Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kje dobite denar za potovanja?

Kje dobite denar za potovanja?

Glede na to, da sem študentka in imam možnost delati poleg faksa samo 15 ur na teden (okoli 25.000 sit zaslužim in s tem lahko pokrijem samo prevoz na faks, študentske bone), me zanima, kje študentje dobite denar za potovanja izven Slovenije in sosednjih držav. Vse več slišim, da folk potuje v J. Ameriko, Azijo… Kje dobite denar? Od staršev? Štipendije? Vam faks dopušča delati več kot meni?
Pozdrav!

Študiran izredno in vsak dan (že cel študij) delam preko študetskega servisa v enem podjetju. S tem denarjem si sama plačam šolnino, prispevam določen znesek za hrano in stroške (staršem), kar ostane pa dam na kupček…in ko se nabere-odletim :))
Starša mi niti pri šolanju ne moreta pomagat (oba upokojenca s skromnima pokojninama) kaj šele da bi mi finacirala počitnice. Pa tega niti ne bi želela, saj so to moje “muhe” in se mi zdi fer, da jih tudi sama plačam.

lp studentka

Pri meni je bilo takole: vsak mesec sem dala nekaj na stran od štipendije (ki je znašala ubogih 35.000 – ne vem, kako mi je uspelo!), zraven ves čas inštruirala, poleti še kak mesec delala (pozneje, ko sem bila absolventka, tudi med letom, če sem le kaj našla), in nazadnje zbrala kakih 100 jurjev za potovanja, ki pa so bila izključno po Evropi. Letalske karte za 150.000 si nisem mogla privoščiti. Zdaj si jo lahko, nimam pa časa! 🙁

Ko sem bila na faksu redno, je bil urnik tak, da nisem mogla poleg tega še delat, štipendija je bla pa precej švoh, mojadva sta bla pa tud bolj tko z denarjem, konec koncev ga pa rabita najprej zase, tako da si takrat nisem privoščila ne vem kaj. Dobro, poleti že, mogoče včasih kaj priložnostnega med letom. Zdaj, ko sem s faksom praktično konec, pa delam (pravzaprav še preveč). In šparam.

Tudi meni ni jasno, kako lahko nekdo kot študent plača 250.000 za letalsko karto, nato pa še živi 2 meseca nekje v daljnih krajih (tudi če so še tako poceni). Sam sem imel dokaj dobro štipendijo, ko se je le dalo, sem tudi delal, doma so mi vedno pomagali, pa si kaj takšnega nisem nikoli mogel privoščiti. Moja najdražja potovanja v študenstdkih časih so se redko približala 1000 DEM, pa še to je bilo le enkrat letno.
Zdaj je drugače, denar je, ampak večja vrednota postaja čas. Pa niti ne toliko v smislu lastnega dopusta, ampak usklajevanja prostih dni z ženo in otroci. No, pa tudi denarja ni ravno toliko, da bi razmetaval…

OJ živite na Marsu. Delo na črno. Le koliko babic ki živijo same in težje hodijo poznajo sosedo, ki je v žlahti z mlado študentko, ki je pač seveda zopet soseda od………..

Konec koncev je babi zadovoljna in študent na počitnicah v Aziji. Bi tudi jaz. ( takrat -zdaj bom morala počakati da otroci zrastejo )

Brez zamere, a to se mi zdi res hecno vprasanje, na katero si ze sama odgovorila oz. podala mozne odgovore… Ne vem ali isces kaksno skrivnostno formulo.
Vsak se znajde tudi po svoje: poznam primer, ki je en mesec garal in spraskali denar za karto, v juzni ameriki pa ucili anglescino…

Če si nekaj želiš ,boš to tudi ustvaril.Denar se vedno najde ,samo voljo moraš imeti.
ciao

Vse se da. Sam delam v internetnem podjetju, ves prosti čas, tako da se kar veliko denarja nabere. Pa še Zoisova štipendija in to je to.

V Sloveniji ne poznam faksa, da se ne bi dalo poleg študija še delat … seveda ni nujno imeti ocen 10, dosti je že 7.

