kje dobre in poceni torte v Kopru
Jaz poznam dobro, a ne za najcenejšo, pač normalno ceno.
To je slaščičarna Klasika, v Šalari, blizu trgovine s sadjem in zelenjavo Zajček. Delajo torte po naročilu, lahko si izmisliš, kar želiš. Cena za navadno torto je 10 evrov na kg, če želiš imaš lahko tudi dva okusa torte (vsaka polovica en okus), gor ti lahko narišejo, kar želiš, ali ti skenirajo fotko, karkoli.
Okusov imaš malo morje: gozdni sadeži s smetano, jagode s smetano, ananas s smetano, jagode v vaniljevo kremo, breske z vaniljevo smetano, čokolado, čokolado s smetano, okus Nutelle, okus Bacio (čokolada + celi lešniki), okus lešnik, oreh, kava, limona. Lahko izbereš tudi torto kot skutino ali jogurtovo strnjenko, ali celo sirčkova torta (pride čokoladna krema iz mascarope).
Nočem delati reklame, a vsi, ki jih poznam, hodimo tam naročati torte, ker so 1A. Pa še lastnica ponavadi zaokroža težo torte navzdol. Mi, ki hodimo pogosto, če naročimo 3 kg torte, ven pride 4, nam da 1 kg zastonj.
Aja, če je v torti en okus in samo navaden napis, je cena 10 evrov/kg.
Če sta v torti dva okusa, a preprost napis: 12 evrov/kg
Če je en okus in zahtevna risbica ali skenirana slika: 12 evrov/kg
Dva okusa + zahtevna slikica: 14 evrov/kg
Jaz sem za svojega nonota naročila veliko torto, gor pa motiv njive. Pa njiva ni bila narisana, temveč v 3D obliki, resno 🙂 so naredili zelenjavo iz sladkorja, pa celo ograjo njive, traktorček iz marcipana, orodje … za neverjeti.
Popolnoma se strinjam s teboj, anonimna.
V zadnjih dveh letih sem imela priložnost jesti njihove torte. Katastrofa. Uporabljajo samo margarino, ne masla, zato imajo vse torte enak okus. Zame je pomembna okusnost, ne estetika.
O škodljivosti margarine itak ne gre izgubljati besede, slaščičarna pa zna računati: 250 g masla stane kot najmanj 500g ali še več margarine.
Drage moje tortarice!
Začnite delati doma torte peciva in ostale dobrote zase in za svoje najdražje. V vseh slaščičarnah uporabljajo praške z dodatki okusov. Potem pa prodajajo kot naravne Bla, bla, bla…Enako je pri kremšnitah in vseh slaščičarskih kremah ki se uporabljajo v tortah.Praški se dobijo v velikih vrečah pod imenom Top cream. Tudi v slaščičarni Klasika, ki je toliko opevana kot najboljša ravno tako uporabljajo praške z okusi.
Kuhajte in pecite z ljubeznijo in okus bo božanski….
Kje je dobra torta v Kopru? .. hmm .. v Luciji .. slaščičarna Maja ..sem zvesta stranka. Zelo so prijazni, dostavljajo in valda vse po naročilu speljejo. Naročala pa sem za poroko, krst .. in veliko roj. dnevov .. ne vem kaj uporabljajo, ma so torte super sočne in okusne: http://zemljevid.najdi.si/podjetje/5628519000/slascicarna-maja-albin-polanec-sp
https://www.facebook.com/ProizvodnjaInProdajaSvezegaPecivaInSlascici/
in nimam nič od “reklame” .. pač .. kar je dobro, je dobro.
Forum je zaprt za komentiranje.