Kje na hrvaškem so najlepše plaže?
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Potovanja.Over.Net › Kam in kako na počitnice › Kje na hrvaškem so najlepše plaže?
Za kje je na splošno znano da so tam najlepše plaže?
Slišala sem da v Baški, Crikvenici, Zlatni rat, Hvar….
Poznate katere od teh? Katero je boljše- Baška ali Crikvenica? Da je lepša plaža, morje, na splošno me zanima.
BOL
celotna MAKARSKA RIVIERA
BAŠKA na Krku
mala MILNA in PIŠČENA na Hvaru
Hvala lepa za odgovore. Mali slonček, si bila na večih plažah v Crikvenici in ti je ta najbolj všeč ali si bila samo na tej? Opiši mi jo malo prosim.
V Baški bodi pripravljena, da ni nikjer sence. V Crikvenici je lepa plaža, ampak ne tista Gradska kot ji pravijo, ampak tista zravn, ker gradska je za plačat se mi zdi.
Lepe plaže so še tiste “divje” na Pagu – plaža Čista, plaža Sv.Duh…
Divna na Pelješcu in Bol na Braču konec septembra.
Odvisno kaj je zate kriterij za lepo plažo? Eni prisegajo na pesek, drugi na mivko, meni so najljubše prodnate in skalnate plaže, ki jih verjetno ne bi dosti ljudi uvrstilo med najlepše. Takih je v Istri polno.
Dosegljive peš ali po morju:
Stiniva in Srebrna na Visu
Lubenice in pri Modri špilji na Cresu
Z avtom:
Žuljana na Pelješcu (tudi divna, ja…)
xyz na pelješcu (ni pri kraju, komaj prideš tja z avtom)
Zavala na Hvaru
Brela
bol na braču
No, če smo že pri tem, na Bolu nenormalno piha. Non stop. Za znoret.
Omiška riviera – majhni zalivčki v senci, drobni kamenčki in čisto morja
Do najlepših palž se pride največkrat najležje z jadrnico oz. kakšnim drugim plovilom, so pa definitivno na otokih, mani najljubše na Korčuli, Visu in Elefatskih otokih (pri Dubrovniku).
Najlepše plaže so na Visu – je pa res, da rabiš avto, pa še potm greš kakšnih 5 minut peš – ampak se splača, ni gužve, pesek – skratka božansko.
na visu
Kornati
lp
Pupnatska luka na Korčuli. Prizori iz raja.
Ampak prideš le peš ali s čolnom.
Forum je zaprt za komentiranje.