Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje kupujete sadje

Kje kupujete sadje

Na izbiro imate te tri Eurospin, Lidl, Hofer.

Kupim v hoferju, najraje slovensko. Lidl in spin mi ne potegne, razen banan.

Koga preprica lidl sadje ali spin bolje od hofra? In katero je dobre kvalitete od sadja v spinu, lidlu?

Argumentirajte prosim.

Najraje v Hoferju. Mango, banane, borovnice. Najraje kupim ob sobotah zvečer, ko znižajo na 50%

Kdaj ob sobotah zvečer znižajo, ura?

Odgovor na objavo uporabnika
Sobotna ura, 25.06.2021 ob 12:09

Kdaj ob sobotah zvečer znižajo, ura?

V Izoli pred zaprtjem trgovine. Enkrat sem slučajno naletela in od takrat hodim po sadje izključno takrat. Maline, jagode, borovnice, … vse znižajo na 50% saj do ponedeljka ne zdrži.

Kupujem v Lidlu. Hoferjevo sadje se ne pokvari, vprašanje s čim vse je našpricano!

od sadja najraje kupujem jagodičevje in pretežno samo to jem, tako da mi je vseeno v kateri trgovini kupim – naredim en “giro” po vseh štacunah ( Lidl, Hofer, Mercator, Tuš, Špar, Eurospin), jih imam v radiusu 2 km s kolesom in kjer je znižano, pa da je še lepo užitno  in nespeštano ali plesnivo , negnilo ( jagodičevje hitro se spešta in zgnije, če preveč folk to premetava, je treba bolj od spodaj vzet), kupim tam. Maline in borovnice so kar drage po redni ceni. tako da ko je 50% kupim 4 za ceno dveh, pa je mir za pol tedna.

Hofer znižuje sedaj nekje pol ure pred zaprtjem, ali 15 min prej- odvisno, koliko jim še ostane. Ker je nedelja zaprta in naslednji dan ne morejo prodat. So pa ratali preračunljivi v Hoferju, samo še 25% znižujejo, redko kdaj na 50%. Ker preveč vse prodajo tudi samo s 25% etiketo s popustom. Na 50 dajo resnično samo tisto, kar je na tisti dan iztek roka uporabe. Mercator ima občasno določene stvari na isti dan izteka todu 70% znižano, ne samo 50% ( mleko in nekateri mlečni izdelki, pa določena delikatesa tudi).

Očitni učinek “rdeče nalepke” s popustom dobro deluje  v Hofru in prodajo tudi če znižajo “samo” 25% in ne 50%, kolikor so načeloma nekje pol leta nazaj in pred podražitvami.. Roba se pa tiho tiho in precej kar draži. Za tisto ovojno plastiko se ti res včasih zafržmaga čez ene 3 mesece dat že 20% več.

So v Lidlu bolj “fer” -od HoFERja – znižajo večinoma že kar krepko uro in pol  pred zaprtjem  trgovin sadje in zelenjavo – dajo rdeče listke spodaj pod ceno, ročno napisano, vsaj v našem okalnem je tako – ponavadi j kar lepo 50% ceneje – so bolj pametni, ne lepijo tistih “etiket” rdečih na vsak artikel  pri sadju in zelenjavi, kot Hofrovci.

In ja, se opaža, da veliko robe jim ostaja, veliko več znižujejo sedaj; ker se je življe tudi precej podražilo. In se splača počakat – zakaj ne – pa tudi sedaj poleti je preklemano vroče, kdo bo hodil ob 5ih popoldan v štacuno, ko je vse razbeljeno  -če greš lahko, greš takoj po opdrtju do nekej 9 ure, ko je še friški zrak tudi v štacuni in kar precej znižane robe od prejšnjega večera – tudi kriuh; sploh kak beljakovinski, pa brez kvasa, ajdov –  na 50% od prejšnjega dne je čisto užiten, še boljši, kot v dnevu, ko je spečen. Meni ta kruh  ostane tudi nekje 5 dni svež, ker res pojem samo košček na dan, za lušt bolj, namesto sladice 🙂

Eurospin ima dober paradižnik grapollo – italijanski – tudi velikokrat se najde na 50% znižanju še precej pred zaprtjem.

