Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kitke po celi glavi – za otroka

kitke po celi glavi – za otroka

Kje bi lahko dala napraviti kitke po celi glavi 8 letni deklici? Smo iz Lj.

Zakaj pa tega ne bi naredila sama?

ja to bi pa lahko naredila sama… če ne znaš pa prosi nekoga ki ga poznaš in to zna da te nauči… hčerkica bo navdušena če te bo lahko večkrat prosilo za tako fensi frizurico…
jst sm mogla vedno delat kitke po glavi moji 16 let mlajši polsestrici ko sem prišla na obisk dokler nisem naučila njene mami kako se to dela… zdaj je tamala še bolj navdušena!!

V skorej vsakem salonu ti nardijo. Vendar je cena ok.50 – 100€. Ja, vem da je velik razpon. Vendar je resnično, ker sem pred enim letom mela napad, da bi sebi to naredila in sem gledala cene. Pa me je minil. 🙂

Cena je res ubitačna, dela pa tudi ne malo. Pri nas se kitke delajo obvezno na morju 🙂 🙂

Za elastike lahko narežeš tiste vodne balončke

Jaz bi tudi sama delala. Gumice pa dobiš v dm-u. Za malo denarja ogromno gumnic. 🙂

Jaz delam moji 7 letnici skoraj dve uri.

V salonu Lasana pri Drami so moji hčerki na res dolge lase pred enim mesecem za nek nastop naredili take kitke. Cena 8,50 EUR. Frizura je bila lepa en teden, potem smo podrli.

hvala, bom poskusila v lasani.

kitke potrebujemo, ker gredo za en teden sami s šoli na tečaje plavanja (sušenje..)

kako se kaj obnesejo kitke glede sušenja? za to varianto se odločam ravno iz tega razloga, ker ima dolge lase in si sama lase suši zelo dolgo (še ne obvlada dobro)

Ne razumem… in kakšna je potem razlika, če hodi okrog z mokrimi kitkami ali z mokrimi lasmi?? No, razen če se res težko razčeše.

Same kitke se sušijo precej dlje

Pri kitkah traja v nedogled, da so suhe, ker so pač lasje zgužvani skupaj.

no, potem pa tele kitke ne bodo dobra ideja. Bo boljše če vztrajam, da se sama nauči temeljito posusiti lase s fenom.

Ko je bila moja hčera na plavalnem tečaju, je vsem deklicam, ki so imele dolge lase, le te sušila učiteljica!

Predvidevam, da si imela v misli tiste ta tanjše kitke, ko jih ima potem cca 30 do 40 na glavi.
Ne delajte tega, ker jih boste lahko lase precej uničili, lasje bodo pričeli izpadati, ker bodo “našponani” pod določenim kotom in jih bo prisilno vleklo iz lasišča en teden, obremenjeni pa bidi tudi z dodatno težo vode bistveno dlje, kot če bi se sušili na zaraku. To je enako, kot če bi imela posamezne lasne podaljške!

Težava bo velika, če ima hči bolj tanke in po naravi kodraste lase – ko jih boste razpletli, bo štrenasta tudi po pranju še kar nekaj časa, ker kitke delujejo tako, da zaradi zategnjenosti poškodujejo strukturo povrhnjice lasu, ki postane porozna in poka. Kitke sploh niso tako nedolžne, kot si nekateri mislite. Morda so OK pri tistih, ki imate močnejše lase, nikakor ne pri otroških, t.i. remy laseh, ki so ponavadi tanjši od las odraslih žensk, ter po možnosti skodranih. in še nekaj: slana voda je zelo škodljiva za otroške lase, zadržuje tudi vlago in kitke se nikoli ne “presušijo” do suhega- tako bo en teden imela mokro sol neprestano na laseh, kar pa močno razjeda občutljivo povrhnjico.

Nauči jo, da si po plavanju splakne lase s sladko vodo, nato pa uporabi balzam, nežno prečeše in spere – če ima res dolge lase, ki jih težko razčeše, ji kupi Johnson balzam v spreju, ki je iz linije za otropke lase in res deluje – preverjeno pri naši dolgolaski – kupiš ga pa v DM-u, Mullerju, ipd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close