Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kje kupujete oblačila 28 letnice?

kje kupujete oblačila 28 letnice?

stara sem 28 let in živim na podeželju, kjer ni nobene pametne trgovine. Konec tedna grem v šoping v Ljubljano in prosim za nasvet, v katere trgovine naj grem, da bom oblečena mladostno? Kje kupujete 25 do 29 letnice? Zdaj dostikrat opazim, da imam take majice, kot kakšne 50 letnice in mi je full bed. Torej katere trgovine??

v cityparku imaš polno luštnih trgovinic, S’Oliver, Orsay, Esprit… jaz ponavadi nakupujem v teh

Tako ja, sprehodi se skozi CP, pa boš definitivno kaj našla.
Čeprav znajo bit nekatere trgovince precej drage (S.Oliver in Esprit), ugodnejša je H&M, nekje vmes je Promod, Street One…

H&M, Mango, Zara, Emporium.

En dober kompromis sta Mango in Zara. Zmerna cena, lepe modne stvari, ki jih lahko kombiniraš in dobra kvaliteta. Oboje v BTC-ju

H&M in Orsay… Zelo poceni in na dolgi rok (beri eno sezono) zelo zanič.

lp, ewy

Malo napiši kako se rada oblečeš, kakšen stil imaš rada? BI ga rada spremenila? Pa kolk evrov lahko nameniš zato…

Ker če bi rada lepe bombažne majčke in to je tud vse kar iščeš, pojdi v NKD in jih boš našla. Če se ti pa zdi, da tud hlače in čevlji več ne štimajo, da maš dost kavbojk napačnega kroja in majčk in bi rada kaj drugega pa povej! Bomo spet mal “oblačle” preko neta:)))))))))))))))))))))))))))))))))

N

Se bom priključila kar tu… Punce, dajte še mene “oblečt” in to tako, da bom izgledala bolj debela. Resno, sem visoka suhica, ki se ne more zrediti in se mi zdi, da mi skoraj nič ne paše. Nasvet? Črte, pike, barve, široko…? Hvala in mirno nočko!

to ti preporočam!

http://www.ljubljana.info/shopping/sex-shops/

Odvisno glede na tip oblačila:

za majčke oz zgornje dele oblačil:
Mango
Zara
H&M
Promod

kavbojke:
Only (v trgovini Vero Moda)
Tom Tailor (Sportina)

superge/čevlji:
Humanic

spodnje perilo in pižame:
Intimissimi

Sicer že par mesecev nisem nakupovala zaradi revščine, ampak z nakupom v teh trgovinah še se nisem zafrknila, sem kupila npr stvar kje drugje (npr kavbojke in spodnje perilo v HM) in opažam, da jih sploh ne nosim, tako da je stran vržen denar.

Evo eno total out pff kot se reče, kupim en kos v HM pa enga v CA, pol pa grem v EMporium pa kupim tam še malo extra od armanija itd in kombiniram. Ja, bedno vsem, ama, meni prav pride.

ne iščem samo majice iščem vse. V poceni trgovine, kot je nkd, mana, h&m, ca ne hodim in tudi ne bom, ker se mi tiste cunje zdijo zelo slabe in škoda vsakega evra. Všeč mi je S Oliver in Esprit, vendar opažam, da veliko žensk nad 45 let, kupuje tam. Sta ti dve trgovinici torej za mlade ali stare? Ali pa le jaz izbiram take kose, ki jih tudi starejše gospe? Sem srednje postave, pa pač ne morem kupovati nekih ekstra majhnih zadev. Torej zdornji del imam normalen, imam pa veliko rit in močnejša stegna. Kam po hlače? Pa kje kupujete jopice, teh pa res nikjer ne dobim, samo športne v športnih trgovinah. Želim si nekaj bolj elegantnega, za v kino in na kakšno večerjo. Imam precej športnih zadev in nič elegantnih. Niti čevljev ne znam več izbrati, ker ne vem, kaj se nosi v teh časih. Ja saj vem, da sem kmetica. Hvala za odgovore.

Pazi ti to – 25 do 29 letnice, ha ha. Ker za 30+ obstaja posebna moda 😉

Predvsem zelo kompliciraš. Pojdi v CP, v K&O in prepričana sem, da boš nekaj že našla. Oddelek z jeansom je dobro založen. Na levi imaš nekeko “boljše” firme, CK, NP, TH…, na sredi pa bolj srednje cenovni razred. Jopice – zelo lepe dobiš na oddelku Francomina, tudi v CP, poglej tudi v halo 12. Čevlji? Odvisno zakaj jih rabiš. Za zdaj kakšne rjave, črne, pisane supergice, obvezno še ene višje rjave semiš, lahko tudi škornje. Upam, da sem ti kaj pomagala – čeprav jih imam skoraj 40:)

se podpišem. raten zare. tam sicer najdeš kaj, a ni ekstra.

sama kupujem v: mango, s oliver, esprit, intimissimi, calzedonia, tom tailor, skiny!