Drugače pa – naslednji dan, dopoldan med tednom, takoj po odprtju je največ znižane robe v diskontarjih, v Lecerlcku, Šparu, Mercatorju, pa nekej okoli 11. ure dopoldan največ, ko poberejo iz vitirn in dajo not. In ja, čisto OK roba, nič ji ne manjka – zakaj bi človek plačeval za tisto plastiko večinoma od ovojne embalaže polno ceno, če pa lahko plača 50% manj, roba notri je pa še čisto OK 🙂

trained hvala za konkreten, dolg odgovor!

Točno ne vem, 25.06.2021 ob 12:13

V Izoli pred zaprtjem trgovine. Enkrat sem slučajno naletela in od takrat hodim po sadje izključno takrat. Maline, jagode, borovnice, … vse znižajo na 50% saj do ponedeljka ne zdrži.

15 minut pred zaprtjem ali pol ure?

Hofer in lidl imata isto uvoženo robo in nekaj malega slovenske (Lušt, Živa, česen, včasih še kaj)

Najraje na kmetiji.

Sem kupil jagode v Hofru in ko odprem hladilnik, nič ne diši po jagodah.

Če kupim jagode na kmetiji in odprem hladilnik, lepo diši po jagodah.

Ananas zlubenico, 25.06.2021 ob 12:40

15 minut pred zaprtjem ali pol ure?

Jaz grem ponavadi pol ure prej, pa itak vmes gledam še druge stvari, najprej grem po seznamu v nakup špeže, sadje in sladoled na koncu, tako da nikoli nisem šla za tem kdaj so oni nalepke dali gor ali so že bile ob mojem prihodu. Čisto iskreno. Bom pa pogledala že jutri pa ti lahko sporočim, če ne pozabim. Ok? Lahko jih tudi vprašam, že ki bom tam. Isto je v slaščičarnah, ribarnicah, že nekaj let prakticiram to nakupovanje pred zaprtjem, ker veliko trgovin ima ta sistem, da zniža cene. Lej, -20 ali -50% je že nekaj, sploh če kupuješ pogosto. Veš kako se nabere.

Isto za marmelade. Ko dajo marelice, breskve, jagode v vrhuncu sezone v akcijo, nakupim večjo količino in delam sokove, marmelade.. moraš malo slediti. Ko si pogosto v tegovinah, opaziš kdaj je tisti ključni trenutek. Kot pri delnicah ? malo heca..a tako je povsod. Se malo znajdeš, potrudiš, slediš in greš lahko dosti bolj poceni skozi pa zapraviš denar za kaj drugo ali za v štunf za hude čase.

Enkrat sem vzela jagode v Lidlu,drugi dan so bile čudno pokvarjene, več sem jih pojedla, me je kar  zanašalo, podobno borovnice, k sem jih kupila in jedla. Lidl in Hofer. Od pomaranče mi je bilo kar slabo, da jih sploh več ne kupim.

Sedaj me je vse minilo, da bi tole sploh še kupovala.

Jagode na vrtu in borovnice, ostalo pa naj kar imajo. Samo še banane kupim pa sem pa tja kaj, če gor piše bio.

razmišljam o, 25.06.2021 ob 17:04

Enkrat sem vzela jagode v Lidlu,drugi dan so bile čudno pokvarjene, več sem jih pojedla, me je kar  zanašalo, podobno borovnice, k sem jih kupila in jedla. Lidl in Hofer. Od pomaranče mi je bilo kar slabo, da jih sploh več ne kupim.

Sedaj me je vse minilo, da bi tole sploh še kupovala.

Jagode na vrtu in borovnice, ostalo pa naj kar imajo. Samo še banane kupim pa sem pa tja kaj, če gor piše bio.

Take tepce imamo najraje:-)

Kako te je zanasalo, vrtoglavica ali kot pijanost, koliko je trajalo, bila pri zdravniku?

Sestra tudi podobno slabo po pomarancah in dvojni vid po borovnicah.

Kaj se dogaja?

Ehh, 25.06.2021 ob 12:51

Jaz grem ponavadi pol ure prej, pa itak vmes gledam še druge stvari, najprej grem po seznamu v nakup špeže, sadje in sladoled na koncu, tako da nikoli nisem šla za tem kdaj so oni nalepke dali gor ali so že bile ob mojem prihodu. Čisto iskreno. Bom pa pogledala že jutri pa ti lahko sporočim, če ne pozabim. Ok? Lahko jih tudi vprašam, že ki bom tam. Isto je v slaščičarnah, ribarnicah, že nekaj let prakticiram to nakupovanje pred zaprtjem, ker veliko trgovin ima ta sistem, da zniža cene. Lej, -20 ali -50% je že nekaj, sploh če kupuješ pogosto. Veš kako se nabere.

