Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje kupim pomeranca?

Kje kupim pomeranca?

Imam vprašanje za tebe, ker imaš kar nekaj kinološkega znanja. Sestra ima možnost ( mislim, da ima celo že rezerviranega mladiča ) dobiti pitbulla od znanega pasjeborca. Ko mi je sestra poslala rodovnik od mame in očeta imajo samo oznake Doy .Rom CH Gr tudi vsi predniki skoraj. Oznake ne vem, če sem točno napisala, ker se ne spoznam. V glavnem sestra na vsaki način hoče rešiti mladička, da ne bo pristal v pasjih bojih, kar bo, če ga sestra ne vzame sigurno. Mladiček je tudi kar drag okoli 1000 evrov. Predvsem me zanima ali tak mladiček, ko odraste kljub dobri vzgoji postane napadalen in agresivnejši do drugih psov zaradi njegovih prednikov in staršev.

Mladič bo določeno obdobje v leglu. Z mamo, ki prenaša nanj svoje travme, obnašanje do okolice itd. In izpostavljen tretmaju lastnika.
Človek, ki pojma nima in se loteva stvari tako kot tvoja sestra, pa je recept za katastrofo.

p.s. Pa še na suho jo bo nategnil, kar se plačila tiče :p

http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=318

In namesto, da rešuje enega mladiča in se gre mati Terezo, naj kaj naredi proti nelegalnim poslom, ne pa da jih v imenu dobrotništva misli še s kešem zalagat.

Nisem Yo, upam, da moja pomoč ne bo zato manj dobrodošla.
Cena je nekam visoka. Naj sestra preveri, ali je rodovnik res pravi, ali ponarejen. Vem za primere ptibulov, kjer se je dogajalo, da so bile težave okrog rodovnikov. Če je rodovnik dejansko pravi, potem se mi zdi cena solidna. Če bo sestra dobila v oskrbo mladiča, je vzgoja (obisk pasje šole) zelo pomembna. Če bo dobro skrbela za vzgojo, sozializacijo in ima izkušnje s psi, potem pes ne bo bolj agresiven. Vprašanje je, če je mama v času brejosti prejemala steroide. Sestra se naj pozanima. Še vedno pa velja, da je največ odvisno od lastnika psa.

Znani pasjeborec laiku ne bo ponujal psa. Kvalitete pa sploh ne. In laik ne bo znal preveriti rodovnika, sploh pa ne pri pasmi, ki je FCI ne priznava in je treba vedet ne samo koliko Ch. je notri, ampak za začetek to, katera organizacija je rodovnik sploh izdala.
Osebno se mi bolj zdi, da gre za nekega “kvazi pasjeborca”, ki skupaj s svojimi kolegi neke rodovnike tiska za pse, ki jih sklanfajo skupaj. Tisočkrat videno, cena za mešance pa v višave in potem čudenje nad vsem skupaj.

Hvala obema. Sestra ima izkušnje s psi velike predvsem s pastirskimi pasmami. Jih trenira. Rodovnik je objavljen tudi v bazi gamedogs apbt. Zakaj yo misliš, da je cena previsoka. Mene bolj zanima zaradi travm kot si napisala, da ne bo potem kaj šlo svojo pot….. Hvala. Drugače se strinjam glede Tereze samo prepričati človeka je težko. Sestra je pa trmasta kot bik. Je pa človek iz Srbije na G. P.

Nisem Yo, upam, da moja pomoč ne bo zato manj dobrodošla.
Cena je nekam visoka. Naj sestra preveri, ali je rodovnik res pravi, ali ponarejen. Vem za primere ptibulov, kjer se je dogajalo, da so bile težave okrog rodovnikov. Če je rodovnik dejansko pravi, potem se mi zdi cena solidna. Če bo sestra dobila v oskrbo mladiča, je vzgoja (obisk pasje šole) zelo pomembna. Če bo dobro skrbela za vzgojo, sozializacijo in ima izkušnje s psi, potem pes ne bo bolj agresiven. Vprašanje je, če je mama v času brejosti prejemala steroide. Sestra se naj pozanima. Še vedno pa velja, da je največ odvisno od lastnika psa.[/quote]

Sem brala zadnji teden glede tega tudi, da ne bi kar oddajali potem sem prišla do ugotovitve, da vidijo dodatni zaslužek. Prej so mladičke, ki niso bili primerni – verjetno oni to vedo ubili zdaj slabše in neprimerne mladičke prodajajo. Saj imaš prav glede vsega.

http://nastymankennel.com/

tale je znan pa lahko dobiš psa verjetn pač služjo kot je rekla ta k sprašuje

Rom. Gr. Ch. bi lahko pomenilo Romunski Grand Champion

Doy ponekod pomeni psa, cigar potomci so bili tudi uspesni na kaksnih tekmovanjih

Kontaktiraj romunsko kinolosko zvezo, in bos mogoce kaj vec zvedela ali celo preverila rodovnik..

