Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kje kupit sadje/zelenjavo iz SLOVENIJE? Sploh PARADAJZ

Kje kupit sadje/zelenjavo iz SLOVENIJE? Sploh PARADAJZ

že zaradi domače zelenajve se splača :-)))))))

že zaradi domače zelenajve se splača :-)))))))[/quote]
Samo ne vem, kako mestnim frajlam gredo od rok kmečka opravila…:)

Mogoče bi bilo dobro vzeti v roke kakšen oglasnik, saj bo zdaj, sredi sezone večina vrtičkarjev, pa kmetov, imela vsega preveč.

Ne želim se registrirat in dobivat cel kup neprimerne pošte. Katenjko pa poznam že od prej, zato sem rekla da njej piši, ki lahko sprejema ZS-je.

Tole kar pišeš, pa mene res zanima. Z veseljem oberem sadje/zelenjavo, sem navajena rit po zemlji, kam pa naj pogledam za tako zadevo? Ne morem se vsest v avto pa se vozakat po celi Dolenjski na pamet.

že zaradi domače zelenajve se splača :-)))))))[/quote]

Seveda je kar nekaj samskih fantov po kmetijah…. tudi on Damjan iz “kmetija išče lastnika” je trenutno samski.:)

Domačo zelenjavo pa imamo mi doma na vrtu…. tako da mi ni treba na kmetijo.:)

Ok, malo reklame. Danes sem v Intersparu kupila domače SSSSSlovenske jagode. Odlične so. Dišale so iz vrečke, pa jih še niti odprla nisem in potem kar v avtu glodala. Božansko. Vredne vsakega penija.

So imele okus po SLOVENSKEM ali po JAGODAH? :-))))))))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

So imele okus po SLOVENSKEM ali po JAGODAH? :-))))))))[/quote]
Jaz sem enkrat kupil jagode v kmetijski trgovini in so bile domače in imele edine okus po jagodah. Če jih primerjam s tistimi iz ostalih trgovin.

No, jaz vem, kak okus imajo naše domače in tele iz Špara slovenske so bile njam njam Če ne verjameš, kupi pa poročaj. Že na pogled so bolj domače, ker so večinoma manjše, ne pa tiste giganstke umetne, brrr

So imele okus po SLOVENSKEM ali po JAGODAH? :-))))))))[/quote]
Jaz sem enkrat kupil jagode v kmetijski trgovini in so bile domače in imele edine okus po jagodah. Če jih primerjam s tistimi iz ostalih trgovin.[/quote]

Ok, pa vendar Krivokljunka je iskala izključno izdelek domačega okolja…zato sem jo vprašala 😉 in se zgodovina ponavlja, da ne odgovarja na vprašanja.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Jaz sem enkrat kupil jagode v kmetijski trgovini in so bile domače in imele edine okus po jagodah. Če jih primerjam s tistimi iz ostalih trgovin.[/quote]

Ok, pa vendar Krivokljunka je iskala izključno izdelek domačega okolja…zato sem jo vprašala 😉 in se zgodovina ponavlja, da ne odgovarja na vprašanja.[/quote]

Seveda se zgodovina ponavlja, ker enostavno nočeš razumet, da imam vso pravico izbrat, ali bom na nekaj odgovorila ali pač ne. Na provokacije in za moje pojme nesmiselna vprašanja ne odgovarjam. Ko boš lekcijo dojela, ne boš več imela občutka, da se karkoli ponavlja ;))

Ok, pa vendar Krivokljunka je iskala izključno izdelek domačega okolja…zato sem jo vprašala 😉 in se zgodovina ponavlja, da ne odgovarja na vprašanja.[/quote]

Seveda se zgodovina ponavlja, ker enostavno nočeš razumet, da imam vso pravico izbrat, ali bom na nekaj odgovorila ali pač ne. Na provokacije in za moje pojme nesmiselna vprašanja ne odgovarjam. Ko boš lekcijo dojela, ne boš več imela občutka, da se karkoli ponavlja ;))
[/quote]

Torej, si ti moje vprašanje razumela kot provokacijo ali nesmisel in se tudi tebi ponavlja zgodovina, da vprašanje, ki ga razumeš provokativno/nesmiselno prezreš. 1 lesson for you also, sprenevedanje pa že obvladaš z odliko.

V Tušu imajo občasno slovenski paradižnik. Ampak po 3 € za kg. Hvala lepa, bom raje kar španskega za 1,24 €/kg.

Če pa koga denar žuli, pa kar navalite na slovenskega.

In preden rečete, da je slovenski boljši, vam naj povem, da ko sem oba ponudil v preizkus večim ljudem, niso znali povedati, kateri je slovenski in tudi večinoma niso občutili razlike.

Se pa strinjam, da je lahko paradižnik tudi slab, slovenski ali ne.

