Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kitajsko zelje

kitajsko zelje

Ker v starejših temah nisem nič zasledila o kitajskem zelju vas sprašujem na kakšne načine se ga da pripravit.
hvala in lp majcka54

uporabljas ga lahko prakticno enako kot nase zelje. naredis ga lahko v omaki,celo sarme se da narediti,v solati. meni je najbolj vsec solata zabeljena s slanino in cebulo…pri kuhi moras edino paziti,da se ti ne razkuha. kuhano je hitreje kot nase zelje. lp petra

hvala

Hej!

presnega, tanko narezanega v solati s toplim krompirjem ali fižolom, česen in malo mletega janeža ali kumine

štruco prerežem na pol, usoparim, položim v malo namazan pekaček, čez malo masla, parmezana in drobtinic, pa pod gril za prilogo mesu ali s pečenim krompirjem

nekako skupaj zmečkano – krompir in kit. zelje in zabeljeno z ocvirki

tudi v mineštrico

Lep dan Babi

iskala sem nek recept s ciceriko in naletela na tole:

30dag kit.zelja
20 dag spinače
2 pora
15 dag pancete
1 strok cesna
3 dl juhe
1 zlica sezamovih semen
olivno olje,sol,poper

rezine pancete na hitro oprazimo v ponvi-shranimo jih na toplo.
spinaco in kit.zelje ocistimo,operemo in narezemo na sirse trakove.por narezemo na kolesca.
v ponvi segrejemo olje,poprazimo nasekljan cesen in dodamo zelenjavo.malo poprazimo in zalijemo z juho.dusimo toliko casa,da se zelenjava zmehca.
ko tekocina povre,zacinimo,potresemo s panceto in sezamom.

videti je kar zanimivo. lp petra

Mi ga jemo samo kot solato – drobno narezan, sam ali z drugo zelenjavo, zabeljen z bučnim oljem in kisom.
Praktičen je bolj kot zelena solata, saj v hladilniku lepše zdrži, pa tudi dlje časa.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Pri nas je šel v promet v palačinkah. Narezan, prepražen in zdušen na slanini z dodatkom naribanih jabolk. Čez palačinke smo običajno prelili kar pravo holesterolsko in kalorično bombo mešanice kisle smetane in jajc.

Jest ga delam kot omako.
Najprej ga narežem na trakove, (ponavadi odstranim večino osrednjih delov listov, ker nimajo glih izrazitega okusa), potem pa ga na brzino poparim v vreli osoljeni vodi. Odcejenega (malce vode lahko prihraniš za razredčenje, ker hitro pride presuho) potem popražim na stopljenem maslu in drobtinah. Vse skupaj obilno začinim z strtim česnom in posolim po okusu. Lahko dodaš še malce popra. Moja mama včasih da zraven tudi kislo (lahko je tudi sladka) smetano in to je to. Zraven ponavadi jemo pire krompir in hrenovke.
Dober tek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close