Kje kupujete sadje
slovenski špric, 26.06.2021 ob 11:22
Lastnica od zajca, 26.06.2021 ob 11:12
-
Joj. Sadje se kupuje od kmetov. Na fb je veliko skupin, kjer se da povezati z njimi. Pravijo, da slabso kakovost dajejo na odkup (od koder potem dobijo trgovci) boljšo pa sami prodajo. Jaz imam s par dostavljali že nek “odnos” in posledično boljše cene in kvalitetno sadje. In ja, seveda tudi kmetje skropijo, ampak se zdaleč njihovo nima toliko pesticidov, kot uvoženo. Res zdaleč. Se že kdaj zgodi, da tudi kaj vzamem v Hoferju, ampak dolgoročno pa želim svoji družini zdravje, zato kupujem lokalno Oz. Slovensko.
Pridi enkrat naokoli ko špricamo v sadovnjaku :))
Ne moreš prodat črvivih česenj?
Ananas zlubenico, 25.06.2021 ob 17:17
Ehh, 25.06.2021 ob 12:51
Ananas zlubenico, 25.06.2021 ob 12:40
Točno ne vem, 25.06.2021 ob 12:13
Sobotna ura, 25.06.2021 ob 12:09
Kdaj ob sobotah zvečer znižajo, ura?
V Izoli pred zaprtjem trgovine. Enkrat sem slučajno naletela in od takrat hodim po sadje izključno takrat. Maline, jagode, borovnice, … vse znižajo na 50% saj do ponedeljka ne zdrži.
15 minut pred zaprtjem ali pol ure?
Jaz grem ponavadi pol ure prej, pa itak vmes gledam še druge stvari, najprej grem po seznamu v nakup špeže, sadje in sladoled na koncu, tako da nikoli nisem šla za tem kdaj so oni nalepke dali gor ali so že bile ob mojem prihodu. Čisto iskreno. Bom pa pogledala že jutri pa ti lahko sporočim, če ne pozabim. Ok? Lahko jih tudi vprašam, že ki bom tam. Isto je v slaščičarnah, ribarnicah, že nekaj let prakticiram to nakupovanje pred zaprtjem, ker veliko trgovin ima ta sistem, da zniža cene. Lej, -20 ali -50% je že nekaj, sploh če kupuješ pogosto. Veš kako se nabere.
Isto za marmelade. Ko dajo marelice, breskve, jagode v vrhuncu sezone v akcijo, nakupim večjo količino in delam sokove, marmelade.. moraš malo slediti. Ko si pogosto v tegovinah, opaziš kdaj je tisti ključni trenutek. Kot pri delnicah ? malo heca..a tako je povsod. Se malo znajdeš, potrudiš, slediš in greš lahko dosti bolj poceni skozi pa zapraviš denar za kaj drugo ali za v štunf za hude čase.
Lahko, hvala.
Sem vprašala blagajničarko danes kdaj znižajo, pa je rekla da ponavadi proti koncu oz po 20.uri. Danes sicer niso, sem šla prav pogledat še 1x preden sem šla na blagajno in ob 20 15 še ni bilo znižano. Očitno niso še utegnili zaradi gužve ali kaj..nisem pa mogla čakati
Nikoli ne nasedam tem popustom, ne letim za njimi.
Vceraj si me prav podrezgala s tem. In sem spustila neko obveznost, da sem bila lahko malo vec kot pol ure pred zaprtjem v dveh KP Hoferjih.
Na koncu sem vprasala trgovke ki zlagajo sadje. Pa so me cudno gledale. Ob sobotah nic pred zaprtjem ne znizujejo od sadja.
Znizajo lahko kadarkoli med tednom tudi zjutraj ce so jagode, borovnice, avokado kaj bolj skart.
Tako da si me nasrala.??
Ananas zlubenico_, 26.06.2021 ob 21:47
Nikoli ne nasedam tem popustom, ne letim za njimi.
Vceraj si me prav podrezgala s tem. In sem spustila neko obveznost, da sem bila lahko malo vec kot pol ure pred zaprtjem v dveh KP Hoferjih.
Na koncu sem vprasala trgovke ki zlagajo sadje. Pa so me cudno gledale. Ob sobotah nic pred zaprtjem ne znizujejo od sadja.
