Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje dobit sploh normalno službo?

Kje dobit sploh normalno službo?

Odgovor na objavo uporabnika
Biser359, 31.05.2024 ob 17:07

Slovenski delodajalci – kapitalistične svinje že naj enkrat nehajo, kako ne dobijo delavcev…pa si še drznejo po medijih in cajtngih govorit, kak so Slovenci leni. Oni iščejo sužnje, ne delavcev. In za taka delovna mesta, je res bolje, če jih človek ne dela, ker taka delovna mesta človeka fizično in psihično uničijo.

Če firma ni sposobna delavcev spodobno plačat, pol pa naj zapre dol firmo. Največja napaka v Sloveniji je, da jih zavod za zaposlovanje in država podpirata s subvencijami in doplačilom do minimalca in potem izkoriščajo v nedogled.

V današnjih časih se dela najmanj v celotni zgodovini človeštva, socilarski metelkovski džanksi z đointom v gobcu in socialno v žepu pa pizdijo kako so oni sužnji, ker morajo delat 40 ur na teden in so psihično in fizično uničeni zaradi tega ?

Pa kaj niste 2 dni nazaj pisali, kako Slovenci v Avstriji delajo najbolj ogabna dela, za minimalca praktično? Pa kako smo Slovenci Balkanci za njih.

Odločite se že.

Kaj je zate normalna služba? Katero delovno mesto, kakšni delovni pogoji in kakšna plača?

Tako kot je en napisal “DRŽAVA NE DOPLAČUJE DO MINIMALCA”. In potem imajo takšni, ki tako ramišljajo volilno pravico, še lastnih dohodkov  niso sposobni dojeti.

Pa od kje, 31.05.2024 ob 17:15

Se še enkrat ponovim – od kje vam ideja, da država doplačuje do minimalca???

Ker namreč ne!

Država omogoča da izplačujejo bruto osnovno plačo nižjo od minimalca…to bi moralo biti prepovedano!

Ni mi več, 31.05.2024 ob 13:01

Napotitve zavoda so slepe, delodajalci bi radi motovilil s poskusnim prostovoljnim delom, te pošljejo delat nekaj, kar se ti vsi smejijo ali bi te izkoristili. Povsod je napredovanje “možno”. Vsak ve kaj to pomeni, da boš večno na minimalcu ali celo pod in bi še obrazce nosili, da država doplača razliko do minimalca. Nazadnja ponudba, celo tro-izmensko delo, zagotovljen topel obrok in povrnjena karta za javni prevoz, plača 620eur z doplačilom države do minimalca. Od kraja zaposlitve bi bil oddajen 8km in prejel 955eur neto, to je s povračilom prevoza vred in dodatki nočnega dela. Poslali so me tudi v gradbeništvo, kjer naj bi delal po pogodbi 160ur mesečno, a moral bi delati dnevno minimalno 10 ur (plus čas prevoza) in tudi vse sobote za minimalca. Prevoznih stroškov ne bi bilo, ker bi me pobirali na naslovu in malica bi naj bila zagotovljena, hladna ali topla pa je odvisno od terena – 903eur za 240ur mesečno! Ponudbao sem dobil tudi za delo v vrtnariji, kjer bi naj delal poskusno in brez zdravniškega kar cel mesec. Bil bi naj “neki vzadaj in pikiral, za vsak slučaj če pride inšpekcija”. Pa tudi naj bi bil vnaprej opozorjen če pridejo, saj se poznajo. Dan za tem sem opravil še en razgovor in sicer za vzdrževanje okolice. Delal sem tri dni in bil izkoriščen za prenašanje težkih bremen in čiščenje skladišča. Plačal mi je 150eur na roke in me odslovili z besedami, da trenutno ne bo šlo, da sem nekompatabilen z ostalo ekipo – niti videl nobenega, niti slišal, poslal pa me je k njegovemu “kolegu”, ki tudi opravlja vzdrževanje. Rekel mi je, da me vzame za občasno pomoč, dva do trikrat tedenski brez pogodbe. In to je znana dobrostoječa firma. Mesec za tem sem šel še na dva razgovora, prvega za skladiščnika in nato še za voznika kombija. “Če mislite hoditi na bolniško, se lahko obrnete, mi iščemo delavce ko so predani in bodo tudi malo potrpeli” – za 903eur!

