Kje dobit sploh normalno službo?
Napotitve zavoda so slepe, delodajalci bi radi motovilil s poskusnim prostovoljnim delom, te pošljejo delat nekaj, kar se ti vsi smejijo ali bi te izkoristili. Povsod je napredovanje “možno”. Vsak ve kaj to pomeni, da boš večno na minimalcu ali celo pod in bi še obrazce nosili, da država doplača razliko do minimalca. Nazadnja ponudba, celo tro-izmensko delo, zagotovljen topel obrok in povrnjena karta za javni prevoz, plača 620eur z doplačilom države do minimalca. Od kraja zaposlitve bi bil oddajen 8km in prejel 955eur neto, to je s povračilom prevoza vred in dodatki nočnega dela. Poslali so me tudi v gradbeništvo, kjer naj bi delal po pogodbi 160ur mesečno, a moral bi delati dnevno minimalno 10 ur (plus čas prevoza) in tudi vse sobote za minimalca. Prevoznih stroškov ne bi bilo, ker bi me pobirali na naslovu in malica bi naj bila zagotovljena, hladna ali topla pa je odvisno od terena – 903eur za 240ur mesečno! Ponudbao sem dobil tudi za delo v vrtnariji, kjer bi naj delal poskusno in brez zdravniškega kar cel mesec. Bil bi naj “neki vzadaj in pikiral, za vsak slučaj če pride inšpekcija”. Pa tudi naj bi bil vnaprej opozorjen če pridejo, saj se poznajo. Dan za tem sem opravil še en razgovor in sicer za vzdrževanje okolice. Delal sem tri dni in bil izkoriščen za prenašanje težkih bremen in čiščenje skladišča. Plačal mi je 150eur na roke in me odslovili z besedami, da trenutno ne bo šlo, da sem nekompatabilen z ostalo ekipo – niti videl nobenega, niti slišal, poslal pa me je k njegovemu “kolegu”, ki tudi opravlja vzdrževanje. Rekel mi je, da me vzame za občasno pomoč, dva do trikrat tedenski brez pogodbe. In to je znana dobrostoječa firma. Mesec za tem sem šel še na dva razgovora, prvega za skladiščnika in nato še za voznika kombija. “Če mislite hoditi na bolniško, se lahko obrnete, mi iščemo delavce ko so predani in bodo tudi malo potrpeli” – za 903eur!
Razgovor za voznika je potekal super, prijazno osebje a izkazalo se je, da absolutno ne odobravajo, če imajo njihovi zaposleni otroke ali jih imajo namen imeti. Sam imam hči staro 6 let in sem bil po dveh dneh poskusnega (neplačanega) dela neprimeren kandidat.
Ni mi več, 31.05.2024 ob 13:01
Napotitve zavoda so slepe, delodajalci bi radi motovilil s poskusnim prostovoljnim delom, te pošljejo delat nekaj, kar se ti vsi smejijo ali bi te izkoristili. Povsod je napredovanje “možno”. Vsak ve kaj to pomeni, da boš večno na minimalcu ali celo pod in bi še obrazce nosili, da država doplača razliko do minimalca. Nazadnja ponudba, celo tro-izmensko delo, zagotovljen topel obrok in povrnjena karta za javni prevoz, plača 620eur z doplačilom države do minimalca. Od kraja zaposlitve bi bil oddajen 8km in prejel 955eur neto, to je s povračilom prevoza vred in dodatki nočnega dela. Poslali so me tudi v gradbeništvo, kjer naj bi delal po pogodbi 160ur mesečno, a moral bi delati dnevno minimalno 10 ur (plus čas prevoza) in tudi vse sobote za minimalca. Prevoznih stroškov ne bi bilo, ker bi me pobirali na naslovu in malica bi naj bila zagotovljena, hladna ali topla pa je odvisno od terena – 903eur za 240ur mesečno! Ponudbao sem dobil tudi za delo v vrtnariji, kjer bi naj delal poskusno in brez zdravniškega kar cel mesec. Bil bi naj “neki vzadaj in pikiral, za vsak slučaj če pride inšpekcija”. Pa tudi naj bi bil vnaprej opozorjen če pridejo, saj se poznajo. Dan za tem sem opravil še en razgovor in sicer za vzdrževanje okolice. Delal sem tri dni in bil izkoriščen za prenašanje težkih bremen in čiščenje skladišča. Plačal mi je 150eur na roke in me odslovili z besedami, da trenutno ne bo šlo, da sem nekompatabilen z ostalo ekipo – niti videl nobenega, niti slišal, poslal pa me je k njegovemu “kolegu”, ki tudi opravlja vzdrževanje. Rekel mi je, da me vzame za občasno pomoč, dva do trikrat tedenski brez pogodbe. In to je znana dobrostoječa firma. Mesec za tem sem šel še na dva razgovora, prvega za skladiščnika in nato še za voznika kombija. “Če mislite hoditi na bolniško, se lahko obrnete, mi iščemo delavce ko so predani in bodo tudi malo potrpeli” – za 903eur!
Razgovor za voznika je potekal super, prijazno osebje a izkazalo se je, da absolutno ne odobravajo, če imajo njihovi zaposleni otroke ali jih imajo namen imeti. Sam imam hči staro 6 let in sem bil po dveh dneh poskusnega (neplačanega) dela neprimeren kandidat.
