Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kje kupujete…

kje kupujete…

meso? V trgovinah, kjer zdej res dobiš že čist vse ali pri mesarju ali na kmetih?

sadje? V trgovinah, kjer tudi zdej res dobiš že čist vse ali na tržnicah?

mlečne izdelke?

vse v trgovini, naenkrat, enkrat tedensko… se mi ne da okoli letat za vsako stvar na svoj konec

Meso pri mesarju
Sadje pridelamo doma, občasno kaj kupim v trgovini.
Mleko v trgovini, sir smetano na eni kmetiji.

Vsaj 3x na teden imajo pri nas meso pred iztekom roka 50% znižano. Vse kupim tako. Že nekaj časa nisem kupila meso po redni ceni. Potem ga dam v skrinjo. Vse vrste mesa.

Sadje in zelenjavo kupujem v trgovini. Trg je zame preveč drag.

Meni so tudi tržnice in kmetje tudi večinoma predragi. Zato tam kupujem zgolj občasno. Pa še nekaj. Vedno se pridelovalci pritožujejo, kako posredniki (zadruge, trgovine) ogromno zaslužijo, njim pa ponujajo blazno nizke odkupne cene. Ok, vse lepo in prav. Ko pa grem do kmeta, mi zaračuna 2x višjo ceno kot je v trgovini. Brez računa, jasno. Torej, na eni strani jamrarija, kako dosti zaslužijo posredniki, po drugi strani pa z direktno prodajo hoče kmet zaslužiti še 2x več? Ni logike.

Jaz se že nekaj časa spravljam v nakup, kjer kupuje moja kolegica z družino. Ker je vse že predrago in pod nivojem kakovosti o kateri samo pojejo v reklamah..skratka v Zalogu pri drsališču je Merkator, kjer so npr. oni nabavili poleg 10kg kromirja še full raznorazne zelenjave za 8 eur.Vse je sveže, nič zgnilo. Npr. dons v Merkatorju 0,60 cent Mandarine…jaoooo komi si kaj nabral, vse je bilo že zgnilo al pretlačeno. Dobr da so vsaj ceno spustil, če je to sploh opravičilo.
Edino kar je pač to v Zalogu se mi nikakor ne zorganiziramo… samo zdaj pa se bomo mogli. To je za sadje in zelenjavo za meso pa ne vem pomagat. Vem sam, da več ne čakam predzadnji dan pred iztekom roka, ki je naveden na dekleraciji. Kupujemo več al manj v Leklerku pa,večjo nabavo naredimo, ko so te neke akcije in zamrznem.
Ugoden nakup

Vse kupujem v trgovskem centru, katerem je čisto odvisno, včasih je to Interspar, včasih Leclerc, včasih Mercator.

Sicer pa itak mesa skorajda ne kupujem več, le morda 1,2x na 14 dni, si ga hči zaželi, pa kak košček vendarle kupim. Sadje pa kupujem le in izključno sezonsko, saj je najbolj zdravo in sveže. Glupo se mi zdi kupovati blazno drage maline, ali jagode sedaj ali poleti pomaranče.
Od mlečnih izdelkov, pa kupujem le navadno mleko in navadne jogurte. Nč več namazov, skutic, sadnih jogurtov, sirov takih in drugačnih, vse to so le produkti mleka ali jogurta.

Občasno pa pri starših dobim nekaj domačega sadja in zelenjave ker imata vsega ampak samo v majhnih količinah, krasne paradižnike, kumare, solate, baziliko, rožmarin, kivije, kakije, fige, lešnike, orehe, mandarine, hruške, slive, domača jajčka, kakega piščanca, ali kak liter olivnega olja.

Meso – pri mesarju,če imam srečo na kmetih
Sadje – jabolka,slive,grozdje,domače,pozimi v štacun,na tržnici,razen mogoče jabolk.
Mlečne zadeve – mlekomat+avtomat zraven (sveže.si),trgovina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close