Razgovor za voznika je potekal super, prijazno osebje a izkazalo se je, da absolutno ne odobravajo, če imajo njihovi zaposleni otroke ali jih imajo namen imeti. Sam imam hči staro 6 let in sem bil po dveh dneh poskusnega (neplačanega) dela neprimeren kandidat.

imaš kako izobrazbo, ki je iskana, in jo lahko dobro vnovčiš???

Če ne, razmisli o tem, reskiraj nekaj let za napredovanje in se vpiši.

ZNANJE JE MOČ.

Če imaš nekaj, kar je iskano, IZBIRAŠ TI. V tem je keč

Za zgodbice:

ja, za avstrijskega minimalca. Recimo sobarica v Avstriji dobi zastonj sobo s kopalnico. Opremljeno. Torej zastonj bivanje. Plača 1500 neto, 14x na leto.

Zato pa vam pišem – na Plebiscitu glasujte, da BOMO SPET Avstrija!

Avtor, se strinjam s tistimi, ki ti svetujejo Avstrijo.

Jaz sem dolgo iskala v Sloveniji, ampak meni minimalc sploh ni bil opcija. Niti na kraj pameti mi ji padlo delati kak dan zastonj.

Ni bilo uspeha.

Torej sem probaly pri sosedih.

Tudi v Avstriji se ne cedita med in mleko, ampak plačajo pošteno, vse urejeno. Pojdi. Pa seli se gor, da ne boš v Sloveniji plačeval davkov.

Ne ubadaj se s slovenskimi pokvarjenim delodajalci.

Primer: PERUTNINA PTUJ. lani 45 mio evrov čistega dobička….delavke pa dobijo osnovno bruto plačo 650 € + doplačilo do minimalca.

Mi je rekla ena delavka, da delajo vse soboto, ko je kaki praznik naslednji teden tudi nedelje….se pravi vsak mesec delajo za 650€ bruto osnove…rekla mi je da dobijo za 30 nadur  na mesec po 70 evrov dodatka..nič več, tako nizek dodatek za nadure pa je zaradi tako nizke bruto osnovne plače..in to je svinjarija….zatome tolk jezi to doplačevanje do minimalca..ker taki delavci ne bodo nikoli prilezli v svojem življenju nad minimalno plačo..tudi če se ubije za tekočim trakom in dela 200 ur na mesec,,,bo še vedno samo minimalec…

Nekaj se bo moralo korenito spremeniti na samem Zavodu za zaposlovanje.  Kajti na samem Zavodu vedo, da nekateri delodajalci izkoriščajo pritlehno kandidate za zaposlitev, ker je kandidat v stiski.

Enkrat za vselej bi to lahko rešili tako, da kandidat na zavodu dobi vpogled predpogodbe delodajalca in naj se una gospa z zavoda potem ukvarja z inšpekcijami in prijavami kršitve. Ampak ne, oni znajo samo reči, ni želel delati.

Ni želel delati ali pa biti suženj brez plačila, je velika razlika veste gospodje na Zavodu za zaposlovanje.

Zato zapomnite si vsi iskalci služb,

Najprej po razgovoru, sledi pisna predpogodba, jo predelate in, če se strinjate sledi podpis prave pogodbe.

Seveda pa zdravniški pregled za službo.

Nič na lepe oči dan dva tri prostovoljnega dela.

To je prijava inšpekciji in seveda Zavodu za zaposlovanje.

Naj bo še tako velika stiska ne pričnite minute dela brez papirjev.

Biser359, 31.05.2024 ob 20:06

Primer: PERUTNINA PTUJ. lani 45 mio evrov čistega dobička….delavke pa dobijo osnovno bruto plačo 650 € + doplačilo do minimalca.