Evo, jaz sem pa ena taka 34-letna (stara) mama, ki večkrat opazim, da sem oblečena kot ena srednješolska mula, medtem ko so 25, 20, celo 15-letnice oblečene tako, kot da grejo v službo (na banko). Mogoče je pa dobra ideja, da začnem hodit v šoping na periferijo.
Drugače pa imam občutek, da je skorajda trend – vsaj pri nas v Ljubljani – da se starši in otroci približno isto oblačijo in v istih trgovinah – pa naj bo HM ali pa Armani in Gloss Junior)

Jaz pa takole(31let)

Trenirke za doma kupujem v New Yorkerju in Sport Directu, ker so po cca. 1 letu za v koš, ampka cena je ok.

Malo boljše trenirke (adidas, puma, nike,kappa-so men najboljši modeli), kupujem v Intersportu in Hervisu.

Za v službo v Zari, Mangu, poletne oblekice v Mani, H&M.

Za vsak dan pa v New Yorkerju, Takkonu, Two way, Olala.

Pri čevljih najraje zavijem v Humanica, drugače pa še v Deichmanu, Massu.

No, jaz si kupim, kar mi je všeč, ne glede na to, kaj nosijo mulke (samo dejansko redko katero zrelo žensko vidim oblečeno tako, kot so se sposobne obleči najstnice – hvala bogu, to je njihov privilegij in naj ga uživajo čim dlje).
Fletno jopico nabavit se pa tudi meni zdi umetnost, pa jih zelo rada nosim. Esprit je pa verjetno precej univerzalen, a hkrati toliko drag, da najstnice vanj verjetno ne zahajajo množično. Mislim, da je to glavni razlog, zakaj so tam “starejše gospe”.

Če imaš malo večjo številko spodaj, ti v City Parku za hlače/kavbojke priporočam Marks&Spencer, za zgornje dele, elegantnejša oblačila pa Xanako (nad M&S). Sicer ne vem, kako veliko izbiro imajo, ker v Xanaki vedno kupujem v tujini, ampak vseeno se splača pogledat. Pojdi tudi v Stradivarius (zraven Zare v BTC-ju), drugače so pa punce že večinoma naštele bolj ali manj vse trgovine.
Za čevlje priporočam Humanic ali Bato.
Reinvent yourself 🙂

Že nekaj let ne hodim v s Oliver, ker so bile vse hudio drage majice hitro zanič, vsekakor prej kot H&M. In kaj če ženske stare več kot 45 kupujejo v Espritu? Potem je to trgovina za starce, ki to pri 45. letih vsekakor niso. Prej kot kmetica si …eh.

Res huda kmetica, predvsem na duhu. In kaj ti bodo neke cunjice, za kam pa? Na kmetih pa res ne vem kaj bi s firmami in nobel rečmi, sploh če imaš še tako postavo. Je najboljše iti k vaški šivilji, ti bo naredila brezčasen model, kot nalašč zate…

http://www.pleteninespenko.si/trgovina1/index.php?productID=295

http://www.guess.eu/ProductDetails.aspx?style=FL2TURLEM03&category|186=&image=FL2TURLEM03-PEWCA

http://www.guess.eu/ProductDetails.aspx?style=W93074D28A0&category|198=&image=W93074D28A0-GNTN

Vse je odvisno od evrov… Izredno dobre stvari imajo v VALE NOVAK TRGOVINA S KONCEPTOM, potem MODIANA v CELJU v ŠPAR centru. Točno tako kot so tudi punce napisale že zgoraj, ni treba da je vse oh in sploh,ker ti to ne garantira kvalitete. Men S. Oliver včasih deluje preveč poštirkano in potem ven pridem kot s kataloga,česar ne maram.
ZARA izredno rada kopira kreatorske hiše,tko da tam se da kaj dobit samo v mojem primeru samo za eno sezono.

Meni so zelo všeč obleke na preklop, sploh če imaš dovolj velike prsi. Sama nimam prave ženske postave, da bi bil izrazit pas, tko da k oblekam vedno dodam pas, se boljše počutim. Meni zelo lepe so pletenine DRAŽ. V butiku Egoist v Celju se prav tako najdejo zanimive stvari. Od GUESSA torbice so dobre,kvalitetne in znajo zelo “poživiti” cel look.
Čevlji si dobri v trgovini TRANSPORT.

Če sem te prav razumela, bi rada tak bolj ženstven stil.

http://shop.mango.com/shop.faces?state=she_001_091_IN#prod=31440353%5Bsec=FW10_coleccion%5Bbusc=m_coleccion_-1.m_familia_32.m_tipoTalla_-1.m_precioVenta_-1/.page_3.size_big.rows_3

Vseen je kaj na stvari piše,bistvo sta kroj in kvaliteta. Pa kvaliteta spet ni hudo bistvena,če gre za zelo trendy stvar. Klinc gleda,če po eni sezoni “crkne”. Najslabš je pogledat drugač lepo žensko,ki ima na sebi kavbojke,ki so prekratke in se ji zažirajo v stegna,na njih pa ponosno piše CK. Who cares? KROJ,KROJ in še enkrat KROJ!!!!

