kje kupiti vikend
Živijo!
kateri so tisti kotički Slovenije, kjer bi se sami odločili za nakup vikenda? najbrž ga ni ljubljančana, ki bi želel čez zimo pobegniti kam na sonce, res pa da kakšna Rakitna finančno ni vsem dosegljiva.
torej iščem predloge za lokacije, ki niso ravno “bogu za nogo”, so sončne, mirne, primerne za oddih, pa cenovno dostopne.
hvala!
Ja, menda tam, kjer ti je všeč. En zgoraj je napisal, da bi kupil na morju – evo jaz pa za noben denar ne grem tja. Mi imamo v gorah. Ampak BV, da ti zdaj mi naštevamo neke kraje. Zapelji se po Sloveniji, naredi izlete, poglej, kje ti je všeč, kje se dobro počutiš in kam bi se rada vračala. Potem začni tam oprezati za dobro priliko (nepremičnine ne kupiš od danes na jutri). Mi smo veliko let hodili tja, kjer imamo zdaj vikend – malo zato, ker nam je bilo tam fino, malo pa zato, da smo ujeli dober deal.
A ni to zelo odvisno od tega kaj ti je všeč in kaj rad počneš?
Če želiš vedeti moje zamisli – v Sloveniji jih ni ravno veliko, več jih je izven naših meja. A vseeno, kaj verjetno bi:
– Bohinj, ob jezeru v Ukancu. Oz vsaj blizu jezera tam.
– Pokljuka. Na kakšni planini – a z dobrim dostopom in da lovi net. Ali pa Radovna.
– Kakšna planina v Karavankah ali na Pohorju – s podobnim kriterijem kot prej.
– Kje na robu kraške planote (obronki Trnovskega gozda) ali pa Kraški rob.
Rakitna je fajn ampak ob lepem vremenu, ne glede na letni čas, preplavljena s pločevino, huje kot BTC. Med tednom in ko je slabo vreme je res mir, vendar pozimi, sploh zdaj ko je led ali poleti v kopalni sezoni pa postane en velik party…seveda ne pozabi na trume motoristov. Včasih imaš občutek, da si na Grobniku ne na Rakitni.
JAz si za vikend ne bi v Sloveniji – ker ne maram mraza in vlage, poleti na ne previsoke vlage – tega je pa v celinskem delu preveč. Če že, morda kakšna Brda, kamnita hiška – ampak so cene spet pretirano navite; sicer 400.000 EUR ni probema za dobro lokacijo z malo zemlje, ampak vseeno….
Drugače pa tujina – Španija, Portugalska, kakšno luštno stanovanje, ne ravno v unih blokih, kjer živijo Britsi v betonskih džunglah, kakšna blok vila z max nekje 10 stanovanj na enoto; hodiš dol pet let na dopust, potem pa zaprosiš za državljanstvo; pa se potem na starost dol preseliš.
300+ dni sonca in lepega toplega in ne prevročega vremena, atlantsko podnebje, dokaj čisto morje, dobra in zdrava hrana, sorazmerno cenejši življenski stroški, nobene zimske garderobe ne potrebuješ kot v Sloveniji ; praktično kurjave ne rabiš ( odpadejo stroški ogrevanja), tiste par dni na leto ko piha, pa že preživiš.
vikend zame, 07.02.2022 ob 22:49
Jaz bi imela vikend, oz.apartma na morju.
Druga opcija bi bila pa Deželica sonca in grozdja – sončna Dolenjska.Tam nekje okrog Rake, Šmarjete , Krškega…So toplice blizu, je grozdje, lepi razgledi in dobro vince.pa turizem…
In kaj delaš v apartmaju?
Meni apartmaji nikoli niso potegnili, ali vikend z zasebnostjo, ali pa nič.
vikendica101, 07.02.2022 ob 13:00
Živijo!
kateri so tisti kotički Slovenije, kjer bi se sami odločili za nakup vikenda? najbrž ga ni ljubljančana, ki bi želel čez zimo pobegniti kam na sonce, res pa da kakšna Rakitna finančno ni vsem dosegljiva.
torej iščem predloge za lokacije, ki niso ravno “bogu za nogo”, so sončne, mirne, primerne za oddih, pa cenovno dostopne.
hvala!
Definitivno morje, zakon, ampak ne Slo obala.
Forum je zaprt za komentiranje.