Kaksna znanja pa imaš drugače in zakaj jih nimaš? Šola?
To se bere, kot da te pošiljajo tja kamor nihče noče, kjer je ponavadi res tako kot si napisal.
Pa mimogrede, ta zavod je polom in totalna izguba časa.
Vredu delodajalci sploh ne oglašujejo preko tega zavoda, ker je vse skupaj tako levo in nesposobno, tako da boš mogel pogledat na ostalih straneh (moje delo, mogoče tudi direktno na spletni strani delodajalca, veliko jih ima podstran, kjer išcejo delovce, itd…)
Z prve roke (jaz). Idi takoj v Salzburg na delo borzo. Spoštovanje, korektnost. Dobiš super službo, takoj in še delodajalec bo super hvaležen. V Avstriji ljudi rabijo in to krvavo.
Ali pa idi v Tirol – 2x večje plače, kot v Gracu. Vendar bodi spoštvljiv in oni bodo do tebe.
Slovenci kot slovenci so gnoj in enake izkušnje imam, kot ti.
In si jim povedal vse to na zavodu? 240h mesečno ni legalno da delaš. Sploh ne brez plačanih nadur. Halo. Kter norc dela neplačane nadure. Država tudi nič ne doplačuje do minimalca, to plača podjetje. Vse to kar so ti na roko, si prijavil? Ljudje požrejo vsega boga, zato je kot je. Vsak tak šit, sploh če imaš dokaz je za prijavit. Čudežev ne bo. Ampak če bi vsi to delali bi bila vsaj kakšna šansa da se kaj spremeni. Tako pa delajo kar se jim sprdne, ker se vedno najdejo ljudje ki so pripravljeni to požirat.
Avtor, se strinjam s tistimi, ki ti svetujejo Avstrijo.
Jaz sem dolgo iskala v Sloveniji, ampak meni minimalc sploh ni bil opcija. Niti na kraj pameti mi ji padlo delati kak dan zastonj.
Ni bilo uspeha.
Torej sem probaly pri sosedih.
Tudi v Avstriji se ne cedita med in mleko, ampak plačajo pošteno, vse urejeno. Pojdi. Pa seli se gor, da ne boš v Sloveniji plačeval davkov.
Ne ubadaj se s slovenskimi pokvarjenim delodajalci.
Bom padel na provokacijo.
Cigan “šef” z napol osnovno šolo, me je nadiral pri delu, ki sploh ni bilo o delu. “lizal” vsaki drek od žensk in meni nakladal po 300 ur mesečne a jaz dobil le minimalca. One kurve pa se lepo hihatale.
Policija, 4 delavci, kriminalisti vsi so se spravli na mene, ker sem se za sebe gor postavil.. Sem bil zaničevan, kot podgana, mobing, nič vreden.
Odjebite taki debili. Odjebite.
Bine788, 31.05.2024 ob 16:04
Kot delodajalec vam povem, da je večina delavcev lenuhov. Težko dobiš normalnega delavca. Plača nima veze, večina je neodgovorni, lenih, zakajenih, nepoštenih.
Hja, saj verjamem, da niso vsi super in oh in sploh, ampak lubček … večkrat je to tako: ne morš ti mene tako malo plačat, kolikor malo jaz lahko naredim 🙂
Evo, moj primer. Trenutno sem na zavodu (ne bom razlagala zgodbe), pa čeprav ne več v rosnih letih, sem začela delati v strežbi. Delam na črno. V prvem kafiču sem dobila 6 eur na uro, v drugem dobim 10 eur na uro. Misliš, da delam v obeh enako? Ugibaj, v katerem sem boljši delavec 🙂
Slovenski delodajalci – kapitalistične svinje že naj enkrat nehajo, kako ne dobijo delavcev…pa si še drznejo po medijih in cajtngih govorit, kak so Slovenci leni. Oni iščejo sužnje, ne delavcev. In za taka delovna mesta, je res bolje, če jih človek ne dela, ker taka delovna mesta človeka fizično in psihično uničijo.
Če firma ni sposobna delavcev spodobno plačat, pol pa naj zapre dol firmo. Največja napaka v Sloveniji je, da jih zavod za zaposlovanje in država podpirata s subvencijami in doplačilom do minimalca in potem izkoriščajo v nedogled.
Biser359, 31.05.2024 ob 17:07
Slovenski delodajalci – kapitalistične svinje že naj enkrat nehajo, kako ne dobijo delavcev…pa si še drznejo po medijih in cajtngih govorit, kak so Slovenci leni. Oni iščejo sužnje, ne delavcev. In za taka delovna mesta, je res bolje, če jih človek ne dela, ker taka delovna mesta človeka fizično in psihično uničijo.
Če firma ni sposobna delavcev spodobno plačat, pol pa naj zapre dol firmo. Največja napaka v Sloveniji je, da jih zavod za zaposlovanje in država podpirata s subvencijami in doplačilom do minimalca in potem izkoriščajo v nedogled.
Se še enkrat ponovim – od kje vam ideja, da država doplačuje do minimalca???
Ker namreč ne!
Forum je zaprt za komentiranje.