Kje je meja….
…..popuščanja moškim, oziroma tudi pri ženskah…Kdaj se je treba postaviti zase in kakšno stvar tudi prepovedati?Upam da ste me razumeli kaj hočem povedati…..Npr. med partnerjema gre vedno za nek dogovor, konsenz, medsebojno razumevanje, mene pa zanima kdaj se pri vas to neha…kaj mora partner narediti oz zahtevati, da vi ne popuščate več….?
Glede tega se je najboljše ravnat po občutku.
Če se človek zraven ne počuti dobro … to je tista meja.
In takoj se je treba postavit zase, če ne, se stvari samo stopnjujejo in tista meja tolerance začne hitro naraščati.
Na koncu je taka oseba povožena, od partnerja, od svojih otrok, in na koncu to opazijo in izkoriščajo vsi.
Men mojga deca ni težko pocrkljat, mu zlikat, oprat, kako sladico narest…dokler mi bo vse to vračal…npr. ne bo pohajkoval in popival s prijatelji vsak vikend, cele dneve (kar ve, da jst ne prenesem), da mi pri pospravljanju pomaga, naredi kakšno stvar, me pride kdaj v službo iskat…Tko nekak da se prilagajava en drugemu oz. se pocrkljava.
So pa stvari, ki jih ne toleriram..pa mislim, da jih tut on ne – varanje, pretepanje, laži…
Teško je reči, kje je meja, ker ena stvar je za enga grozna, drugi pa jo brez problema tolerira. Jaz ne bi prenesla, da ne bi bil spoštljiv do mojih domačih, da mi ne bi kazal dovolj nežnosti, da me ne bi poklical, da bi se norčeval iz revnih in ubogih , .da bi me oviral, če hočem sama ven, če bi samo sedel pred TV… Je pa res, da dosti dela naredim jaz, tu pa tam kuham, ponavadi jaz likam, pospravljam tudi v glavnem jaz, pomiva pomivalni stroj.
Jaz mu z veseljem serviram kavico s pecivom v dnevni sobi, ko pride iz službe, pa čeprav sem sredi nekega drugega dela. Pa še kaj drugega z veseljem naredim, ker je on potem tako srečen in me objame in reče, da ima najboljšo ženičko 🙂 Skratka me ima ovito okrog prstka.
Pretepanje, varanje, grožnje, pa normalno, da ne toleriram.
seveda tko smo moški razmišljali že pred 1000 leti, pred 50 -leti, zakaj bi danes drugače???
Sej so ti ene ženske lepo napisale, kako pričakajo moža ko pride domov iz službe, kako jim ni problem prat in zlikat srajc…. seveda pa ji mož to mora vrniti, na tak način, da ne hod cele dneve po gostilnah in takih raznih variant, ampak se njej posveti…na pravi način :)))
Forum je zaprt za komentiranje.