kje kupiti dobro potico v Ljubljani
Plavi, 04.06.2021 ob 21:38
Teška bo, v Ljubljani prevladuje srbska tradicionalna kuhinja, oziroma turška, ker se namerno nočejo zavedati svojih korenin.Jel može baklava, tufahije, ili sogan dolma? More jarane, u svako doba.
Matr, več imen turških jedi poznaš kot jaz, pa sem rojen Ljubljančan. Le od kod, haha. 🙂 Pa tut slovenština ti zlo dobar gre, no, ko da si že dvajst leta u Slovenija pa že zlo dobar govoriš slovenski. Taj “teška” menjaj u “težka”, ti bo bol šlo, a veš, ovi Slovenci imaju ene tak težke besede …
naslednji teden, 04.06.2021 ob 17:41
Kje bi lahko naslednji teden kupila pravo dobro potico? Ljubljana.
Jah, kaj pa če bi jo sama spekla? Ok, če nimaš časa, ampak ni taka reč spečt dobro potico. Po dveh ali treh boš že mojster. Ne vem, kje v Ljubljani bi jo lahko kupila, jaz jo dobim vedno od žlahte, pa jo vsi doma pečejo, noben ne kupuje.
#Maximarket LJ spodnja etaza, kjer so zivila pri oddelku kruha. Orehova iz njihove “domace” pekarne (to vprasajte, da bo prava), je nebesko dobra!! Le da od takrat, ko so prenavljali, nisem 100%, da je vedno na voljo vse leto in ne zgolj ob to-namenskih praznikih.
#Butik lePotica, Stari trg 10, LJ
Avtorica, naj vam tekne!
vrvica471, 04.06.2021 ob 23:52
Dobro potico pri nas težko dobiš, še posebno v LJ. Sem že večkrat poskušala, ko smo imeli tujce na obisku, pa so jo hoteli za domov … Me je bilo kar sram.
Ja, tudi jaz potrebujem za darilo tujcem, grem na obisk, pa bi nesla nekaj slovenskih dobrot.
Bi jo spekla sama, ceprav sem s casom na knap. Razmisljam, ce jo naredim vecer prej, bo naslednji dan se sveza? Ker da bi jo zjutraj delala, ni sans, bi morala vstat sredi noci… Ce jo pa kje narocim, jo zjutraj samo poberem in stvar resena.
Forum je zaprt za komentiranje.