Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje kupiti obtežilno odejo?

Kje kupiti obtežilno odejo?

Mi lahko prosim kdo svetuje, kje bi lahko v Sloveniji ali tujini kupila obtežilno odejo, pa da jo dostavijo v Slovenijo?
To so tiste odeje za pokrivanje, ki so res težke – 6-9 kg. Našla sem jih na amazonu, ampak jih ne dostavljajo v Slovenijo.

Za kaj rabiš tako odejo?

https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3Daps&field-keywords=weighted+blanket

Na Aliekspressu jih imajo in dostavljajo v Slovenijo. Je pa draga zadeva.

Pogrneš navadno deko, na njo pa 120 kilskega dedca. Imaš lahko še kaj težjega?

Zakaj jo potrebuješ? Nisem vedela, da to obstoja, dokler nisem videla linka in se izkaže, da jo imam, doma narejeno iz volne. Naša mama jih je naredila in na vsaki piše, koliko kil tehta, 3, 5 in 6kg. Jaz imam 5 kg. Če je za spat, potrebuješ precej časa, da se jo navadiš, ker se pod njo niti obrnit ne moreš zaradi teže, oziroma se zbudiš, ko se hočeš obrnit, ker te pripne na mosteljo, da niti mignit ne moreš. Jaz se pod njo dobro počutim, ker je polnjena z volno, ne zato, ker je tako težka. Po drugi strani se pa tako navadiš na težo, da ko zamenjaš za nekaj lažjega, najprej prav tako ne moreš spati. Sem uvedla lažjo tuhno, odeje, a ne gre, ker si čez čas kot odvisnik od te teže. Dobro premisli, če res hočeš tako težo. In kako težko jo je šele prebleči! Teža za mišice trenirat.

Mislim, da jo uporabljajo za zdravljenje tesnobe, ima nek terapevtski učinek.

O, a se spomnite včasih, ko smo spali pod kovtri, težkimi kot cent? Mogoče res pomaga, ker te spomni na otroštvo in babico, ki te je prišla pokrit in zažokat v mrzli spalnici.

V Imovici smo jih dali narest, pred 30 leti sicer, s.p je še vedno na netu.

Za kaj se pa uporablja taksna odeja? Mislim, v cem je smisel teze? Resno sprasujem, ker prvic slisim za tole.

Te težke odeje se uporabljajo za boljše spanje, pomagajo pri nespečnosti. Včasih smo res imeli debele težke odeje, zdaj se pa vsi proizvajalci hvalijo z lahkimi odejami. In težkih odej se pri nas res ne da dobiti, škoda. Pa ne mislim nekih terapevtskih obtežilnih odej, le težje in bolj kompaktne, saj se pod njimi res lahko počutiš bolj varno in dobro, ker ne zdrsi dol vsakič ko se malo premakneš.

Joj, jaz pa ne maram težkih odej – mora biti lahka. Če hočete težo, pa dajte dva kovtra enega na drugega, pa bo.

Vau, prvič slišim, da to obstaja. A proti nespečnosti?
Zakaj točno si to kdo omisli?

Pozdravljeni! Otežene odeje najdete v specialni trgovini Senzorika Varga, ki med drugimi senzornimi pripomočki nudi tudi obtežene odeje. Vaš link

Senzorika Varga je edina trgovina v Sloveniji s kakovostnimi produkti, ki pokrivajo razvoj celotne senzorne integracije.

lp,
Mario

Jaz sem jo kupila na nap.si

7 kilsko, pa je dobra samo za natla, da je pes na mehkem

Dormeo jo prodaja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close