Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje bi imeli vi hišo na morju?

Kje bi imeli vi hišo na morju?

Odgovor na objavo uporabnika
Upssd, 26.07.2021 ob 07:19

Obvezno v Istri.  Ne rabis placevat AC, trajekta.  Imas blizu, tam si v uri in pol.  Mi imamo apartma v Novigradu. Super lokacija.

Možno pred 10leti, v zadnjih 5 letih ni variante, da si iz Ljubljane dol v uri in pol. Tudi sredi noči ne! Novigrad nima lepih plaž in morje je svinjsko na obeh straneh.

Zame Istra ni morje.

(Pre)polno Slovencev, ki se načeloma ne znajo kulturno obnašati; ne na plaži, ne v lokalih.
Vse, kar je južneje od Šibenika, recimo, je v redu. Mi imamo na Čiovu in smo zelo zadovoljni.
Sicer pa vsak po svoje.

na Malti.

Morje je letos v Istri presenetljivo čisto in danes zjutraj smo iz Umaga do Ljubljane direktno v službo prišli v uri in 35 minut (startali 6:30). Tako, da navedbe “Nikoli” pač ne držijo.

V Fiesi.

V klenovici je morje kr mrzlo. Pa nek se mi zdi prazno mesto, nic se ne dogaja. Mi je pa crikvenica lepsa.

Jaz jo imam v Budvi.

Rovinj, definitivno pravi biser tu v bižini meje, vendar kar precej drag.

Seveda da imam 24ur na dan, oziroma, da sem upokojen, potem bi prišli v poštev Hvar, Brač, Makarska, Neum, tako pa je  od nabližjih lokacij Rovinj enostavno najatraktivnejši.

Kaj ti bo hiša ob morju če se dol voziš 6 ur ob guzvah na cesti. Edino če si v penziji, da si 3 mesce dol potem pa polkne zabiješ, ker drugače ti tako vlomijo. Pa skozi en in isti kraj..

nita1, 26.07.2021 ob 11:39

Morje je letos v Istri presenetljivo čisto in danes zjutraj smo iz Umaga do Ljubljane direktno v službo prišli v uri in 35 minut (startali 6:30). Tako, da navedbe “Nikoli” pač ne držijo.

Ste doma v okolici Ljubljane in trdite, da ste v jutranji konici v centru v službi v 15 minutah? ha ha

Jaz sem tudi rekla da Krk nam ni všeč…dokler nisem šla pogledat. Krk se je zelo spremenil,  hiše so lepe, cene niso nič višje od Crikvenice, so pa lepše, lepše opremljene, urejene. Krk ima krasna mesta, Njivice, Malinska, omisalj je slabši zaradi naftnega intervala, Čižići itd pa je dokaj mrtev zaliv ker je zelo zaprt in ni pretocen. Mi smo kupili hišo v Malinski, blizu morja, nam je zelo všeč, zelo lepa pokrajina.

Take mamo, 26.07.2021 ob 16:27

Kaj ti bo hiša ob morju če se dol voziš 6 ur ob guzvah na cesti. Edino če si v penziji, da si 3 mesce dol potem pa polkne zabiješ, ker drugače ti tako vlomijo. Pa skozi en in isti kraj..

Ne voziš se 6 ur, ampak max 2 uri. Eni imamo radi nekaj svojega, ne da najemamo. Saj vedno lahko prodaš, ampak zakaj bi sploh prodal? Meni je bolj smešno da tisti ki najemate, najemate skoz v istem kraju, pa čeprav niste vezani na ta kraj. Sodelavka že 20 let hodi v isti app v Pulo. Le zakaj?

Piran, pa se v Slo je, zdaj v teh cajtih nikakor tujina..

Midva sva si kupila par let nazaj, ko sva v penziji.

Dol greva nekje v aprilu.

Nazaj prideva nekje konec oktobra.

Vmes naju pridejo obiskat vnuki/otroci/ prijatelji.

Hiška ima 3 spalnice.

Lošinj / Nerezine /

Jaz sem s hišo na Deviških otokih zelo zadovoljen. Tudi posestvo na Kajmanu ni slabo, razmišljam še o Floridi in Delawaru.

mi2 kupila, 28.07.2021 ob 11:09

Midva sva si kupila par let nazaj, ko sva v penziji.

Dol greva nekje v aprilu.

Nazaj prideva nekje konec oktobra.

Vmes naju pridejo obiskat vnuki/otroci/ prijatelji.

Hiška ima 3 spalnice.

Lošinj / Nerezine /

KOliko sta pa dala za hiško na Lošinju? Mislim, da je Lošinj še dražji od Krka. Ampak morja va pa ni lepšega in borovcev tudi. To se pa spomnim.

Pred leti kupila na dražbi za 65.000 od SLO podjetja. Vložila vanjo približno 50.000.

Sosedje prodali letos identično hiško, obnovljeno prej kot naša in v slabšem stanju, kot je trenutno naša, ampak še dokaj ok za 145.000 – vmes so jo oddajali.

Cena najema sosednjih hišk je tam med 100-150 eur na noč.

Letos je Perutnina Ptuj prodajala na dražbi 13 hišk po izklicni ceni 100-130.000 – neobnovljene.

Pa kaj grdega je na naši obali? Debeli rtic, Strunjan. Vrhunsko!

magičnih 46, 26.07.2021 ob 09:02

Ja Krk je drag, vem ker sem tam, tisti kraji tam pod velebitom mi ne potegnejo, Novi Vinodolski mi sploh ni všeč, morda Crikvenica ali Selce, sam bi šel pogledat v Bakar, staro mesto kup podrtij za renoviranje in jasno za malo denarja, občutek starega mesta , kot v Piranu, imam kolegico katera ima tam stanovanje , super zadovoljna.

https://www.realestatecroatia.com/hrv/detail.asp?id=661768

Bila v Bakru – na pijači. Mesto duhov. Vedeti pa moraš da je tam pristanišče z vsem kar spada zraven. Tako da pogled ni ravno najlepši.

To ni kraj za tipičnega slovenca. Torej kraj s polno kafiči, štanti, voziček promenadi, lasten bor in brisača spodaj in kamenčki v vodi, ter seveda glavni frajer v najbližjem ponudniku pijače.

To je staro precej zapuščeno strmo mestece kjer pa imaš mir in greš zjutraj na pomol se vrečt v morje. Morje je pa čisto. Tako kot v Kopru. Samo dno je globlje in ne vidiš kamenčkov. Je pa ravno tako čisto.

Luštno in brez množičnega turizma. Mene lenobo moti samo strmina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close