kitajsko zelje
Nekaj malega sem našla s pomočjo iskalnika, vendar vas vseeno prosim za pomoč. Doma imam štruco kitajskega zelja, pa ne vam, kako bi se ga lotila!
Najprej me zanima, kako se ga opere???? Je sploh potrebno prat vsak list posebej, ali se ga kar reže na rezance, če ga npr. želimo prepražiti?
Prosim za kakšen recept od solate do drugih jedi.
Lep dan želim vsem forumovcem!
prazeno zelje naredim podobno kot “navadno ” zelje,…vcasih pa dodam malo sojine omake- da je malo “kitajsko”!::))
ali pa mogoce nadevano !?
za to moras imeti lepo strucko/ne preveliko/. zgornje liste odstrani,pod tekoco vodo operi /tako da voda tece med listi/. v slanem kropu blansiraj par minut. dobro odcedi. za “filo” zmesaj na maslu preprazene drobtine,nekaj strokov drobno narezanega cesna,petrsilj..sol,poper. nadev previdno oarporedis med liste in das pec v pomasceno posodo…za cca 20 min..temperatura pribl 200 st. prelijes s kislo smetano,kateri si dodala malo naribanega parmezana… meni je kar vsec- za spremembo. lp petra
p.s. namesto cesna lahko uporabis tudi cebulo.
je pa tudi mesna varianta-ne vem,kaksna presana sunka,prsut…!?
Tudi jaz ga naredim v solati,dodam malo zmletega janeza,stisnjen cesen,sol,poper; narezan kuhan topel krompir napravi jed se okusnejso.
Moz ga ima rad tako:
V vodo dam kuhat olupljen in na debelejse rezine narezan krompir,proti koncu se liste kitajskega zelja.Odcedim.
Na olju preprazim cebulo z malo pancete in v to vrazem krompir z zeljem in premesam. Lahko pa samo polijes po njem.Bistvene razlike ni.Vse popopram.Imamo za prilogo ali kar samo.Dobro je tudi polito s stopljenim maslom.
Jaz liste operem. Ce bi pa polnila,bi malo razprla in splaknila pod tekoco vodo.
Vcasih sama vzgojiva to zelje in zna biti tudi kak crvicek,ker ne uporabljava strupov. Lp Babi
Naredim kot zeljnato solato ali pa tako, da v slanem kropu kuham cca. 5 minut, potem vzamem (narežem na 4 dele po dolgem) in dam v pekač, polijem ga s kislo smetano v katero sem zamešala parmazan, poper in rdečo papriko, to pustim, da se zapeče, ali dodam k pečenki zadnjih 20 minut…….iz vode, ki je ostala dodam malo koruze in notri zakuham vlivance in dodam malce kisle smetane, po potrebi dodam še začimbe (sol, poper in majeron).
Forum je zaprt za komentiranje.