Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kislo zelje in repa

kislo zelje in repa

koliko časa ju imate v hladilniku? Po eni strani mi je jasno, da mora to tudi na ne tako hladnem, kot je hladilnik, prezimiti, po drugi strani pa me malo skrbi, ker ima pač večina prehrambenih atriklov zelo omejen rok trajanja.

Kako dolgo jo imate vi najdlje shranjeno?

Hojla,

uh kolk se spomnim mi smo zelje imeli vedno v lesenem čebričku, vse do pomladi v kleti ali v hlajšem prostoru. Marsikje jo imajo shranjeno v plastišnih škafih in na njem v polivinilasti vrečki vodo – je manj dela s čiščenjem. No danes pa to zelo koristno zadevo uživamo bolj malo, zato jo kupujem. Na vsakem pakiranju imaš naveden tudi rok trajanja torej rok uporabnosti.

Ja, ja tiso zelje in repa od naše none je bila še tako dobra, in priznam, da je ne znam narediti tako dobro. Kot otrok nisem nikoli potrebovala kuhano zelje, najraje sem jo jedla kar tako iz čebrička, brez dodatkov olja in kisa. takšen je tudi najbolj zdarv in koristen za naš organizem. ugodno vpliva predvsem na prebavila in jo svetujem, da jo uživajo ljudlje s prebavnimi motnjami. če imate možnost za polivko na zeleni salati uprabite zeljnico – pravtako ureja prebavo.

lp

Tajna

Enako. Na vsakem pakiranju imaš danes naveden rok trajnosti. Sem gledala, da je kar različno med različnimi proizvajalci ali embalažami…

Jaz sem pa gledala obratno, namreč kako dolge roke trajnosti imajo napisane. Kisla repa v manjšem plastičnem čebričku, mesec dni in več? A je potem kaj dodatno obdelano, pasterizirano, konzervansi? Včasih doma in danes še kje pri kmetih sicer oboje imajo v večjih čebrih, vendar je gor nalita voda, zeljnica. Tisto se potem nekaj odliva, preliva, pere, naliva; kaj-vem-kaj, a na ta način je naravno obstojno. Takole suho v kantici pa…?

LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close