Nauči se kakšen programski jezik, grafične programe,,…. povpraševanja po tej delovni sili je veliko in denar se bo nakapljal.

LP

Mislim da je čas, da najdeš kakšno drugo delo, če za 15 ur na teden, to je 60 ur na mesec (v primeru 20 delovnih dni, ampak teh je bolj 22 kot 20) dobiš 25.000 SIT, znese to okoli 400 SIT na uro. Kot dijak sem delal tudi za manj, ampak to je blo 10 let nazaj…

Jurij

Pozdravljena!
Cisto odvisno je kar si zelis! Ce bos zelela potovati bos delala, ce bos pa raje prvo naredila faks bo pa tudi pametna odlocitev.
Hocem povedati, da se zasluziti da, samo ce hoces, dela je dovolj. Sam sem tudi se absolvent, za potovanje sem se pripravljen vsemu odpovedati, tudi faksu, kar je pa tudi posledica tega, da vsaj eno leto se se o diplomi ne bo vohalo.
Moras se odlociti kar bi rada oziroma postaviti prioritete. Se pa strinjam s tem, ce zelis cimprej dokoncati faks in ga opraviti se z odliko, potem je pa res malo tezje veliko delati!

lp

jaz sem delala ponavadi na raznih sejmih, trajajo poprečno 1 teden (ali manj), ta teden delaš res cel, ampak zaslužiš pa veliko. Tisti denar sem vedno dala na stran za počitnice.

Res pa je, da sem študirala celih 6 let in kar nekaj prepotovala. Zdaj imam v redu službo, ampak nimam dovolj dopusta. In ti lahko povem, da mi niti za en sam dan in en sam dolar žal, ki sem ga porabila za potovanja. Dvomim, da si bom lahko še kdaj kaj podobnega privoščila, pa tudi moje norme glede potovanj so se zdaj zvišale… sem postala bolj komot, včasih sem po en mesec spala v spalki na tleh, danes si to sploh več ne znam predstavljati :))))

LP

nine, se v vsem strinjam s tabo!! tudi sama sem kot še par let nazaj študentka delala (za 500 sit/h in tudi manj) in od tega je šlo največ za potovanja…. pa tudi karte za 250.000?? če malo pobrskaš, lahko tudi na Novo Zelandijo potuješ za manj. pa še ena prednost je, ker si študent, nisi vezan na dopust (razen v primeru obveznih vaj, ipd), ki naj bi se praviloma koristil v poletnih mesecih in tako se izogneš gneči, sezoni (odvisno od destinacije, seveda) in tudi cene so nižje. pa še nekaj – nekateri enostavno NE razumejo, da se da na potovanjih celo “prihranit” in da je dejansko največji strošek karta; spanje v skromnih razmerah, hrana na ulici, ISIC kartica, prijazni ljudje pa ti vsak dodaten dan potovanja le še pocenijo in pogostokrat zapraviš manj kot bi v Sloveniji…. da niti ne govorimo o vtisih in izkušnjah, ki so neprecenljive.

lep dan vsem!

Sama sem spoznala toliko ljudi na enem potovanju, da je bilo drugo leto namenjeno medsebojnemu obiskovanju..To je super izkusnja neglede na financno plat- verjetno najcenjsi-skor zastonj nacin bivanja v dolocenih drzavah..

Poleti se dela 1 mesec ko ni predavanj in nato se porabi vse kar zasluuzis v 1 mesecu za it kam na pocitnice 🙂

Ja jaz tud ne razumem da se da na potovanjih prihranit, ali celo zaslužit ampak vsega pa tud ne morem razumet. Tko ko ta ki preko POP TV potuje z 150 eur po svetu. Kaj čmo eni ne verjamemo pa ni nujno da imamo prou……

seveda se da zaslužit … samo malo trgovske žilice potrebuješ

Jaz vsaki mesec lahko dam polovico štipendije na stran (zaradi povprečja imam kar visoko), potem še denar od rojstnega dneva, pa tu pa tam inštrukcije, pa kako delo, pa se brez problema nabere za okoli 1 mesečno potovanje kamorkoli. Ko si študent, je treba potovati!! – tako vsaj pravijo na naši fakulteti :).

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close