Mi je rekla ena delavka, da delajo vse soboto, ko je kaki praznik naslednji teden tudi nedelje….se pravi vsak mesec delajo za 650€ bruto osnove…rekla mi je da dobijo za 30 nadur  na mesec po 70 evrov dodatka..nič več, tako nizek dodatek za nadure pa je zaradi tako nizke bruto osnovne plače..in to je svinjarija….zatome tolk jezi to doplačevanje do minimalca..ker taki delavci ne bodo nikoli prilezli v svojem življenju nad minimalno plačo..tudi če se ubije za tekočim trakom in dela 200 ur na mesec,,,bo še vedno samo minimalec…

je bilo rečeno, da bo dodatek do minimalca ukinjen. Zakaj še ni, bi lahko malo novinarji ob branju te teme, imeli dosti dela. Saj berejo ta portal.

Zakaj dodatek do minimalca še ni ukinjen?

Ker je to sramota, da delavec dela in ne more dostojno preživet.

In si še drznejo jamrati po televiziji, kako ne dobijo delavcev….a roko na srce, niti Bosancev več ne dobijo za tak denar in bodo začeli Indijce in Pakistance uvažati…..zdaj pa si vi zamislite, da vam bo tam nek Indijec šlatal meso, ko nimajo nobene higiene v Indiji….

Zanimivo. Meni je bila pa vsaka od dveh služb v 43.letih redne zaposlitve všeč, ker sem bila delovna, odgovorna, nekonfliktna, pa tudi sem znala marsikaj potrpeti, pač dobra stara vzgoja, res škoda, da danes ni enake vzgoje. Še sedaj, ko sem že pet let upokojena še vedno delam s pogodbo upokojencev. Zaposlena sem bila v eni od finančnih ustanov na višjem delovnem mestu, ker imam zaradi 10-13.urnega sedenja za računalnikom po toliko letih poškodovano hrbtenico sem si zaželela lažjih fizičnih del pri katerih sem precej aktivna. Pa sem si našla pog. delo v DSO-ju, kot pomoč pri čiščenju skupnih prostorov, pisarn, nadomeščam tudi na oddekih strežnice in v pralnici, pa še bi lahko naštevala. Super se imam, uživam v aktivnosti in sem zelo zadovoljna, ker v kolektivu spoštujemo drug drugega, kar mi še največ pomeni.

Moj mož je dopolnil 75 let pa še vedno pogodbeno dela maksimalno 60 ur mesečno, ker več ni dovoljeno v skladišču in kot voznik tovornjaka. Čeprav ima težave s kolki, diabetesom, hrbtenico. V razmislek!

Anonimno 10292, če te prav razumem, želiš poveadt, da si trčena do kraja?

Tvoj dedec pa tudi.

Eni ste res bedni. Kaj imaš od življenja? Razen uničenega zdravja?

Če sta vidva trčena, misliš, da so drugi tudi?

Gostinska zbornica

Kje imate natakarje?

Trgovinska zbornica

vas ni sram, da mora mati v trgovini  delati vse sobote, medtem, ko so otroci doma. In bi družine bile skupaj.

Potem pa še jamranje, da so nedelje zaprte.

Saj imate lahko odprto ob nedeljah in delate sami. Vi in vaši otroci.

Biser359, 31.05.2024 ob 19:35

Država omogoča da izplačujejo bruto osnovno plačo nižjo od minimalca…to bi moralo biti prepovedano!

Pa od kje vam take neumnosti???

Če je osnovna plača nižja od minimalne, razliko doplača delodajalec.

In od te povišane + vsi dodatki (delovna doba, stimulacije ..) plača prispevke.

Če ne dosežejo predpisane meje, doda še prispevke do meje.

Minimalna plača je 1.253€ in nekaj centov.

Prispevki se plačajo najmanj 1.332€ in nekaj centov.

