povrh bo dobila kesa. Ce je tako sipski morilec prisel do hise, ni vraga da ne bi se ona.

Če lahko najemnino plačuje, lahko tudi kredit…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close