ROMANIA ( Full member )
Asociatia Chinologica Romana
Bd Dinicu Golescu 37, Bl. 4, Entrance C, Floor 1, Ap. 70
RO 010867 BUCHAREST

Tel. 00 40 21 314 3763
Fax. 00 40 21 316 1320
http://www.ach.ro
office.achr@gmail.com

Romunska zveza nima nič z rodovniki, ki jih ne priznava krovna organizacija FCI.

Kar se konkretnega psa tiče – jaz ne bi. Zaradi tega, kar sem že napisala zgoraj. Zelo pomembni so prvi tedni v leglu, ko se mladič še uči od mame – se pravi njene reakcije na okolico. Tega zbrisat ne moreš nikoli. Drugo vprašanje rejec in njegov odnos in tretje morebitna uporaba določenih substanc.

Ali imate še vedno na voljo info o pomerancih?lahko kontaktirate na jonashrenic@yahoo.com:)?

Ja, čez ene 2 meseca bodo vzklili na balkonu. Taki instant, kot se spodobi.

Spet ta tema. Ko sem prvič bral pred leti, se mi ni sanjalo kaj so pomeranci.

Yo..dobra :-))

Pozdravljena,
Kako vas lahko kontaktiramo? Zanimamo se za nakup

Pozdravljeni,
Kako vas lahko kontaktiramo?

Tukaj jih je polno…poglej za pasmo pomeranec
https://www.slovenski-polarni.net/slo/vzreditelji

Dober dan ! Zanimam se za nakupo pomeranca če ve kdo kje bi ga lahko dobil me naj prosim kontanktira . Lep pozdrav!

Obrnite se na Kinološko zvezo, tam imajo kontakte vzrediteljev, tudi če tisti nima, legla se vsi poznajo med seboj, lahko rečem na evropski ravni in boste dobil kontakte. Ker sem ravno prejšnji mesec govorila z vzrediteljico pudljev sva omenili tudi pomerance…do mi všeč pa sem razmišljala, ampak sem se potem za pudlja odločila … Skoraj sem padla dol kakšno ceno držijo pomeranci… 3000 do 4000€, seveda s paprji.

Zakaj pa enostavmo ne rešite enega lepaga zapuščenega kužka, ki išče dober topel dom. Nekoga, ki ga ima rad. Toliko jih je zapuščenih žalostnih in bogih. Za kja toliko denarja metat za to da se boste preseravali. Dejte priložnost enemu ki vam bo še kako hvaležen in vas imel rad z dušo in srcem.

pomeranc je samo s papirji, brez papirjev ga pač ni. vsi kontakti za informacije so pa že v temi sami. če tega nimaš časa prebrat in preklicat, potem tudi za psa nimaš potrebnega časa.

Dajte nekaj denarja raje nam, ki jih rešujemo iz takih in drugačnih razlogov in vam mi v zameno zrihtam psa ki vas bo še kako vesel. Ne govorim o tisočih evrih. Samo nekaj 10 evrov da uredimo prepis veterino itd. Nato vi prevzamete skrb in odgovornost. Toliko sem jih že rešil na svoje stroške in vsi so v dobrih in srečnih rokah. Družine z otroci so samo sanjal o takih kuzkih ki sem jim jih jaz zrihtala v zameno za drobiž. Ljubeči nežni prijazni kulturni socializirani nezahtevni sproščeni veseli hvaležni.

Preveč je ljudi. Jaz jim rečem da imajo modni dodatek. So pa daleč od ljubiteljev živali psa. Samo za kazanje. Čez čas se pa jaz ukvarjam z takimi modnimi dodatki. Žalostno.

Večina njih si je preden sem jim jaz zrihtala psa vsi so imeli željo po pimerancih francoski buldog pudlji mops itd itd. Na koncu pa so dobili ljubečega hvaležne ga psa predusem pa srečo v življenju in zadovoljstvo v družini.

ti pa par 10 eur na vsakega, če jih je bilo veliko, je kar fajn.
in nehaj s to hvaležnostjo, ker psi niso hvaležni, so oportunisti. in pes iz nepreverjenih ali težkih okoliščin tudi ni za vsakega, pa če imajo otroci in ti še tako solzne učke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close