Anonimno 10292, 31.05.2024 ob 20:26

Zanimivo. Meni je bila pa vsaka od dveh služb v 43.letih redne zaposlitve všeč, ker sem bila delovna, odgovorna, nekonfliktna, pa tudi sem znala marsikaj potrpeti, pač dobra stara vzgoja, res škoda, da danes ni enake vzgoje. Še sedaj, ko sem že pet let upokojena še vedno delam s pogodbo upokojencev. Zaposlena sem bila v eni od finančnih ustanov na višjem delovnem mestu, ker imam zaradi 10-13.urnega sedenja za računalnikom po toliko letih poškodovano hrbtenico sem si zaželela lažjih fizičnih del pri katerih sem precej aktivna. Pa sem si našla pog. delo v DSO-ju, kot pomoč pri čiščenju skupnih prostorov, pisarn, nadomeščam tudi na oddekih strežnice in v pralnici, pa še bi lahko naštevala. Super se imam, uživam v aktivnosti in sem zelo zadovoljna, ker v kolektivu spoštujemo drug drugega, kar mi še največ pomeni.

Moj mož je dopolnil 75 let pa še vedno pogodbeno dela maksimalno 60 ur mesečno, ker več ni dovoljeno v skladišču in kot voznik tovornjaka. Čeprav ima težave s kolki, diabetesom, hrbtenico. V razmislek!

v razmislek bi morala ti razmisliti.

Si prebrala prispevke komentatorjev?

Sramotno plačilo ali niti to ne.

S svojim zapisom si se pa le osramotila.  Še vedno delaš delaš delaš in drugim odziraš delovno mesto.

O tem, da je dodatek do minimalne, tudi slabša pokojnina, seveda sprenevedanje in zato bi se ta dodatek do minimalne moral ukiniti.

Takoj.

Ne pristajajte na plačo do minimalne.

Ljudje, ki ne razumejo niti dodatka do minimalne plače, čeprav je bilo to že ničkolikokrat razloženo, bi za nekvalificirana delovna mesta hoteli plačo 2000 neto.

razumi, 31.05.2024 ob 21:01

Ljudje, ki ne razumejo niti dodatka do minimalne plače, čeprav je bilo to že ničkolikokrat razloženo, bi za nekvalificirana delovna mesta hoteli plačo 2000 neto.

tu ni kaj za razumet. Taka plača nima kaj delati na trgu dela. Ker je poniževalna. In nehaj obračat in sejat bedarije, da je to sprejemljivo.

Ja za lopovske delodajalce.

Ni mogoče, prej bi te ubili za 100 eur neto nad minimalcem.

Ni možno.

Dvigujem včerajšnjo temo

nikoli ne smeš sprejeti dela, niti ure, brez sklenjene pogodbe o zaposlitvi.

Plamen, 31.05.2024 ob 20:10

Nekaj se bo moralo korenito spremeniti na samem Zavodu za zaposlovanje.  Kajti na samem Zavodu vedo, da nekateri delodajalci izkoriščajo pritlehno kandidate za zaposlitev, ker je kandidat v stiski.

Enkrat za vselej bi to lahko rešili tako, da kandidat na zavodu dobi vpogled predpogodbe delodajalca in naj se una gospa z zavoda potem ukvarja z inšpekcijami in prijavami kršitve. Ampak ne, oni znajo samo reči, ni želel delati.

Ni želel delati ali pa biti suženj brez plačila, je velika razlika veste gospodje na Zavodu za zaposlovanje.

Zato zapomnite si vsi iskalci služb,

Najprej po razgovoru, sledi pisna predpogodba, jo predelate in, če se strinjate sledi podpis prave pogodbe.

Seveda pa zdravniški pregled za službo.

Nič na lepe oči dan dva tri prostovoljnega dela.

To je prijava inšpekciji in seveda Zavodu za zaposlovanje.

Naj bo še tako velika stiska ne pričnite minute dela brez papirjev.

Plamen  Brawo, to bi morali uzakoniti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close