Znizajo lahko kadarkoli med tednom tudi zjutraj ce so jagode, borovnice, avokado kaj bolj skart.
Tako da si me nasrala.??
Mislim, da ti malo lažeš. Včeraj je bil praznik ? in trgovine niso delale.
Gotcha ?
Eh zdaj, 26.06.2021 ob 22:10
Mislim, da ti malo lažeš. Včeraj je bil praznik ? in trgovine niso delale.
Gotcha ?
Zdaj pa dovolj! Na ostro z vami.
Si umsko prizadet, kaj se oglasas in mi potikas lazi??????
Danes sem bila zvecer v hoferju. Vceraj me pa je mon uporabnica “napalila” da imajo pred zaprtjem znizanja sadja.
A to ti moram prevejat kaj je bilo danes, kaj vceraj.
Zalostno.
Nimamo pojmaaaaa, 25.06.2021 ob 21:28
razmišljam o, 25.06.2021 ob 18:27
Nimamo pojmaaaaa, 25.06.2021 ob 17:15
razmišljam o, 25.06.2021 ob 17:04
Enkrat sem vzela jagode v Lidlu,drugi dan so bile čudno pokvarjene, več sem jih pojedla, me je kar zanašalo, podobno borovnice, k sem jih kupila in jedla. Lidl in Hofer. Od pomaranče mi je bilo kar slabo, da jih sploh več ne kupim.
Sedaj me je vse minilo, da bi tole sploh še kupovala.
Jagode na vrtu in borovnice, ostalo pa naj kar imajo. Samo še banane kupim pa sem pa tja kaj, če gor piše bio.
Kako te je zanasalo, vrtoglavica ali kot pijanost, koliko je trajalo, bila pri zdravniku?
Sestra tudi podobno slabo po pomarancah in dvojni vid po borovnicah.
Kaj se dogaja?
Ne, ker ni trajalo dolgo. Pomaranča je bila res strupena (ampak to sem samo eno, od tegaj jih tudi nisem več kupila). Opazila sem, da se mi je to dogajalo samo, ko sem nek čas vsak dan jedla borovnice in ali jagode, kupljene. Sedaj jih ne več, pa nimam več takih problemov.
V bistvu je bilo tako, da kot da mi “zmanjka” za stopit in me kar zanese… na ta način, čudno. Zato se sedaj tega sanja izogibam in ga ne kupujem več. Z vrta pa še pojem kaj.
Si bila takrat pri zdravniku? Kako si postekala da je sadje iz trgovine vzrok?
Ker prej nisem kupovala borovnic, ker jih ni bilo, pa jagod tudi ne. Nekaj časa nazaj so jim pa imeli zelo veliko in ne tako drage, pa sem jih. Potem sem pojedla vsak dan za dobro pest borovnic, po nekajkrat na dan…. Sprva nisem poštekala. Potem sem šele, ko mi je bilo po jagodah še slabše in ker so bile tako grde naslednji dan. Potem sem pa čisto nehala jesti borovnice, pa je bilo spet vse normalno. Nisem 100 %, da je od tega sadja, ampak vse ostalo je bilo enako. Potem sem povezala, da ko sem jih nehala jest, me tudi zanašlo ni več (pa prej tudi ne)… lahko da se motim in da je bilo kaj drugega, ampak sedaj jih nočem več jesti.
razmišljam o, 26.06.2021 ob 23:35
Ker prej nisem kupovala borovnic, ker jih ni bilo, pa jagod tudi ne. Nekaj časa nazaj so jim pa imeli zelo veliko in ne tako drage, pa sem jih. Potem sem pojedla vsak dan za dobro pest borovnic, po nekajkrat na dan…. Sprva nisem poštekala. Potem sem šele, ko mi je bilo po jagodah še slabše in ker so bile tako grde naslednji dan. Potem sem pa čisto nehala jesti borovnice, pa je bilo spet vse normalno. Nisem 100 %, da je od tega sadja, ampak vse ostalo je bilo enako. Potem sem povezala, da ko sem jih nehala jest, me tudi zanašlo ni več (pa prej tudi ne)… lahko da se motim in da je bilo kaj drugega, ampak sedaj jih nočem več jesti.
Kaj bi bilo v teh borovnicah pa jagodah dodano/strupeno, da vpliva na nevro sistem, kot nek toksin na telo?
Forum je zaprt za komentiranje.