Po pravic povedano nima pojma kakšno službo imaš in bom sedaj govorila na pamet, mogoče pa vseeno najdeš kaj uporabnega:)))))))
Govorim že za jesen in zimo:

Imaš črni oprijet puli,zraven krilo,temen jeans,ozko do kolen. Poleg kakšne dobre čevlje s peto( TRNSPORT). Čez od Mure trenčko(lanska sezona je bila ena karo,k se je malo svetila,krasna zadeva). Čevlji črni. Zraven pa od Guessa eno torbico iz nove kolekcije. Tista velika,kvadratasta,bela pisana je perfektna.

Temen jeans( GUESS), zraven kakšna dobra pletena tunika( Draž, Špenk) in čevlji s peto,črni isti oz prejšnje kombinacije. Tunika je pa pisana,en link zgoraj.

S. Oliver je imel lani en dober črni puli,na levi strani s pentljo za zavezat, zraven lahko črno krilo( MANGO) in pa spet lahko iste čevlje. Odvisno od delovnega mesta, lahko obuješ najlonke barvaste(rdeče,vijolične) in pa čez trenčko iz prejšnje kombinacije.

Zelo lepa barva je temno vijolična. Lahko imaš kakšen dober pulover s kimono rokavi,v pasu stisnjen,ki sega od ram do ram. Spodaj oblečem drug odtenek vijolične barve z naramnicami top. Zraven hude temno modre kavbojke in čevlje s peto. Pa eno veliko torbico čez,kakšno enobarvno, rjavo ( ESPRIT).

Hlače sive, kroj ki je do gležnjev ( ZARA), zraven vijolični puli. Čevlji naj bodo pa zlati( MASS, predlani,ene s polno peto, dobri so bili).

Potem pa prideš domov in si s svojimi škrati. Še preden se slečeš si že umazana od Nutele. Jaz ne nosim trenirk. NIKOLI. Namesto tega imam kargo hlače( S. OLIVER) in čez majčke. LOTTO je letos naredil eno luštno roza kolekcijo. Pa v S. Oliverju polo majčke tud zdržijo eno leto.
V INTERŠPORTU so prodajali hand made pisane špagarce. Men zlo fletne, za zraven. Taka lahko skačeš za mulčki,greš v trgovino in doma kuhaš kosilo.

Kavbojke so zelo pomembne in preden najdeš kakšne traja. Dolžina je drugačna, če imaš zraven natikače ali petke,tudi če so kittty heals. Črne majce zdržijo samo eno leto,pa se lahko na glavo postaviš,ko se ji vidi da je barva drugačna in je uporabna samo še za doma eno leto,potem pa za “razhod”.

Težko ti je našteti kam pejt pogledat,ker ne vem kako bi bila rada oblečena. Kupi si nekaj modnih časopisov,tam imajo tudi že “sestavljene” looke in potem veš kaj iščeš.

Za zimo vem, da velikim niso hudo všeč, samo men so UGGICE tko udobne za dol past. Zraven imaš lahko krilo,lahko hlače,kako dobro bundo( MAX MARA lansko leto vijolična kolekcija, MAX MARA weekend) pa si.

Sama boš videla kateri materiali so ti všeč,v čem se dobro počutiš. Ženske smo tko lepa bitja, če znamo bit zadovoljne same s seboj. Kako želimo biti oblečene se pa z leti spreminja,postajamo bolj samozavestne želimo poskusiti kaj drugega.
Če je dovolj $$$, kar se tiče čevljev je BALDININI in CESARE PIACOTTE v Ljubljani kar zanimiva stvar. Zraven pa od Manga hlače in S. Oliver puli pa boš carica!!!!!!!

Uživaj,ko boš metala stvari stran in ko boš probavala nove!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

N

hvala za nasvete! NIKKI hvala, si se zelo potrudila z odgovorom. Zakaj pa doma ne nosiš trenirk??

Ker se še tako dobre razvlečejo in sperejo. Te kargo hlače pa se lepo nosijo dve sezoni, ni se mi treba peoblačiti ko grem v trgovino, ni mi nerodno če pride kdo nenajavljen na obisk…

O, imam pa tudi sama nekaj za “tiste” dni,ko ne želim čutiti niti enega šiva na sebi, za ta “živčne ” dni imam jaz nekaj pižam:)))))))) Pridem domov, se preoblečem v pižamo, izklopim telefon,grem pred tv, ta veliko Milko,pa vse igrače pa na drevo:)))))))))))))))))))))))))))

N

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close