Isto za marmelade. Ko dajo marelice, breskve, jagode v vrhuncu sezone v akcijo, nakupim večjo količino in delam sokove, marmelade.. moraš malo slediti. Ko si pogosto v tegovinah, opaziš kdaj je tisti ključni trenutek. Kot pri delnicah ? malo heca..a tako je povsod. Se malo znajdeš, potrudiš, slediš in greš lahko dosti bolj poceni skozi pa zapraviš denar za kaj drugo ali za v štunf za hude čase.

Lahko, hvala.

A te je samo zanašalo ali si tudi bele miške videla?

Jagode povzročajo, da je človek omotičen in vidi bele miške.

Na Hitri nakupi – tus.

V kontejnerjih za smeti.

Nimamo pojmaaaaa, 25.06.2021 ob 17:15

Kako te je zanasalo, vrtoglavica ali kot pijanost, koliko je trajalo, bila pri zdravniku?

Sestra tudi podobno slabo po pomarancah in dvojni vid po borovnicah.

Kaj se dogaja?

Ne, ker ni trajalo dolgo. Pomaranča je bila res strupena (ampak to sem samo eno, od tegaj jih tudi nisem več kupila). Opazila sem, da se mi je to dogajalo samo, ko sem nek čas vsak dan jedla borovnice in ali jagode, kupljene. Sedaj jih ne več, pa nimam več takih problemov.

V bistvu je bilo tako, da kot da mi “zmanjka” za stopit in me kar zanese… na ta način, čudno. Zato se sedaj tega sanja izogibam in ga ne kupujem več. Z vrta pa še pojem kaj.

razmišljam o, 25.06.2021 ob 18:27

Ne, ker ni trajalo dolgo. Pomaranča je bila res strupena (ampak to sem samo eno, od tegaj jih tudi nisem več kupila). Opazila sem, da se mi je to dogajalo samo, ko sem nek čas vsak dan jedla borovnice in ali jagode, kupljene. Sedaj jih ne več, pa nimam več takih problemov.

V bistvu je bilo tako, da kot da mi “zmanjka” za stopit in me kar zanese… na ta način, čudno. Zato se sedaj tega sanja izogibam in ga ne kupujem več. Z vrta pa še pojem kaj.

Si bila takrat pri zdravniku? Kako si postekala da je sadje iz trgovine vzrok?

Ananas zlubenico, 25.06.2021 ob 12:39

trained hvala za konkreten, dolg odgovor!

with all plasure  ( sarcasm off)

napisano sicer v pičlih 4ih minutah- brzina je moja vrlina, tudi med kuckanjem po tipkovnici.

Sicer kupujem v vseh trgovinah, a ce bi imela na izbiro le te tri, bi najvec sadja in zelenjave kupila v Eurospinu, le ce kaj ne bi dobila tam, bi kupila v Lidlu ali Hoferju.

Joj. Sadje se kupuje od kmetov. Na fb je veliko skupin, kjer se da povezati z njimi. Pravijo, da slabso kakovost dajejo na odkup (od koder potem dobijo trgovci) boljšo pa sami prodajo. Jaz imam s par dostavljali že nek “odnos” in posledično boljše cene in kvalitetno sadje. In ja, seveda tudi kmetje skropijo, ampak se zdaleč njihovo nima toliko pesticidov, kot uvoženo. Res zdaleč. Se že kdaj zgodi, da tudi kaj vzamem v Hoferju, ampak dolgoročno pa želim svoji družini zdravje, zato kupujem lokalno Oz. Slovensko.

Lastnica od zajca, 26.06.2021 ob 11:12
    Joj. Sadje se kupuje od kmetov. Na fb je veliko skupin, kjer se da povezati z njimi. Pravijo, da slabso kakovost dajejo na odkup (od koder potem dobijo trgovci) boljšo pa sami prodajo. Jaz imam s par dostavljali že nek “odnos” in posledično boljše cene in kvalitetno sadje. In ja, seveda tudi kmetje skropijo, ampak se zdaleč njihovo nima toliko pesticidov, kot uvoženo. Res zdaleč. Se že kdaj zgodi, da tudi kaj vzamem v Hoferju, ampak dolgoročno pa želim svoji družini zdravje, zato kupujem lokalno Oz. Slovensko.

Pridi enkrat naokoli ko špricamo v sadovnjaku :))

Nic od navedenega. Ampak pri lokalnih kmetih. Ponoci je ceneje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close