Slovenski paradajz imajo tudi v Mercatorju, samo ne v vsaki vaški štacuni. Jaz tudi ne občutim razlike, sori, hkrati pa moram priznati, da paradižnik ni ravno moja najljubša hrana. Ta domači mi ima čisto premočan okus in ga sploh ne jem.

Jaz včasih kupim jagode na štantih ob cesti, dobre so pa tudi hrvaške jagode – so jih imeli pred časom v Mercatorju. So manjše, pa tudi cena je malo višja. Ampak so pa dobre.

Koliko si pa kaj navite jagode ob cestah? Ena je nekaj časa pred ta glavnim vhodom v City park v Lj prodajala jagode, maline, borovnice po reees navitih cenah.

3 eur/kg paradajza je res veliko. Recimo da imam takega potem za surovo konzumiranje, unega volovskega pa za omakice.

Tele Šparove jagode so tud 5 eur/kila. Vsak se sam odloča, kaj mu je pomebnejše, kvaliteta ali cena. Po drugi strani se človek vpraša, koliko koristnih snovi ima na hitro vzgojena jagoda (ali paradajz), vemo, kako imajo na NIzozemskem, sadike v vodi itd. ali pa tista počasi zorjena.

Kakšna je kaj lubenica pa melona zdaj? Jaz ne upam kupit.

V našem okolišu, ko poznam enega kmeta, krompir škropi vsak teden – in to spada pod integrirano poljedelstvo. Tako da vegetarijanci, dvomim, da živite kaj bolj zdravo.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Bolj pomemben podatek je s kom škropi, kot pa to, da škropi 😉

Tisto o vegetarjancih pa ne vem, če drži, res pa je da živalim odžirajo hrano….. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Bolj pomemben podatek je s kom škropi, kot pa to, da škropi 😉

Tisto o vegetarjancih pa ne vem, če drži, res pa je da živalim odžirajo hrano….. ;)[/quote]

Že, saj zato to škropivo ni tako močno, ampak podatek je kljub temu zgovoren.

Bolj pomemben podatek je s čim škropi, kot pa to, da škropi ;)[/quote]

Isto sem hotla vprašat. Včasih se temu pač ni moč izogniti, izbereš manjše zlo. Sicer pa ne vem, kaj ima krompir z vegiji 😉

Bolj pomemben podatek je s čim škropi, kot pa to, da škropi ;)[/quote]

Isto sem hotla vprašat. Včasih se temu pač ni moč izogniti, izbereš manjše zlo. Sicer pa ne vem, kaj ima krompir z vegiji ;)[/quote]

Domači krompir, tale mladi, ki je sedaj za jesti, smo mi 1x špricali….

Isto sem hotla vprašat. Včasih se temu pač ni moč izogniti, izbereš manjše zlo. Sicer pa ne vem, kaj ima krompir z vegiji ;)[/quote]

Domači krompir, tale mladi, ki je sedaj za jesti, smo mi 1x špricali….[/quote]

No, potem ga pa prinesi h Katenjki. Krompir bom vzela, ostalo pustim ;))

Domači krompir, tale mladi, ki je sedaj za jesti, smo mi 1x špricali….[/quote]

No, potem ga pa prinesi h Katenjki. Krompir bom vzela, ostalo pustim ;))[/quote]

Tebe ne rabiva midva s Katenjo, ti bi naju zažrla, ko bi ona pripravla hrustljav krompirček zlato-rumene barve za naju. :))))

No, potem ga pa prinesi h Katenjki. Krompir bom vzela, ostalo pustim ;))[/quote][/quote]

Tebe ne rabiva midva s Katenjo, ti bi naju zažrla, ko bi ona pripravla hrustljav krompirček zlato-rumene barve za naju. :))))[/quote

Zažrla? Kaj to pomeni? Ne, jaz bi vaju zaklenila v sobo pa odšla ven za 3 ure hehe *evil smile*

Juhu, hvala, On_ za linke! :)) prijetno presenečena.

Domači krompir, tale mladi, ki je sedaj za jesti, smo mi 1x špricali….[/quote]Vi ste podobni kot oni ljudožerci, ki so imeli posvet na katerem je poglavar oznanil, da od žensk sedaj naprej ne jedo nič drugega kot nune in device.
In eden od prisotnih vpraša zakaj tako.
“Zato ker je ostalo vse preveč špricano…..!”

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Heh s katerega dokumentarca ja to :))))
Ne resno On_ eno vprašane, kaj naj narediva s krivokljunčico s tisto cifro, ki si nama jo posredoval brez imena, menda ni tvoja? :))) A naj pokličeva in poveva da je od Njega_ s foruma med over net in da sva prišli jagode nabirat? Mah jaz sem s podeželja doma sicer z drugega konca kot ti, pa vseeno no v glavnem mi ni tuje in še manj težko kaj po zemlji delati, krivokljunčici tudi ne, je samo še bolj vesela… a potem zmenjeno :))) Malo reklame.press :)))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close