Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kje kupiti olivno olje ?

Kje kupiti olivno olje ?

Mislim, da se ta čas dela olivno olje, popravite če se motim, kje ga kupiti ?

včasih smo ga dobili na stojnici na Črnem kalu,stojnic od kar je most ni-vsaj ko sem se peljala en teden nazaj-tako da bomo šli zdaj kar okrog kmetov na primorskem.

Prodajajo ga tudi na glavni ljubljanski tržnici, ampak je drag, najbrž dražji kot pri kmetih – 3000 SIT za liter.

Prodajajo ga tudi na glavni ljubljanski tržnici, ampak je drag – 3000 SIT za liter.

Jaz grem čez 2 uri pobirat oljke k moji sestri na Plavje. Ker bo letos zelo dobra letina, se je moj svak odločil, da ga bo nekaj tudi prodal. Cena je 2600 SIT v temni flaši. Olje je zelo dobro, ker ga vsako leto damo v laboratorij, je hladno stiskano. Če je kakšna interesentka naj se mi javi na moj e-mail. Lep vikend vsem Silvia

Najbolje se je malo zapeljati po obalnih vasicah…so vedno kakšne table, drugače pa vprašajte domačine. Liter hladno stiskanega se dobi tudi za 2300 SIT.

pa tudi za 2200!

V torkljah ( mlini za oljke) ga tudi prodajajo. Lahko združite ogled te zanimivosti z nakupom.
V decembru bo tam nonstop dovolj dela. Lp

V Krkavčah ga v torklji prodajajo po 2.200 sit liter. Lp

Moja mami ga je lani šla kupit v Krkavče. Probala ga je in ga kupila. Ko pa je prišla domov, je ugotovila, da so ji prodali čisto nekaj drugega in ne tisto, ki ga je poskusila v torkli. Razočarana ga je nesla nazaj in nikoli več je tam ne bodo videli 🙁

Barbi, lahko se zgodi, ne vem. Ne delam reklame za njih.

Tisti, ki imamo svoje oljke, dobimo zelo v redu, hladno stiskano olje.

Mogoče je svet res postal totalno pokvarjen:(((

So pa še druge torklje.

Zakaj pa niso prijavili inšpekciji!?

Lp

Me zelo zanima nakup,

lahko poveš tvoj e-naslov?

Andreja

silvia.mikec@dd-ceste.si

Ko je že ravno odprta tema o olivnem olju:

Doma imam steklenico domačega olivnega olja (steklenica je temna, olje hranim v temni omari). Zadnjič sem slučajno opazila, da je v steklenici poleg olja še neka svetla (bela) nitkasta zadeva. Olje ima še vedno nespremenjen okus, vendar me skrbi, kaj je ta zadeva (plesen?). Veliko uporabljam tudi domači jabolčni kis in tam ni usedlina nič nenavadnega.

Pred tednom sem kupil pravkar stiskano olivno olje.

Kdaj je primerno za uporabo (ali res šele marca)?

LP Jimbo

Po stiskanju je dobro, da olje odleži ca 3 tedne, da se razbistri in pade usedlina na dno. Lahko ga uporabljaš takoj, vendar je malo bolj grenko. Čim bolj grenko je tem boljše je. Sčasoma ta grenkoba popolnoma izgine. LP Silvia

Hvala. Torej kar veselo po njem. Bi težko čakal do marca…

LP J.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close